Piter64 Posted May 21, 2020 Report Share Posted May 21, 2020 Spadła mi z nieba wiatrówka Bersa Thunder Pro 9, bodajże 122m/s czyli jakies 400fps. Jeśli kupiłbym plastikowy śrut, można by się było tym strzelać jako ASG? Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted May 21, 2020 Report Share Posted May 21, 2020 Jeśli znajdziesz ludzi którzy CI ufają to dużo rzeczy może przejść. Nie spodziewaj się entuzjazmu wśród reszty społeczeństwa ASG. Jak jesteś "zielony" w środowisku to z wiatrówki sobie strzelaj do puszeczek ;) Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted May 21, 2020 Report Share Posted May 21, 2020 120 m/s to to ma na stalowym śrucie który waży 0,30-0,50g. Wątpię żeby jakiś Organizator to dopuścił. A wśród znajomych to się strzelaj z czego chcesz. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 22, 2020 Report Share Posted May 22, 2020 Poroniony pomysł. Ja bym nie ryzykował zdrowia znajomych ani nikogo innego. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted May 22, 2020 Report Share Posted May 22, 2020 Jak już wspominałem, entuzjazmu się nie należy spodziewać ;) Quote Link to post Share on other sites
Mikadorus SDW Posted May 23, 2020 Report Share Posted May 23, 2020 2,8 J, ale ze śrutu o mniejszym kalibrze niż kulki asg. Jeśli nawet znajdziesz kulki z tworzywa to ich waga będzie wynosić ok. 0,13-18g, więc będzie "kupa". Problem będzie taki, że osiągi na tej gramaturze i tych fps będą gorsze niż na tanich replikach asg (brak HU), będziesz musiał strzelać z bardzo bliska, a energia kulki bardzo szybko będzie zmniejszać. Spodziewałbym się ok. 10-15m zasięgu i strzelania lekkim lobem. Kto strzelał na 0,12g wie, że pomimo kosmicznych fps kulki wytracają energię w błyskawicznym tempie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts