Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Teoretycznie może, ale niemieckie przepisy zabraniają wysyłki niektórych towarów za granicę. Szczegółów nie znam, ale trzeba zwracać uwagę na odnotacje w opisie towaru, następującej treści:

KEIN VERSAND INS AUSLAND tzn. nie wysyłamy za granicę.

• 2 weeks later...
  • Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Może ktoś wie czy TO orginalne kamizelki BW ? Bo cena trochę niska, jak za nową kamizelkę. PZDR

Tak jak wszyscy piszą - są to orginalne kamizelki ;)

Bardzo wygodne swoją drogą.

Co do tego sklepu z allegro - polecam bo sam niedawno kupowałem od nich trzy kamizelki ;)

Pozdrawiam

Arte

Co do owego sklepu, to teraz jakoś mają mieć te kamizelki, dalej po tych samych cenach. Ja już swoją zakupiłem okazyjnie na Allegro, ładnie grzeje na akcji ;-) , ale też ładnie chroni przed 500 fps'owymi seriami - niestety jak ktoś leczy kompleksy stopami na sekundę... no właśnie. PZDR

• 3 weeks later...

Mam pytanie - do czego służą w Splitterschutzweste "szlówki" naszyte wokoło kamizelki? Z wysokości naszycia sądzę że do mocowania pasa, czy tak? Jeśli takie jest ich przeznaczenie, czy jest jakiś "kontraktowy patent na mocowanie oporządzenia?

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Jako uzupełnienie dadam tylko, że niemieckie standarty dla wojska i policji przewidują 4 klasy ochrony określanie w skrótowym dosłownym tłumaczniu:

SK1 - ochrona przed postarzałem z broni krótkiej i automatycznej kalibru max. 9mmx19 z miękkim rdzeniem, łącznie z amunicją policyjną .

SK2 - ochrona przed postarzałem z broni krótkiej i automatycznej kalibru max. 9mmx19 z amunicji z twardym rdzeniem.

SK3 - ochrona przed postarzałem z broni długiej, amunicją z miękkim rdzeniem,

SK4 - ochrona przed postarzałem z broni długiej, amunicją z twardym rdzeniem.

Ochrona przed bronią białą mam osobny analogiczny podział.

Tak wygląda Splitterschutz w praktyce:

beschusstestur3.th.jpg