gunmaniak Posted December 14, 2005 Report Share Posted December 14, 2005 Hej,niedawno przyszła do mnie wena twórcza i mam kolejny pomysł ,niestety nie moge go zrealizowac z braku środków dlatego napiszę o nim,może ktoś będzie miał chęć go zrealizować. PROBLEM-strzelając z wolnej ręki z karabinu karabin drga(tak jak strzelec,bicia serca nie powstrzyma)na celność nie ma to korzystnego wpływu. ROZWIĄZANIE-należy na końcu lufy karabinu umieścić stabilizator,np żyroskopowy stabilizujący lufę w dwóch płaszczyznach. ROZWIĄZANIE PRAKTYCZNE-należy na końcu lufy zrobić i zamocować obsadę do dwóch kół zamachowych z jakiejś zabawki,na ośki kól nawinąć sznurek i szybko go ściągając wprawić koła zamachowe(żyroskopy) w ruch.Dobrze wykonane koła zamachowe moga się kręcić nawet kilkanaście minut,co powinno stabilizować karabin i sprzyjać celności. Chcę ktoś tak się pobawić, i sprawdzić czy ten pomysł ma znaczenie praktyczne? Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted December 14, 2005 Report Share Posted December 14, 2005 Hehe :D Pobawić się można, ale praktycznego zostosowania to to na pewno nie ma 8) Poza tym taki mechanizm musiałby być naprawde spory aby oddziaywać na mase calego karabiu- pamiętajmy ze lufa jest połączona z resztą. Link to post Share on other sites
izi Posted December 14, 2005 Report Share Posted December 14, 2005 Można też kupić i zamontowaćstabilizator od działa czołgowego... Chłopie.Jak ktoś jest dupa i nie umie posługiwać się bronią, to żadne kółka od samochodzików nie zrobią z niego snajpera. Link to post Share on other sites
Westie Posted December 14, 2005 Report Share Posted December 14, 2005 Jak ktoś jest dupa i nie umie posługiwać się bronią, to żadne kółka od samochodzików nie zrobią z niego snajpera.Święte słowa, Izi :lol: Link to post Share on other sites
mig Posted December 14, 2005 Report Share Posted December 14, 2005 Na głupszy pomysł już nie dało się wpaść prawda??? Proponuję też chodzić z zamontowanym na lufie 30 metrowym tunelem o średnicy 1 metra który zapobiegał by działaniu wiatru na lecące kulki. Link to post Share on other sites
Michal_g Posted December 14, 2005 Report Share Posted December 14, 2005 Jak ktoś jest dupa i nie umie posługiwać się bronią, to żadne kółka od samochodzików nie zrobią z niego snajpera. "Nie pomoże i armata Kruppa kiedy strzelec dupa" copyright znajomy ze strzelnicy pneumatycznej na Pomorskiej w Krakowie Link to post Share on other sites
dzikki Posted December 14, 2005 Report Share Posted December 14, 2005 Kolejny pomysł będzie "wpadłem na pomysł samonaprowadzanych kulek - nie mam środków, ale może ktoś zechce pociągnąć". Dział POMYSŁY służy do proponowania ciekawych rozwiązań, a nie idei ze Star Trek. Link to post Share on other sites
Recommended Posts