amar14 Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 Intresuje sie II wijna swiatowa i kupiłem juz sobie Mp 40. Mam pytanie czy sa jeszcze jakies sesowne repliki z II wojny które po tuningu beda sie nadawały do"zabawy w partyzanta" i do postrzelania sie z kumplami ? Widziałem pistolet "Grees gun" ale nie wim czy on bedzie sie do czego kolwiek nadawal ? Od razu mówie ze nie stac mnie na karabin typu Thompson Tokyo Marui ... Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 M3 jest tak samo "dobre" jak to tanie MP40. Z tego, co się orientuję, to jeszcze CG robi sprężynowego Thompsona w cenie jakichś 100-200 złotych. A znajomy dystrybutor "chińszczyzny" straszył elektrycznym MP40 z CYMY, że niedługo ma być. Quote Link to post Share on other sites
tanng0 Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 Z tego, co się orientuję, to jeszcze CG robi sprężynowego Thompsona w cenie jakichś 100-200 złotych dokładnie to jakieś 330 zł. jest na military.pl Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 Sensownych jest dużo, ale ile chesz wydać? Quote Link to post Share on other sites
amar14 Posted November 6, 2005 Author Report Share Posted November 6, 2005 No tak do 300 zł ?? A jak cos taniego na sciane to tez dobrze :D Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted November 6, 2005 Report Share Posted November 6, 2005 Na ścianę, to kupisz MP 40, Oliwiarę i szczerze mówiąc nic więcej. Za 300, dobry spring lub gaz np. Colt 1911 A1. Chyba, że poczekasz, bo jestem w trakcie robienia dokumentacji M1 Carbine. Prototyp powstanie, mam nadzieję,na początku przyszłego roku. Quote Link to post Share on other sites
Mekto Posted November 10, 2005 Report Share Posted November 10, 2005 Człowieku ja mam thompsona z CG za 310zl-po 2 miechach rozwalila mi sie raczka od ladowania-po za tym byl bezawaryjny... Quote Link to post Share on other sites
komora Posted November 29, 2005 Report Share Posted November 29, 2005 Ludzie! Ja trzymałem tego MP-40 od kumpla. Myślałem że mi sie w rękach rozpadnie. Kulki lecą jak chca (z 7 metrów nie trafiłem w cel). Za lekka(z jednej ręki można sprzelać. Po tygodniu jak do niego przyszedłem i chciałem sprubować czy to coś jeshcz działa, gdy przeładowałem to jakaś część w środku odpadła ale karabinek nadal działał. Plus za mag(32 kulki). Według mnie replika nadaje sie tylko na ściane. Quote Link to post Share on other sites
troll30 Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 Szukam repliki Mp 44 . W żadnym sklepie jeszcze takiej nie widzialem a bardzo mi sie podoba. :D Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 Szukam repliki Mp 44 Jeśli chodzi ci o Sturmgewehr 43, to z przykrością stwierdzam, że kiedyś robiło go Shoei, ale już od lat nie robi, model podłącza się do zewnętrznej butli z CO2 i drogi jest jak nieszczęście. Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 Robi, jeszcze robi, ale to na specjalne zamówienie. JET CUSTOM zrobiło też funkcjonalna replike z tego MP 44 (wersja AEG). Co do taniej repliki to można ją sobie zrobić, używajac sylikonu i własnoręcznie wykonanej formy (he, he ciekawe co by wyszło). Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 Może nie silikonu, ale odpadów z wnętrz lodówek. Mają super plastik! Szczególnie duuuuuużą jego powierzchnię. Więc tylko ciąć i kleić!!!!! Quote Link to post Share on other sites
LiTLaT Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 A propos tego thompsona za 310zł. Nadaje się to do czegoś oprócz powieszenia na ściane? Quote Link to post Share on other sites
sebas Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 A propos tego thompsona za 310zł. Nadaje się to do czegoś oprócz powieszenia na ściane? Po 1 jest to replika z wyzszysz polek niz te CYMY ( :ściana: ) Po 2 pisali wczesniej inni ze jest dobry na poczatek :o Po 3 Tak jest dobry i chyba ze go polamiesz to wtedy go se mozesz powiesic :F Pozdro 8) Quote Link to post Share on other sites
kalach Posted January 19, 2006 Report Share Posted January 19, 2006 A wie może ktoś gdzie dostać Mausera (obojętnie czy długi czy krótki) albo może Mosina. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 19, 2006 Report Share Posted January 19, 2006 Szukaj na Allegro. Quote Link to post Share on other sites
kalach Posted January 19, 2006 Report Share Posted January 19, 2006 O krótki to chodziło mi oczywiście w wzór II wojenny, a nie jak I wojenny Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 19, 2006 Report Share Posted January 19, 2006 http://babelfish.altavista.com/babelfish/u....asp%3fid%3d746 Czy wam to też wygląda na podróbę repliki PPS43? Brzydkie cholerstwo jak nie wiem... Wyszperana niegdyś przeze mnie "tetetka" to przy tym czymś mały Miki... Quote Link to post Share on other sites
artisw Posted January 20, 2006 Report Share Posted January 20, 2006 A wie może ktoś gdzie dostać Mausera (obojętnie czy długi czy krótki) albo może Mosina. Ja widziałem na allegro za kilka złotych ale to jakiś well czy cyma), ale jakbyś go chciał go trzymać (nie strzelać) to możesz kupić. Quote Link to post Share on other sites
kalach Posted January 20, 2006 Report Share Posted January 20, 2006 Ale nie chodziło Ci o pistolet tylko karabin mam nadzieje :P ? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted January 20, 2006 Report Share Posted January 20, 2006 "Szczotę" robi CYMA (spring) i HFC (gaziak - full metal, coś kole 400 zeta). Kar98K niestety jest tylko z BARDZO wysokiej półki - Tanaka i Maruzen (Tanaka droższa, ale podobno bardziej niezawodna). Mosinów nie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
pustak Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Widziałem mausera ale zabawke za 10 zł :F Quote Link to post Share on other sites
corky Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 sa na allegro oryginalne kolby i czesci zamka itp , ale to by duzo kosztowalo , chyba ze masz na tyle funduszy 8) http://allegro.pl/show_item.php?item=83339002 http://allegro.pl/show_item.php?item=82971273 Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 Może jednak Pan Adam i "Zrób to sam" :lol: . Ja chwilowo przerwłem moją zabawę z M1 na rzecz MP40 i M4A1, ale do niej wrócę. Quote Link to post Share on other sites
Rawdan Posted July 12, 2006 Report Share Posted July 12, 2006 Witam. Pytanie trochę jak bajka ale czy ktoś spotkał się z repliką powstańczego pm'a Błyskawica? albo pistoletu VIS? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts