Mixon Posted September 29, 2021 Report Share Posted September 29, 2021 Cześć, od dłuższego czasu myślę o przeprowadzce, najchętniej blisko południowej granicy. Myślałem o czymś w rodzaju letniego domku i bazy wypadowej na zagraniczne wycieczki i inne. Airsoft to hobby od którego nie jestem w stanie uciec i jest jednym z kryteriów ewentualnej przeprowadzki. Stąd moje pytanie o opinie, lub czyjąś analizę gdzie w Polsce ersofterowi będzie najlepiej. Myślałem o woj. Opolskim, ale widzę, że aktywnością na WMASGu nie ustępuje Pomorskiemu. Wszystko się przeniosło na Fejsbuka? Inne, prywatne forum, wszyscy chodzą na prywatne gry? Pomorskie jest w porządku, nie angażowałem sie ostatnio więc nie będę robił do własnego gniazda, ale poza obiektami prywatnymi, aktywność przeniosła się na fejsbuka, którego średnio trawię. No i z mojej mieścinki jednak muszę jechać trochę dalej niż kilka lat temu, bo pobliskie miejscówki podupadły. Quote Link to post Share on other sites
Kiero Posted September 29, 2021 Report Share Posted September 29, 2021 Woj. Śląskie jest bardzo stabilne. Jest wiele fajnych miejscówek, a ze względu na specyfikę regionu (wszędzie blisko, duże miasta są obok siebie + dobra komunikacja miejska, że są bezpośrednie połączenia do miejsc, gdzie odbywają się gry), zdecydowanie można polecić. Dojazdy nie są problemem (chyba, że mówimy o grach w terenie leśnym itp - wtedy samochód jest przydatny.) Ale jak chodzi o płatne miejsca, to nie ma problemu. Można nawet autokarem dojechać do niektórych miejsc w okolicy Krakowa na strzelanki - mniej więcej 1,5 godziny raptem. No i do Czech na Border War też w miarę blisko będzie. :) Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted September 30, 2021 Author Report Share Posted September 30, 2021 (edited) 19 godzin temu, Kiero napisał: Woj. Śląskie jest bardzo stabilne. Jest wiele fajnych miejscówek, a ze względu na specyfikę regionu (wszędzie blisko, duże miasta są obok siebie + dobra komunikacja miejska, że są bezpośrednie połączenia do miejsc, gdzie odbywają się gry), zdecydowanie można polecić. Dojazdy nie są problemem (chyba, że mówimy o grach w terenie leśnym itp - wtedy samochód jest przydatny.) Ale jak chodzi o płatne miejsca, to nie ma problemu. Można nawet autokarem dojechać do niektórych miejsc w okolicy Krakowa na strzelanki - mniej więcej 1,5 godziny raptem. No i do Czech na Border War też w miarę blisko będzie. :) Dzięki za konkretną odpowiedź, przyglądnę się bliżej Województwu Śląskiemu. Brzmi bardzo kusząco, mam nadzieję, że do tego czasu nasi narodowi czempioni nie rozpętają prawdziwego Border War z Czechami. Edited September 30, 2021 by Mixon Literówki Quote Link to post Share on other sites
Kiero Posted September 30, 2021 Report Share Posted September 30, 2021 Nie ma sprawy. :) Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted October 1, 2021 Report Share Posted October 1, 2021 (edited) We Wrocławiu jebanki w każdą sobotę i niedzielę, chociaż ostatnio las co 2-3 tygodnie a reszta cqb (w tym hala do speedsoftu). W lesie w porywach 60-80 osób, standardowo 30-40. W większość weekendów jakiś las w odległości godziny jazdy od Wrocławia. Raz na miesiąc czy dwa większa impreza w Raszówce czy milsim. https://www.facebook.com/groups/181981198956876/events Edited October 1, 2021 by sledz Quote Link to post Share on other sites
oGGr Posted October 3, 2021 Report Share Posted October 3, 2021 Prosze o namiar na strzelanki na Slasku bo widze ze na wmasgu posucha, dziekuje Quote Link to post Share on other sites
Kiero Posted October 4, 2021 Report Share Posted October 4, 2021 W dniu 3.10.2021 o 18:14, oGGr napisał: Prosze o namiar na strzelanki na Slasku bo widze ze na wmasgu posucha, dziekuje Chodzi Ci o osobę, która ogarnia temat strzelanek na Śląsku, czy listę miejsc i gier, które odbywają się regularnie? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 6, 2021 Report Share Posted October 6, 2021 Ja przeniosłem się kilka lat temu z Wro do WLKP i tutaj w Poznaniu jest wręcz tak, że cięzko znaleźć na weekendy wolną miejscówkę :) polecam mocno. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted October 10, 2021 Author Report Share Posted October 10, 2021 W dniu 4.10.2021 o 15:14, Kiero napisał: Chodzi Ci o osobę, która ogarnia temat strzelanek na Śląsku, czy listę miejsc i gier, które odbywają się regularnie? Prawdopodobnie to pierwsze, lub jakiś link do najaktywniejszej grupy. Dzięki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Kiero Posted October 13, 2021 Report Share Posted October 13, 2021 Generalnie możesz sobie obczaić profile kilku miejscówek, które regularnie organizują strzelanki. Centrum Gier Furia Dąbrowa Górnicza, Zona ASG, FAT Zabrze, SAG Wataha Gliwice i inne grupy z Gliwic, które bardzo często coś robią. To są najczęstsze miejsca, gdzie coś się dzieje i grupy, które coś organizują. Quote Link to post Share on other sites
micju34 Posted December 31, 2021 Report Share Posted December 31, 2021 Na śląsku z terenów komercyjnych masz Furia w Dąbrowie Górniczej, Zona w Gliwicach i Bunkier w Wojkowicach. Inne tereny to najlepiej na grupach poszukać na Fb ale szału nie ma. Fedrunek to impreza na śląsku którą można polecić bez sprzecznie ale jest ona raz na jakiś czas. Czy na śląsku jest dużo się dzieje? Może prywatnie, gdzie w swoich kółkach wzajemnej adoracji się strzelają po 10-15 osób. Tak to raczej bida z nędzą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts