twardy Posted October 25, 2005 Report Share Posted October 25, 2005 Mam pytanie. Czy ktoś kupował na www.taniemilitaria.pl buty jungle?? Jeśli tak to czy są one dobre i czy warto na nie wydawać pieniądze ?? Quote Link to post Share on other sites
Medium Posted October 25, 2005 Report Share Posted October 25, 2005 Po pierwsze nie znalazłem butów w ofercie tego sklepu i nie wiem czy one tam są dostępne. Po drugie "Ogólne techniczne" to chyba niezbyt odpowiedni dział, w takim razie przenoszę tam, gdzie temat bardziej pasuje. Pozdrawiam Medium Quote Link to post Share on other sites
twardy Posted October 25, 2005 Author Report Share Posted October 25, 2005 Sorki, ale nie znalazlem tego działu. A strony kurcze pomyliłem, chodziło mi o specshop Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted October 25, 2005 Report Share Posted October 25, 2005 Sam takie nosze. Chodzi się w nich bardzo wygodnie, jednakże sa wykonane dość dziadoskiej skóry i zaczeła sie szybko rozchodzić. Jeśli szukasz tanich butów na strzelanki i wyprawy w góry to polecam. Na miasto się za bardzo nie nadają ze względu na to ze się szybko niszczą. Quote Link to post Share on other sites
stockmann Posted October 25, 2005 Report Share Posted October 25, 2005 Posiadam owe Jungle'ówki. Zgadzam sie z przedmówca, sa to wygodne buty na wypady w teren albo na strzelanki (las). Funkcjonalność była szerzej testowana na zlocie osi Ełk-Łomża-Białystok. W ramach testów buty były testowane w warunkach bardzo zbliżonych do tych panujących w dżungli (dużo wilgoci, wszechobecna woda, błoto itp.) Wyniki biegania w rzece - zadowalające. Woda szybko wycieka przez boczne wywietrzniki a w bucie zostaje miłe odświeżające uczucie na stopie. Podczas gdy u kompanów słyszałem donośne chlup chlup dochodzace z butów tu nie występowało owe zjawisko. Po paru godzinach biegania buty były prawie suche. Podeszwa typu PANAMA zapewnia dobrą przyczepność do w.w. błota. Z wad można wymienić wspomnianą przez przedmówcę niskiej jakości skórę która ulega szybkiemu zdzieraniu się jak i pierwszy tydzień -lub dwa- użytkowania, które są istną katorgą dla kostek (ale to norma przy nowych butach) ;) Ogólnie, jak za taką cenę buty są dobre, na lato, wiosnę. Quote Link to post Share on other sites
Joker Posted October 25, 2005 Report Share Posted October 25, 2005 Tak jak powiedział Small_Hunter buty maja dziadoską skóre . Moj kumpel posiada owe buty i niestety wystarczyły mu tylko na 1 sezon . Niedawno poszła mu podeszwa co mnie bardzo zdziwiło jak to zobaczyłem . Jak chcesz kupic jakies dobre Jungle , polecam sklep www.demobil.pl - Warto wydac te 200-300 zł i mieć naprawde dobre buty ! Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 a jak Jungle sprawuja sie w warunkach naszsej jesieni zimy? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 a jak Jungle sprawuja sie w warunkach naszsej jesieni zimy? Sprawdź. Jest to but na - jak sama nazwa wskazuje - dżunglę, a tam raczej ujemnych temperatur i śniegu nie ma. Wiadomo - możesz biegać w junglach nawet przy minus 22, ale pamiętaj, że przy niskich temperaturach podeszwa sztywnieje i ma tendencję do pękania. Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 Ja na moje nie narzekam... Dobrze trzymają się podłoża i całkiem przyzwoicie chronią przed warunkami atmosferycznymi. Nie wiem jak się będą sprawować na śniegu, ale przypuszczam że całkiem nieźle- podeszwa nie powinna się zapychać tak łątwo śniegiem jak to ma miejsce chociażby w glanach. Quote Link to post Share on other sites
Witia Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 Mam takie Jungle, nie są tak dobre i wytrzymałe jak oryginały, ale za tą cenę chyba warto, używam ich dopiero pierwszy sezon, jak na razie są całe i muszę powiedzieć że wygodne. W tej chwili już je odstawiłem, bo zrobiło się zimno. No wlaśnie, co do zimy, jungle są wykonane z cienkiego materiału i mają wywietrzniki, dlatego są tak dobre w lato. Zimą biegać w junglach, to praktycznie tak samo jak w trampkach, jeśli założysz 2 pary grubych skarpet, to pewnie wytrzymasz, ale poszukaj lepiej czegoś innego na zimę. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 no wlasnie wolalbym czegos i na zime i na cieplejsze dni. Poki co biegalem w Diversach :wink: ktore bardzo dobrze sie sprawowaly w obydwu warunkach ale niestety juz powoli sie rospadaja i trza pomyslec nad czyms nowym Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts