Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tuning zewnętrzny AK 47

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

A ja odstąpię Ci okładziny do Bety, fifa w sumie też się znajdzie :)

Ale o czym to ja chciałem...a!

Zdjęcie z postępu prac nad-

obraz12004ju1.th.jpgthpix.gif

obraz12003mg0.th.jpgthpix.gif

obraz12005kn2.th.jpgthpix.gif

Jeszcze trzeba sporo dopieścić, dać kolejne warstwy "złota", bezbarwny lakier, przeszlifować tu, przeszlifować tam. Docelowo ma pojawić się również graweracja w postaci kwiatów i liści :]

Nowe zdjęcia z postępu prac

-zmieniłem korpus na TM, dałem kolbę, zmieniłem kolor drewien.

obraz12007gy9.th.jpgthpix.gif

obraz12008lz0.th.jpgthpix.gif

obraz12006rr8.th.jpgthpix.gif

To co leży na Awtomacie to efekt zabawy z resztą szpraju i zabawką którą dostałem od kumpla za piwko :).

Świder- a to jest jakiś motip, szczerze mówiąc to gówno straszne i nie polecam, będę musiał chyba jeszcze jedną warstwę położyć, tym razem czegoś lepszego.

PS: Cholercia, zapomniałem dokręcić osłonę spustu >_<. Przy okazji chciałem dodać, że czekam na wasze opinie, konstruktywną krytykę etepe :)

Edited by cyku
  • 3 weeks later...

Cd. robótek ręcznych przy AKsie.

Czekam na jarzmo łoża do RPKa i z nudów postanowiłem zrobić chwyt do AKSa. Drewna przednie (sklejki) są oryginalne.

Tak to wyszło. Jeszcze boczne kołeczki ustalające i montujemy do AKSika.

42437248tr6.th.jpg 10ov9.th.jpg 11rq9.th.jpg

Może nie jest to najlepszy wyrób, ale lepiej wyglada od drewienek proponowanych przez Cymę.

robi z papieru obsypuje piaskiem kwarcowym + lepiszcze , wypala, zalewa - to tak w mega dużym skrócie. Metoda podobna do odlewania metodą wytapianych modeli - poczytaj w google i zamień sobie słowa że zamiast wytapiania model się spala w formie ;)

Poza tym Fie biję ci Allachy niczym Ewookie do C3PO :-)

Edited by SoP-PeL

Chyba zrobię małoseryjną produkcję :-P . Poszukuję stopki kolby od AKSa - ale oryginalnej. Nie pamiętam, czy między stopkami AKSa i AKMSa są duże różnice?

Gurek... Pytanie o odlewy do mnie? Jeśli tak, to odpowiadam, że to ręczna robota ze sklejki. Cięte, klejone na przemian pod kątem 90 st, żeby paseczki się ładnie układały, później hand mate piłowanko i gładzonko. Następnie bejcowanko na kolorek jaki potrzebny, wcieranie Humbrola Satin Cote, po wyschnięciu polerowanie papierem polerskim - mile widziane rozjaśnienia bejcy i na koniec wciaram jeszcze olej silikonowy. Nie polecam gotowania w oleju, bo ta sklejka może nie przeżyć.

A lepsze bedzie body ZnAl-owe czy abs-owe?

(przepraszam za brak polskich liter, ale na weekend kozystam z laptopa z hamerykanskim systemem)

A lepsze bedzie body ZnAl-owe czy abs-owe, bo z wersji S chce zrobic ze stala kolbe. (gdzie kupic abs-owe?)

(przepraszam za brak polskich liter, ale na weekend kozystam z laptopa z hamerykanskim systemem)

Są zestawy z kolbami składanymi na bok do AK firmy Inokatsu i do systemu marui, ale ceny zaporowe ;-) Jest też zestaw AK tactical G&P ale nie wiem czy pasuje do cymy. Na bank pasuje do Guay Guay'a bo kumpel ma. Można też zrobić taki numer że kupić kolbe od beryla na allegro i zamontować ale nie wiem czy to sie sprawdzi przy AK47, przy AKM Cymy raczej tak.

Konwersja G&P:

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2121