SoP-PeL Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Albo poproś mnie i za piwko ci odstąpię lufę do bety :P A za 35zł wstawi Ci w niej gwint stalowy:) Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 A ja odstąpię Ci okładziny do Bety, fifa w sumie też się znajdzie :) Ale o czym to ja chciałem...a! Zdjęcie z postępu prac nad- Jeszcze trzeba sporo dopieścić, dać kolejne warstwy "złota", bezbarwny lakier, przeszlifować tu, przeszlifować tam. Docelowo ma pojawić się również graweracja w postaci kwiatów i liści :] Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 o lol, chcesz go uzywac czy tylko na pokaz? :-F Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Oczywiście że używać, docelowo ma mieć ok 270-300fps i służyć na bardzo małe dystanse. Ale bardziej ma powalać błyskiem :] Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Hehe a mnie krytykowali za krwistoczerwoną bestię :) BTW nie robić tu komisu! ;) Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 jaka farba i czy dobrze trzyma, powiedz mi cyku prosze:) Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 (edited) Nowe zdjęcia z postępu prac -zmieniłem korpus na TM, dałem kolbę, zmieniłem kolor drewien. To co leży na Awtomacie to efekt zabawy z resztą szpraju i zabawką którą dostałem od kumpla za piwko :). Świder- a to jest jakiś motip, szczerze mówiąc to gówno straszne i nie polecam, będę musiał chyba jeszcze jedną warstwę położyć, tym razem czegoś lepszego. PS: Cholercia, zapomniałem dokręcić osłonę spustu >_<. Przy okazji chciałem dodać, że czekam na wasze opinie, konstruktywną krytykę etepe :) Edited November 12, 2008 by cyku Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Nie no jest cudny :) tylko jakąś trąbkę mu wstaw na lufie. Teraz to tylko musisz solidną belkę pod nosem zapuścić. ;) chyba, że to Francisco Scaramanga Fajnie, fajnie...z Promantem macie jak na razie najbardziej ekstrawaganckie akaśki. Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Yakarov- Teraz to ja tylko czekam na scenariusz, w którym będę mógł wystąpić w prześcieradle i arafatce na głowie :). Co do trąbki- szukam, szukam, chociaż najbardziej korci mnie wytoczenie czegoś w stylu PDI Magna Hole. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 A ja wiem kto ma trąbke od cymy ;P Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted November 21, 2008 Report Share Posted November 21, 2008 Powodzenia, jednym słowem :). I zmniejsz troszkę zdjęcie, bo rozwala forum. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 Cd. robótek ręcznych przy AKsie. Czekam na jarzmo łoża do RPKa i z nudów postanowiłem zrobić chwyt do AKSa. Drewna przednie (sklejki) są oryginalne. Tak to wyszło. Jeszcze boczne kołeczki ustalające i montujemy do AKSika. Może nie jest to najlepszy wyrób, ale lepiej wyglada od drewienek proponowanych przez Cymę. Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 Pękaty, ale ładnie odpicowany. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 Tylko 1mm szerszy od cymowskiego klocka :) Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 Nudzi ci się jak widze:) Mam pytanie- jak robisz te odlewy- gdzieś pisałeś o tym na forum i nie moge tego znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 (edited) robi z papieru obsypuje piaskiem kwarcowym + lepiszcze , wypala, zalewa - to tak w mega dużym skrócie. Metoda podobna do odlewania metodą wytapianych modeli - poczytaj w google i zamień sobie słowa że zamiast wytapiania model się spala w formie ;) Poza tym Fie biję ci Allachy niczym Ewookie do C3PO :-) Edited December 10, 2008 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 Chyba zrobię małoseryjną produkcję :-P . Poszukuję stopki kolby od AKSa - ale oryginalnej. Nie pamiętam, czy między stopkami AKSa i AKMSa są duże różnice? Gurek... Pytanie o odlewy do mnie? Jeśli tak, to odpowiadam, że to ręczna robota ze sklejki. Cięte, klejone na przemian pod kątem 90 st, żeby paseczki się ładnie układały, później hand mate piłowanko i gładzonko. Następnie bejcowanko na kolorek jaki potrzebny, wcieranie Humbrola Satin Cote, po wyschnięciu polerowanie papierem polerskim - mile widziane rozjaśnienia bejcy i na koniec wciaram jeszcze olej silikonowy. Nie polecam gotowania w oleju, bo ta sklejka może nie przeżyć. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 koledze chodziło o obsadę łoża :) Quote Link to post Share on other sites
gurek Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 (edited) nio- chodziło mi raczej o to :) Niemniej skrupulatnie zakonotowałem o robieniu chwytów. thx anyway Edited December 10, 2008 by gurek Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 Obsada będzie raczej spawana. Nie mam jeszcze wykonawcy :( Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 (edited) W ak 47 chciałbym zamontować kolbę skladaną na bok. Gdzie można kupić zestaw korpusu wraz z taka kolbą składaną na bok, żeby pasowało do cymy, najlepiej stalowe ? Edited December 14, 2008 by Wolf Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 nie można. CYMA robi body w standardzie TM. Jedyne źródlo to inna Cyma z body metalowym ( ale nei stalowym ) gdzieś na "szrocie" ;) Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 A lepsze bedzie body ZnAl-owe czy abs-owe? (przepraszam za brak polskich liter, ale na weekend kozystam z laptopa z hamerykanskim systemem) A lepsze bedzie body ZnAl-owe czy abs-owe, bo z wersji S chce zrobic ze stala kolbe. (gdzie kupic abs-owe?) (przepraszam za brak polskich liter, ale na weekend kozystam z laptopa z hamerykanskim systemem) Quote Link to post Share on other sites
Kondor220V Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Są zestawy z kolbami składanymi na bok do AK firmy Inokatsu i do systemu marui, ale ceny zaporowe ;-) Jest też zestaw AK tactical G&P ale nie wiem czy pasuje do cymy. Na bank pasuje do Guay Guay'a bo kumpel ma. Można też zrobić taki numer że kupić kolbe od beryla na allegro i zamontować ale nie wiem czy to sie sprawdzi przy AK47, przy AKM Cymy raczej tak. Konwersja G&P: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2121 Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 Konwersja G&P w cenie nowego AK... :-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts