macgyver Posted March 17, 2006 Report Share Posted March 17, 2006 moż znacie jakąś strone gdzie jest opisane jak ją rozłożyć na części to moja pierwsza replika aeg Tak, ta strona to wmasg.one.pl a konkretnie szukaj gościa o nicku MacGyver :D. Rozkłada się bardzo prosto. Zdejmujesz chłodnicę, potem magazynek, kolbę, uchwyt transportowy, przednią część lufy(2 śróby), pierścień i sprężynę z przodu(obok chłodnicy), rączkę do przeładowania(za uchwytem transportowym), wszystkie śróbki i wsio. Przy rozkładaniu uważaj na spst. Ja za pierwszym razem dostałem w nos :F w środku jest właściwie tylko komora i gear box. Jak coś niejasne, to pisz. Quote Link to post Share on other sites
kmilo Posted March 18, 2006 Report Share Posted March 18, 2006 dzięki macgyver [ Dodano: 18 Mar 2006 09:57 ] ej macgyver ile ta ulfa ma mieć wewnątrz mm Quote Link to post Share on other sites
kamilkk Posted March 19, 2006 Report Share Posted March 19, 2006 MacGyver nieprawda najpierw się wyjmuje magazynek a potem resztę części... Moja replika wygląda mniej wiecej tak http://www.wrzuc.be/file/1789/ te zdjęcie zostało zrobione zaraz po kupnie repliki ale teraz nie wygląda najgorzej trochę z nią przeszłem ale to nic :mrgreen: ej macgyver ile ta ulfa ma mieć wewnątrz mm u mnie była plastkikowa 9mm a meatlowa(krótka tylko przy gerboksie) miała gdzieś około 7 mm(znaczy 6 z kawałkiem) Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted March 19, 2006 Report Share Posted March 19, 2006 ej macgyver ile ta ulfa ma mieć wewnątrz mm Lufa powinna mieć maksymalnie 6.1mm i 16 cm długości. W oryginale była 6.45 :F i 10 cm długości :F :F. Ta plastikowa 9mm to bubel. Czasem potrafi się wygiąć i podkręca kulkę w bok. Radzę zastępić ją rurką 8mm wew. i 10mm zew. Dest o niebo lepsze skupienie i dodaje trochę wagi. MacGyver nieprawda najpierw się wyjmuje magazynek a potem resztę części... :F Oczywiście. Jakoś tak pisząc zapomniałęm o magazynku, i dałem go dalej. [ Dodano: Nie 19 Mar, 2006 ] Moja replika wygląda mniej wiecej tak http://www.wrzuc.be/file/1789/ Coś tak ten link się nie otwiera... :? Quote Link to post Share on other sites
kmilo Posted April 23, 2006 Report Share Posted April 23, 2006 znacie jakiś sklep w necie gdzie można dostać tanio magazynek hi-cap do tej m4a1 boyi Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 23, 2006 Report Share Posted April 23, 2006 Sa tylko Low-Cap'y : http://sklep.airsoftguns.pl/projector.php?...duct=1142977831 I nei bede Ci pisal na gg - od tego jest forum, na milosc boska... Quote Link to post Share on other sites
Pissmejker Posted May 15, 2006 Report Share Posted May 15, 2006 Witam, odkurzę temat i walę z pytaniem/prośba: Mam tą giwerę i jestem szczerze zmiażdżony... Zasięg mnie załamał... Celność w ogóle zamordercowała... Co ciekawe pewnego razu przy strzelaniu karabin się zaciął (często się zdarza). Po wyjęciu magazynka okazało się, że jakimś sposobem do maga wkradła się gumowa uszczelka... Niemam pojęcia skąd i jak, podejrzewam że to chyba coś ważnego :mrgreen: . Na dodatek karabin zaczął wariować. Pluje kulkami na 2m a co któraś - uderza mocniej i kulka szybuje całkiem ładnie. Wymieniłem lufę na aluminium i wciąż lipa. Może któryś użytkownik byłby tak łaskawy i na jakimś zgrabnym rysunku pokazał gdzie owa uszczelka pierwotnie winna być. Hop up'a w karabinie nie doświadczyłem... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
kmilo Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 witam mam pytanko jak złozyć gearboź w tym karabi9nie Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted May 18, 2006 Report Share Posted May 18, 2006 Podczepie sie pod temat, bo w zasadzie musialbym zalozyc nowy o tej samej nazwie - ktos juz dotykal tej wersji M4A1 z granatnikiem, dodatkowa kolba, zapasowym tlokiem i - uwaga - plastikowym GB w wersji 1:1??? Nie od dzis wiadomo ze GB tanich replik sa mniejsze, przez co tlok spreza mniej powietrza. Tutaj podobno ma faktycznie te 250 FPS - ktos moze sie do tego odniesc? Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted May 25, 2006 Report Share Posted May 25, 2006 http://www.gratis-inserate.ch/dyn/detail/S.../Sport/3907757/ A to widzieliście? CQBR z crane stock ... Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted May 25, 2006 Report Share Posted May 25, 2006 8,4 V w plastikowym GearBoxie... Chinczycy mnie przerazaja czasem swoja odwaga :-). Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted May 25, 2006 Report Share Posted May 25, 2006 8,4 V w plastikowym GearBoxie... Chinczycy mnie przerazaja czasem swoja odwaga W AUGU jest 9.6V. A wali wolniej niż 8.4 KAN :twisted: Quote Link to post Share on other sites
pietrek Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 moja bron uległa awarii nie jestem w stanie stwierdzic co dokładnie sie stało ponieważ boję się rozkręcać broni.Wczoraj po otrzymaniu paczki złożyłem bron w "kupe" i oddałem próbną serie.Już na początku coś było nie tak, bo gdy wystrzeliłem z 5 kulek w trubie pojedyńczym usłyszałęm dziwny dzwięk i po chwili juz nie mogłem strzeleć-pomyślałem bateria, ale po przełączeniu n a tryb ciągły znów wszystko ok.Gdy spowrotem ustawiłęm tryb pojedyńczy to znowu oddałęm z 10 strzałów i koniec.Potem rozładowałem baterie i ładowałem ją zalecane 8 godzi.Natomiast dzisiaj gdy chciałem sprawdzic czy wszytsko ju zok działa to po pewnym czasie znowu ten dziwny dzwięk i koniec nic nie chce strzelac tak jakby poadło zasilanie czy coś.Naciskam spust i nic nawet nie drgnie. Chciałbym sie dowiedziec co mam w tym wypadku zrobic. Quote Link to post Share on other sites
Pissmejker Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 Też tak miałem. Ot, zdaje sie że tak juz fabrycznie :) Trzeba co jakiś czas zmieniać tryb i ok. :) Quote Link to post Share on other sites
orzech Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 Tak jest w kazdym AEG'U nawet TM i CA :) Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 Jak spust za szybko puścisz (zanim gb wykona cały cykl) to się przytnie. Quote Link to post Share on other sites
Mibars Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 Po wyjęciu magazynka okazało się' date=' że jakimś sposobem do maga wkradła się gumowa uszczelka... Niemam pojęcia skąd i jak, podejrzewam że to chyba coś ważnego :mrgreen: (...) Może któryś użytkownik byłby tak łaskawy i na jakimś zgrabnym rysunku pokazał gdzie owa uszczelka pierwotnie winna być. Hop up'a w karabinie nie doświadczyłem... Pozdrawiam[/quote'] Wiesz... Miałem identyczny problem - kulki w magazynku się zacieły z powodu małej uszczekli... tyle, że ja już wiedziałem skąd ona jest :) Otóż w zestawie dali taką plastikową ładownicę. Ja już przy pierwszym ładowaniu złamałem dźwigienkę :) ale od czego jest kropelka. Następnie celem wpakowania większej ilości kulek (ładownica pakuje do środka porażające 20 sztuk) ciutkę ja docisnąłem - końcówka się zgieła... Patrze - gumka trzymająca kulki gdzieś znikneła, a kulki trzymają się na zdeformowanym plastiku (tak jest nawet lepiej :P ). No i chyba nie muszę mówić gdzie znalazłem zaginioną gumkę? :) Co do Hop-Upa - M4A1 od BOYI podobnież go ma (fixed), tyle, że nie zawsze kulki lecą prosto (jak już sie to uda to 0,12 lecą 30 metrów, a nawet więcej!) Co do przeolbrzymich magazynków - 20 wchodzi w miare gładko, 23 można wsadzić paluchami, 25 paluchami (auc, mój lekko odklejony paznokieć!), bądź np. ołówkiem z ułamaną gumką ;) Po lekkim rozluźnieniu śróbek zaczął mieścić kilka więcej (tylko powyzej 25 robiła się mikro szparka między połowkami). Teraz rozciągnąłem sprężyne, obciąłem 20cm i mieści 35 kulek :) Pozostawiłem jedynie 5cm więcej, niż długość prowadnicy, więc licze na to, że się nie "zbiegnie" od częstego używania. BTW - ma ktoś pomysł co poradzić na lekko obracającą się końcówkę lufy (ze szczerbinką arrgh!). Z fabryki gun przyszedł z niedokręconymi śrubkami trzymającymi końcówkę - doktręcam, a tu zamiast cieżej idzie coraz łatwiej. Po chwili dostałem odpowiedź dlaczego - po lekkim obrócenu lufy wysypało się kilka półkolistych opiłków metalu - gwint... Co robić? Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 A czy możliwe jest wsadzenie metalowego gearboxa? Bo nie mam zaufania do tego plastikowego. Quote Link to post Share on other sites
kgs Posted June 10, 2006 Report Share Posted June 10, 2006 Moim błędem było to że kupiłem tą replike zebym wiedziałeże ona strzela na 15 metrów kupił bym sobie lepszą :D Quote Link to post Share on other sites
kamilkk Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 niedawno znów rozebrałem swoją (imitację)repliki :wink: i znalazłem taką gumową cześć przypominającą hop up Czy to jest hop up? to było u mnie przekrzywione na bok :D *Ja tylko z ciekawości bo ten niby hop up nic nie daje :wink: Quote Link to post Share on other sites
Alex[x] Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 Ja posiadam tego M4A1 Boyi. Według mnie jest to dobra replika, nie posiada najlepszego skutecznego zasięgu ale do o 32m leci. Co do wykonania narazie nic mi się nie przytrafiło a mam ją już ok 4 miesiące i była ona na 8 strzelankach. Jedyną złą żeczą jest to że ma małą pojemnosć magazynku, i do dobrej zabawy na AUTO potrzebne są ok 3 magazynki i "Speed Loder". I to byłoby tyle Quote Link to post Share on other sites
kamilkk Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 ]o 32m leci. Chyba 15 :wink: Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 Nie 15, to leci względnie daleko, jakies 20m spokojnie, widizałem sotatnio 2 te modele, co nie zmienia faktu ze leci 2,5X gorzej noż mój ak :P Quote Link to post Share on other sites
gonzor Posted June 13, 2006 Report Share Posted June 13, 2006 I jest conajmniej tyle samo razy tańsz, jeśli nie więcej. Quote Link to post Share on other sites
skibox Posted July 5, 2006 Report Share Posted July 5, 2006 Jeśli ktoś ma, to czy mógłby rozkręcić i pokazać zdjęcie złożonego spustu? Musiałem rozkręcić a teraz nie wiem jak włożyć ten drucik żeby się spust po naciśnięciu sam cofał :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts