Wolf Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 Teoretycznie może, ale niemieckie przepisy zabraniają wysyłki niektórych towarów za granicę. Szczegółów nie znam, ale trzeba zwracać uwagę na odnotacje w opisie towaru, następującej treści: KEIN VERSAND INS AUSLAND tzn. nie wysyłamy za granicę. Quote Link to post Share on other sites
Arte Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 Może ktoś wie czy TO orginalne kamizelki BW ? Bo cena trochę niska, jak za nową kamizelkę. PZDR Tak jak wszyscy piszą - są to orginalne kamizelki ;) Bardzo wygodne swoją drogą. Co do tego sklepu z allegro - polecam bo sam niedawno kupowałem od nich trzy kamizelki ;) Pozdrawiam Arte Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Co do owego sklepu, to teraz jakoś mają mieć te kamizelki, dalej po tych samych cenach. Ja już swoją zakupiłem okazyjnie na Allegro, ładnie grzeje na akcji ;-) , ale też ładnie chroni przed 500 fps'owymi seriami - niestety jak ktoś leczy kompleksy stopami na sekundę... no właśnie. PZDR Quote Link to post Share on other sites
ocet Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 Czy ta kamizelka posiada wkłady? http://www.bestprotection.de/Shop/catalog/...;products_id=30 Pytam bo rouzumiem że sprzedają za psie pieniądze ale żeby 20 Euro? Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 Tak, posiada wkłady. Cena jest powodowana wycofywaniem z jednostek i prawdopodobnie stanem poszycia... Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Mam pytanie - do czego służą w Splitterschutzweste "szlówki" naszyte wokoło kamizelki? Z wysokości naszycia sądzę że do mocowania pasa, czy tak? Jeśli takie jest ich przeznaczenie, czy jest jakiś "kontraktowy patent na mocowanie oporządzenia? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Z przodu to pomyśleć, można o jakimś ochraniaczu na nabiał, ale z tyłu ? A nigdzie nie widziałem, by coś tam ktoś mocował :-P . PZDR Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Taaa... Te szlufki to problem każdego kto interesuje się sprzętem BW - wszyscy wiedzą, że tam są ale nikt nie potrafi powiedzieć poco ;). Ronin Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Ostatnio zastanawiałem się czy nie da się tam przypiąć maski p-gaz. Ale z powodu braku maski nie przeprowadziłem doświadczeń. :) Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Ronin, to podobnie jak z tą kieszenią z przodu. Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Ja tam trzymam portfel. Może jest od tego :P Quote Link to post Share on other sites
ocet Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Ta kieszeń to pewnie na listy pożegnalne żeby łatwiej było wyjąć. :P Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Ta kieszeń to pewnie na listy pożegnalne żeby łatwiej było wyjąć. :P Jak by zakładali ,że użytkownik od razu w walce zginie to by tych kamizelek nie wydawali trepom ;-) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Ja w tej kieszonce trzymam czerwoną chustę, jakobym zginął, ale sam nie mam żadnego pomysłu dla tych szlufek ;-) ... Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 Hmm... to wygląda, przynajmnije dla mnie, jakby tam można było przyczepić dodatkowe płyty na przód i tył... Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 Ja zwykle mocuję za pomocą opasek zaciskowych pas, by ten nie zjeżdżał przy obciążeniu tyłu. Co do kieszeni to wg. mnie jest bardzo praktyczna - można trzymać w niej chusteczki i czerwoną chustę;) Quote Link to post Share on other sites
Garam Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Witam, mam pytanko, czy do tej kamizelki można doczepić, jak to ładnie ujął Gogin ochraniacz na nabiał ? Jeśli tak to gdzie mogę taki znaleźć ? Quote Link to post Share on other sites
MAR Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 (edited) Nie da sie dopiąć bo nie ma do tego ochrony na nabiał. Edited July 23, 2008 by ramol Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Nie da sie dopiąć bo nie ma do tego ochrony na nabiał. "Zrób se sam", trochę chęci i jeden krawiec, który ma wolne łapki ;-). Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Tylko po co? wtedy to niczego nie będzie reprezentować/odwzorowywać. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 No i funkcjonalność też wątpliwa. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 Takie pytanko - jaką klasę balistyczną ma standardowy splitter? SK1? Quote Link to post Share on other sites
gryzly Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Takie pytanko - jaką klasę balistyczną ma standardowy splitter? SK1? tak SK-1. Źródło Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Jako uzupełnienie dadam tylko, że niemieckie standarty dla wojska i policji przewidują 4 klasy ochrony określanie w skrótowym dosłownym tłumaczniu: SK1 - ochrona przed postarzałem z broni krótkiej i automatycznej kalibru max. 9mmx19 z miękkim rdzeniem, łącznie z amunicją policyjną . SK2 - ochrona przed postarzałem z broni krótkiej i automatycznej kalibru max. 9mmx19 z amunicji z twardym rdzeniem. SK3 - ochrona przed postarzałem z broni długiej, amunicją z miękkim rdzeniem, SK4 - ochrona przed postarzałem z broni długiej, amunicją z twardym rdzeniem. Ochrona przed bronią białą mam osobny analogiczny podział. Tak wygląda Splitterschutz w praktyce: Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Wolf , nie masz większej kopii tego obrazka? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts