FeriDoritos Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 Witam , od jakiegoś czasu przymierzam się do historycznego ASG gdyż II WŚ to zawsze były moje klimaty. Chciałbym się stylizować na niemieckiego żołnierza , ale ważna jest dla mnie replika. Od razu mówię: Nie interesują mnie zbytnio customy , grzebanie i sprowadzanie różnych części bo to po prostu nie dla mnie. Po drugie nie mam dużych wymagań i nie oczekuję od tego wygórowanej mocy i zasięgu. Ot skuteczny zasięg na 40 , 50 i 60 metrów. Także macie jakieś doświadczenia z tą repliką? Wyglądem i materiałem urzeka. Link to post Share on other sites
KubaJozefek Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 Hejka, dobrym wyborem, bo tanim, jest Kar98k ale od Snow Wolf. Mała moc, ale cena przystępna i tanie magi. Link to post Share on other sites
FeriDoritos Posted July 17, 2022 Author Report Share Posted July 17, 2022 A czy między tymi replikami jest jakaś duża przepaść? Drewniana wersja Snow Wolfa (mimo , że obecnie niedostępna) , bo chodziłoby mi o taką jest 300 zł tańsza od S&T na taiwangun. Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted July 18, 2022 Report Share Posted July 18, 2022 Obie mają plusy i minusy. SW faktycznie wychodzi tanio tanie magazynki itp. W stosunku do S&T jest też prosty system wymiany magazynka (jeden przycisk i wyjmujemy magazynek, gdy w S&T trzeba otworzyć klapkę (w warunkach polowych możemy ją uszkodzić), wepchnąć do środka magazynek i w głębi repliki go zahaczyć. Ja używam wersji SW z kolbą platikową i nie narzekam. Problemem natomiast jest brak sprężyn o mniejszej mocy (większą oczywiście można nabyć); koledzy na imprezy z I wojny światowej musieli przycinać sprężyny we własnym zakresie, by zmieścić się w granicach mocy na niektóre imprezy. Mamy też nieco trudniejszy proces wymiany sprężyny. Z drugiej strony S&T to system VSR-10 czyli: prosty system dostępu do sprężyny, dostępne sprężyny do up- i downgrade'u. O tych cechach mogę się wypowiedzieć, bo mam z S&T Springfielda z tym samym systemem i tym samym, co kar.98 magazynkiem. No i wygląd - również pozwalający się w tej replice zakochać. Musisz sam zdecydować, na co się zdecydujesz. Link to post Share on other sites
Mati86 Posted July 18, 2022 Report Share Posted July 18, 2022 (edited) SW to pierwsza generacja S&T Obecnie S&T produkuje drugą generację. Nie są kompatybilne ze sobą. Na pierwszej rzut oka można rozpoznać je magazynkami i monarzem pod optyką. S&T ma przy zamku na ZF39, SW bardziej w kierunku lufy na ZF41. Podsumowując, jeśli nie chcesz nic grzebać to bez różnicy. SW ma możliwości rozwoju przez dedykowane części TNT, plus lufa, komora, guma. Edited July 18, 2022 by Mati86 Link to post Share on other sites
Vlad Posted July 18, 2022 Report Share Posted July 18, 2022 Ja mam Kar 98 od SW z modyfikacjami AirsoftPro zespół tłoka sprężyna i komora hopup. . Wszystko działa bardzo dobrze. Link to post Share on other sites
FeriDoritos Posted July 19, 2022 Author Report Share Posted July 19, 2022 Dzięki za wszystkie podpowiedzi , kiedy będę miał swojego Kar'a w rękach na pewno odkopie temat i podzielę się wrażeniami. Link to post Share on other sites
Lukas42 Posted August 3, 2022 Report Share Posted August 3, 2022 Uwaga! BART powiedział że najpierw będzie realizował zamówienia na zespół stalowy spustu i cylindra do kar98k s&t. Jak już zamówi u niego 10 osób i więcej to weźmie się za projekt stalowy komory zamka i rączki. Zamawiajcie bezpośrednio u niego zestawy tuningowe. Link to post Share on other sites
Domin007 Posted August 4, 2022 Report Share Posted August 4, 2022 Dobrze Panowie, widzę, że są 3 tematy o Mauserze, trzeba zrobić z tym porządek. Niniejszym zamykam ten temat i odsyłam do tego, gdzie prosiłbym prowadzić dalszą dyskusję dotyczącą wszystkich Mauserów (S&T, Tanaka, Snow Wolf, repliki robione na zamówienie): https://wmasg.com/pl/forum/topic/168171-zestawienie-i-podsumowanie-wiedzy-nt-kar98k/ Link to post Share on other sites
Recommended Posts