lolo123 Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 Kurczę,_kupiłem mp5 sd5 na taiwangunie zamawiałęm kurierem na drugi dzień przesyłka doszła,_ogólnie spoko tylko że gwint mi od tłumika połamali ale tłumik odczepiłem naładowałem baterię i poszedłem postrzelać._Wrażenia bardzo pozytywne daleko strzela,_jest celna._Po powrocie do domu wyczyściłem lufę,_rozładowałem do końca batkę i naładowałem poszedłem jutro(?) na drugą strzelankę ale chwila coś nie tak! Karabin pluje na 20-25m raz kulki lecą prosto raz całkowicie w dół a raz maksymalnie do góry!_Poszedłem do kumpla no i rozbiórka karabinu,_ciężko było ale dostaliśmy się,_gearbox normaly v2 ale komora hop up!?_To jakiś wymysł,_mówili że kompatybilna a tu co? Chłopaki pomocy wie ktoś czemu ona tak pluje? co mam zrobic?_Może to przez kulki? Wcześniej używałem 0.20 g P&J a na ostatniej strzelance 0.23 Extreme. Pomocy Następny taki analfabetyczny post ciągiem; bez spacji, z błędami itp - poleci w kosmos. [P] Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 Komora hop up jest normalna, tylko starego wzoru. Inaczej rozwiązane zablokowanie lufy - trzeba odkręcić dwie małe śrubki, żeby zdjąć pierścień, w kształcie półksięźyca, blokujący lufę w komorze HU. Lufa i gumka HU osadzona jest identycznie jak w innych komorach. Zamień gumkę na silikon Guardera i będzie lepiej. A najlepiej byłoby w ogóle wstawić jakąś preckę z gumką silikonową - razem efekt będzie bardzo dobry. Kulki Extreme czasem, ale raczej po dłuższym używaniu, "złuszczają się" w lufie, przy jej końcu - nie wiem czym to jest spowodowane, ale mieliśmy już kilka takich przypadków - zawsze na Extreme. Lufy wewnętrzne trzeba było czyścić ostrożnie benzyną ekstrakcyjną - wymywało białe wióry i "płatki", które przyklejone do ścianek lufy powodowały krzywe strzały a nawet pękanie kulek w lufie. Nie sądzę żeby to było to, bo masz guna krótko, ale możesz też sprawdzić czy lufa jest dobrze i prosto osadzona, a także wpełni drożna. Quote Link to post Share on other sites
Thorn76 Posted November 7, 2007 Report Share Posted November 7, 2007 (edited) ups sorki prosze o skasowanie pomyłka tematów Edited November 7, 2007 by Thorn76 Quote Link to post Share on other sites
szary_16 Posted November 13, 2007 Report Share Posted November 13, 2007 Siemanko! Sam posiadam mp5sd6 jg:) Sprawuje się dobrze jak na chinczyka:) strzela ladnie ale po 20tys. kulek szkielet mi pekl :D czego mozna sie spodziewac po chinolach:P oglnie strzela dobrze i dosyc daleko a mit ktory mowia ludzi o komorze hop-up jest fikcja bynajmniej dla mnie :) nie oszczedzam guna i jedno co mi peklo procz gb body plasticzane niestety;/ Quote Link to post Share on other sites
CArpik Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 Mam pytanie czy mocowanie tłumika często się łamie w mp5sd i czy lepiej kupić np.mp5a4? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Walduś_18 Posted November 17, 2007 Report Share Posted November 17, 2007 (edited) Po powrocie do domu wyczyściłem lufę, Jak, się, nie umie, czyścić lufy, to i komorę hu sie spier*** Weź, Komorę złóż poprawnie i zobacz jak strzela, jeśli nie pomoże, to stuknij dyńką w ścianę i ślij do kruków. Edited November 17, 2007 by Walduś_18 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 Panowie! Replika działa cudnie, zasięg co prawda strzału ma mniejszy o jakieś 10-15m od M4 P&J ale do CQB i na krótsze (30 metrowe) dystanse jest po prostu bardzo fajna. Bardzo przyjemnie chodzi silnik, dźwięk strzału jest śliczny. Mam jeden problem - jakim imbusem odkręcić kolbę? Próbowałem dwójką ale była za mała... Quote Link to post Share on other sites
Saillupus Posted December 10, 2007 Report Share Posted December 10, 2007 ma ktoś może wersje TLF- z latarką http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=798 jak się sprawują te krótsze wersje i jak jest wykonana ta latarka... :) pozdro Quote Link to post Share on other sites
miko0071 Posted December 11, 2007 Report Share Posted December 11, 2007 Przymieżam się do kupna tej repliki i na początek planuje wymianie lufy na dłuższą precke i silikonową gumke hu guardera.Ale mam do was kilka pytań: -Jak długą ta replika wtrzyma (raczej szanuje broń i nie wystrzeliwuje bardzo dużo kulek) -Jaka długa jest lufa w stocku i na jaką można ją wymienic bez wymiany cylindra? Z góry dzieki za zainteresowanie Pozdrwaiam Quote Link to post Share on other sites
Ottis Posted December 14, 2007 Report Share Posted December 14, 2007 Ja mam MP5 SD5- stała kolba. Przeszło przez nią około 5k kulek, działa wyśmienicie! Nie ma żadnych, nawet najmniejszych awarii, body i reszta dobrze sie trzyma, mimo, że to plastk. Może trochę skrzypi, kwestia smaru - u mnie przestało ;) Lufa w stocku to 23o mm. I celne jest bydle, trzeba dodać :D Quote Link to post Share on other sites
miko0071 Posted December 15, 2007 Report Share Posted December 15, 2007 Dzięki za info bo o tej broni krązą bardzo różne opinie szczegolnie o celności i wykonaniu jedni twierdzą że bez wymiany lufy jest tak niecelna że z 30 m nie trafisz człowieka a inni że jest bardzo celna Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 15, 2007 Report Share Posted December 15, 2007 (edited) Celna, celna ;) Trust me (chyba, że zależy to od egzemplarza) Następnym razem może konkretniej?? Edited December 17, 2007 by Apollyon Quote Link to post Share on other sites
ozzi5 Posted December 17, 2007 Report Share Posted December 17, 2007 No to juz jestem Pewny na 1oo % ze kupie mp5sd5 strzlealem z egzemplarza Ottisa i to jest poprostu cudoo :D Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 22, 2007 Report Share Posted December 22, 2007 Właśnie założyłem montaż niski Tokyo Marui - pasuje idealnie! Quote Link to post Share on other sites
ozzi5 Posted December 22, 2007 Report Share Posted December 22, 2007 to teraz kolimarotek :P ja narazie mam juz mundur i opozadzenie a karbin kupuje po nowym roku :D chetnie kupie real/low capy tanio :D Quote Link to post Share on other sites
komora Posted December 22, 2007 Report Share Posted December 22, 2007 Tu masz tanio mid-capy: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3099 - pojedyncze http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3098 - zestaw 8 szt. Quote Link to post Share on other sites
ozzi5 Posted December 22, 2007 Report Share Posted December 22, 2007 200 zl 8 szt to tanio :D ? mysle nad jakimis tanszymi ;P uzywkami Quote Link to post Share on other sites
miko0071 Posted December 23, 2007 Report Share Posted December 23, 2007 8 sztuk za 200 zł to tanio przelicz sobie że za jeden mag wychodzi ok 30 zł, a niewiem czy używke znajdziesz wiele tańszą (chociarz 8 to troche dużo więc możesz np 4 sprzedać Quote Link to post Share on other sites
ozzi5 Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 Już trochę ta replika jest dostępna mogli byście podac ile kulek wystrzeliliście i jakie awarje były z góry dziekuje :] Quote Link to post Share on other sites
Hajder Posted December 26, 2007 Report Share Posted December 26, 2007 Mam pytanie czy mocowanie tłumika często się łamie w mp5sd i czy lepiej kupić np.mp5a4? :wink: Mocowanie tłumika chyba wszyscy mają popękane już przy kupnie ale ( u mnie w teamie są 4 takie MP5 wersji SD) jest jedna metoda na to nie trzeba tłumik dokręcać do końca, wystarczy trochę tylko przekręcić wtedy trzyma się na dużo grubszym ABSie. Ja swoją replikę uż obijałem i o framugi i o dachy budynków jak sie wspinałem po ścianach i kratach żeby zaskoczyć snajpera :) i tłumik mam już trochę pozdzierany ale nadal się solidnie trzyma (pod warunkiem że się go do końca nie dokręca :) ) Quote Link to post Share on other sites
eso Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 Witam miałem kiedyś tą mp5 tyle że TLF sprawowała się wyśmienicie zasie bił na głowę CYME. Niestety sprzedałem ją bo zauroczyła mnie m4 p&j która okazała się totalną klapą (pęknięte body podczas dość delikatnego używania ,rozwalony selektor ognia i spust ,ładowarka dostarczona w komplecie dawała 19.8V :strach: ) Zamierzam znów kupić mp5 tyle że chciałbym wstawić metalowe body b&t z tymi akcesoriami. I tu moje pytanie czy jeżeli wepchne to body to czy da się wtedy zamontować hop-up CA i ten cały mechanizm otwierania za pomocą rączki przeładowania? Czy wszystko będzie chodzić jak w CA? Pozdr. eso' Quote Link to post Share on other sites
Woody Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 Te 370fps to nic innego jak włożona do stocka M120.. chińskie triki małketyngowe. Gdyby włożyć do tego stockową springe CA to słabesze by to od cymy było, no ale gdyby to uszczelnić, to kto wie :) Nie wróże długiego życia takiej replice, przynajmniej w stocku. Ale wykonanie - całkiem cacy. Odnosnie zywotnosci... moje g36c jg sypnelo sie po 6 miechach... i to nie slabo... poszedl szkielet gb, i glowica tloka... Quote Link to post Share on other sites
Hajder Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 (edited) Halo halo wie może ktoś czy da się rozebrać bezinwazyjnie tłumik? od MP5 SD bo mam precke 300mm i w połowie tłumika jest taka plastikowa przeszkoda której chciałbym się pozbyć :) 16:30 - już sobie poradziłem inwazyjnie :) ale nadal jestem ciekaw czy jest możliwość otwarcia tłumika :) Edited January 2, 2008 by Hajder Quote Link to post Share on other sites
wojtazkk Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Co myślicie o włożeniu do tego cacka wzmocnionego gearboxa z CA?? Czy bebechy z JG będą pasować?? Quote Link to post Share on other sites
masiu9 Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Podłączam się do pytania Hajdera, ponieważ praca tłumika nie do końca mnie satysfakcjonuje, i chciał bym do niego włożyć jakiś materiał tłumiący. Pozdrowienia Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts