lol Posted January 8, 2006 Report Share Posted January 8, 2006 A więc odłamał mi się ten klocek od: http://img492.imageshack.us/img492/2194/p1...100231ed8ao.jpg Jak widać na zdjęciu i nie mogę przeładować broni a więc równierz strzelać z niej. Mam pytanie czy da się to jakoś naprawić ew. dorobić daną część bo "replika" popsuła mi sie po dziewiątym dniu użytkowania i trochę mi szkoda. Korzystając z imageshack stosujemy na forum opcję : miniatura dla forum. Teraz poprawiłem, ale później skasuje./dzikki Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 8, 2006 Report Share Posted January 8, 2006 No to gucio... Możesz nawiercić cienkim wiertłem, wstawić odpowiedniej długości odcinki drutu i przykleić na klej do plastików twardych - kupiłem coś takiego w sklepie z materiałami różnymi. Nie baw się Kropelkami czy innym badziewiem, bo sobie tylko skleisz palce :D . Aktualnie robię dla gościa przeróbkę tego cuda na bardziej realny MP40. Naciąg będzie wyglądał jak w oryginale, a będzie z miedzi. No i będzie oczywiście w odpowiednim dla niego miejscu, a nie tam gdzie pasowało producentowi. Ale jeszcze nie bardzo wiem, jak go zamontować. Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted January 10, 2006 Report Share Posted January 10, 2006 Kup drugi pistolet :) i jak masz czas i mozliwosc dotocz srodek z metalu razem z tą rączka po srodku czas na body i masz springa full metal :) Quote Link to post Share on other sites
lol Posted January 11, 2006 Author Report Share Posted January 11, 2006 @fiedotow Moze byc Ośmiorniczka? A tych otworow to ma byc kilka czy jeden Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 12, 2006 Report Share Posted January 12, 2006 Wstrzymaj się z tym klejeniem ośmiorniczką. Mam specyfik, który to świetnie sklei, ale nie pamiętam jego nazwy. W piątek, lub w sobotę podam Ci jego nazwę. Na razie dokładnie oczyść miejsce styku (ale nie benzyną - ciepła woda + płyn do mycia i powolne suszenie) i zrób kilka odwiertów pod druty. Ten klej jest do plastików twardych (czyt. ABS). Ja nim kleiłem korpus podczas przerabiania szczeliny suwadła w MP40-tce. świetnia trzyma, więc tu też nie będzie problemów. Cena w Kołobrzegu to 4,50 PLN. Ta informacja pewnie przyda się innym "naprawiaczom" uszkodzeń. Dopisek godz. 22.10 Mam ten klej w ręku:nazwa firmy to chyba CIA :lol: , a klej nazywa się Technicoll Polychloride. Quote Link to post Share on other sites
mani Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Mi też się to urwało. Nawaliłem cyjanopanu i jest cacy. Może trochę brzydko wygląda ale jak się postarasz to będzie ok. Najlepiej trochę oczyśc ta częśc i uważaj na palce :D Quote Link to post Share on other sites
ziomboi Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 no szkoda to szkoda... mi tez by było... Ale wszyscy mówią ze jak sie kupuje na tanie militaria i w takich sklepach takie repliki to szybko sie psują :P ....ale wcześniej dobre rady dostałeś :lol: [ Dodano: Pią 13 Sty, 2006 ] no szkoda to i mi by było gdyby sie rozje..... po 9 dniach ale wszyscy mówią ze nie kupować tanich replik bo sie szybko psują.... wiec lepiej dozbierać kasy i kupić lepszyy znanej firmy (i napewno mocniejszy) :lol: Quote Link to post Share on other sites
artisw Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 Miałem taki sam, ale go rozebrałem po kilku tygodniach na częsci, kupiłem nowego "taniego" guna, części się przydały. Możesz to chyba czymś zastąpić, ja bym próbował. Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 Powieś na sciane! Nie ma co się bawić i nerwów przy tym psuć! Quote Link to post Share on other sites
artisw Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 Powieś na sciane! Nie ma co się bawić i nerwów przy tym psuć! Też nie sądze żeby Ci się udało to naprwić, musiałbyś mieć taką samą sprawną część, w mojej mp5 (też allegro) urwał się cały system do naciągania i dałem sobie spokuj, nie sądze żebym naprawił. Lepiej kup cos lepszego Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 18, 2006 Report Share Posted January 18, 2006 Szukaj innych moich pisanin na forum odnośnie MP40 - może ciś wybierzesz. Jestem na dość zaawansowanym etapie przebudowy - tu już nie tuning - tej cincizny Quote Link to post Share on other sites
daniel8 Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 a jakiej długości i średnicy najlepiej kupić lufę ( taką z Praktikera )? A a kamyki + plastelina(by nie grzechotało) by ją obciążyć to dobry pomysł ? Nie mam nic innego A to wydaje się mi nawet fajne . Wytrzyma mi taka replika jeden dzień ? Bo na jutro nie mam czym strzelać ( na piątek ) i pomyślałem że zobaczę jak się sprawuje bez tuningu (wiem żę kiepsko ale z moją morzę będzie inaczej ) a następnie wymienię lufę na jakąś z Praktikera , Hop upa Systemy ( taka gumka będzie dobra ? ) I jakąś tam sprężynę xD Dobry Plan ? Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Złota łopata marca dla daniel8! ;) Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Sprężynę można, ale wtedy musiałbyś wytrzasnąć mocniejsze bebechy. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 (edited) Bosze jeżu i marianie :-F stare toto :D Edited March 5, 2009 by mg shutze Quote Link to post Share on other sites
Bardos Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Ty chcesz kupować rzeczy które wyniosą cię więcej niż kupno nowej porządnej repliki, no i po co ci gumka Systemy, skoro ona jest do AEGów, a nie zabawek? ;/ Quote Link to post Share on other sites
daniel8 Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 A jaką gumkę byście radzili ( nie do AEGÓW ) ? Jeżeli wymienię spust do naciągania na metalowy (mam taki ) to będę mógł zamontować jakąś lepszą sprężynę ? Co jeszcze zrobić , by ją wzmocnić ? Jak wzmocnić tłok ? Lufa 10 cm. wystarczy do tej broni ? Quote Link to post Share on other sites
generalsimus Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Za pieniądze które chcesz wpakować w ten "tuning" kupisz zapas tych badziewi na pół roku. A tak serio: nie opłaca się. Dozbieraj kasy i kup jakiegoś AEGa. Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Najważniejszą usterką jest to, że kupiłeś w tym sklepie. P.S Wystrzegaj się tego jak diabeł wody święconej. I sorry, że tak po czasie się odzywam :D Pozdrawiam...:D Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Za pieniądze które chcesz wpakować w ten "tuning" kupisz zapas tych badziewi na pół roku. A tak serio: nie opłaca się. Dozbieraj kasy i kup jakiegoś AEGa. A czy Ty, Kolego Złoty, wykażesz się w końcu jakąś wiedzą merytoryczną czy będziesz próbował być sarkastycznie złośliwy już tak do końca? Quote Link to post Share on other sites
Antek6 Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 No tak, bo lepiej jest kupować na AirShitGuns.pl co nie? Nie mogę. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Pokaż mi gdzie tak napisałem. Quote Link to post Share on other sites
Antek6 Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 To się nie odnosiło do twojego posta, a posta Patryklena. Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted December 31, 2009 Report Share Posted December 31, 2009 Ja MP40 uzyję jako miotacz petard na sylwestra :D Quote Link to post Share on other sites
Patryklen12 Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 Po pierwsze AirShitguns nie jest to aż taki shit, bo są gorsze od Tego sklepu, a poza tym nie znałem tego forum, Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts