Rosomak15 Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem, ale chyba Ci wylatuje lufa z muszką. Po lewej stronie jest zaczep na pas nośny, jest on dokręcany po drugiej stronie przez coś ala nakrętka ;] Jeśli masz zaczep na pas to nie może Ci to się zsunąc z reszty. Tą częśc metalową można ściągnąc tylko po wykręceniu zaczepu. Quote Link to post Share on other sites
kacper_komando Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 ludzie na gunfire to jest zdzierstwo patrzcie http://www.taiwangun.com/shop,show,800 Quote Link to post Share on other sites
damian13108 Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 ponawiam pytanie Jestem zielony w sprawach tuningu, ale chciałbym poprawić osiągi swojej repliki MP5 SD6. Co byście doradzili wymienić poprawić, mam zamiar kupić tą lufę Ta lufa jak najbardziej sie nada (jest najlepsza), wymień jeszcze gumke hop-up na systeme Co do mp5: nie rozumiem ludzi, którzy kupują mp5 JG, skoro mozna je miec taniej (galaxy) i są lepsze... Quote Link to post Share on other sites
baczus Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Ale galaxy to kurz, a kurz jest brzydkie ;) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Po dostawieniu tłumika jest bardzo ładne. Jak wam się sprawują wasze MP5? Czy coś poprawili w SD6? Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 Nieźle w górę cena poszła. Z jakiego materiału wykonane są poszczególne elementy gearboxa? Wystrzeliłem już blisko 25k kul i replika strzela nadal. Ostatnio wyciągałem silnik to zęby były jak nowe. Nie wiem jak w gearboxie bo nie mogę się do niego dostac... ;d Quote Link to post Share on other sites
Baniaa Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Minęło trochę czasu i chciałem zapytać jak teraz trzymają się Wasz MP5-tki? Quote Link to post Share on other sites
bator18 Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Witam mam zamiar kupić sobie taka mp5 http://allegro.pl/item587170882_mp5_j_jg_g...s_promocja.html i powiedzcie czy on ma naprawdę te 380 Fps Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Może chinole wstawili tam kińskie M130 i masz 380fps. Choć z założenia to jest do CQB, to bym zainwestował w markowe M110 i uszczelnienie porządne. Nie wiem co oni chcieli tym uzyskać? Że wstawią tam M130, głowicę tłoka bez uszczelki i co? Na M100 można 380fps spokojnie wycisnąć. No i cena: 400PLN to raczej nie, lepiej dozbierać do nowego MP5 Cymy 0.41 chyba. http://www.taiwangun.com/shop,show,1333 To jest fajna MP5. Pzdro/ Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Minęło trochę czasu i chciałem zapytać jak teraz trzymają się Wasz MP5-tki? Pomijając stockową baterię która po pół roku wypluwa 500 kulek jest ślicznie. Wewnętrznie jest cacy, zewnętrznie widać ślady zużycia - złamana muszka, przeziernik zastąpiony plastikowym z cymy, bo zgubiłem pin z oryginalnego, na pierwszej strzelance poszły się też ganiać piny trzymające chwyt przedni (SD6). Osiągi w pełni zadowalające, HU ładnie kręci, kulki latają dość celnie i w ładnym skupieniu. Bebechy 100% stock. Jedyna zmiana (planowana póki co) to wymiana baterii. Chyba moja wina, za długo ją zostawiłem na ładowarce i pojemność spadła na podłogę. Testy na 9,6 bardzo pomyślne, ROF i reakcja na spust z takich-sobie zrobiły się rewelacyjne, a 9,6 mini ładnie wchodzi w przedni chwyt. Quote Link to post Share on other sites
Baniaa Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Beryl a jak długo ją już męczysz? Quote Link to post Share on other sites
bator18 Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 J mówisz że to cm 041 będzie dobre Quote Link to post Share on other sites
bator18 Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 A co myślicie nad tym modelem http://www.bron.pl/bron_pl/asg/produkty/pi...staw_b_t_mp5_a3 Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Beryl a jak długo ją już męczysz? od czerwca czy lipca 08. Kupiłem ją jako "boczną" do Warriora. Póki co Warrior się sprzedał, bo mp5 dawała zawsze większe szanse na trafienie kogoś :D Quote Link to post Share on other sites
Rosomak15 Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Hej Pany. 30 000 kulek + xxx suchych strzałów i zęby wysiadły. Chce rozkręcić teraz GB, ale nie robiłem tego a mam problem, sprężyna jest napięta na maxiora. Nie chce żeby mi na całą chate części poleciały. Jakieś rady? Quote Link to post Share on other sites
cosmo Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Rozbieraj wewnątrz pudełka o wysokich ściankach. Quote Link to post Share on other sites
AS333pl Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Ja trochę z innej beczki zkąd mam wiedzieć ktura mp5-tka jest z drugiej generacji, chodzi o tą:http://www.taiwangun.com/shop,show,177 czy tą:http://www.taiwangun.com/shop,show,508 bo cena znacznie się rużni a niechciałbym kupić tej co siępodobno hop up-y rozwalają. Quote Link to post Share on other sites
harry299 Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Ja dzisiaj odebralem swoja mp5 SD5 :) niedlugo wyprobuje ja w boju, a Rosomak15 naprawiles swoja :) ? Quote Link to post Share on other sites
vanar Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 AS333pl, popatrz na cenę i bęziesz wiedział które są II generacji :) Z doświadczenia wiem, że te stare mp5 mają tendencje do psucia się, a dokładniej pękają szkielety. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 AS333pl, popatrz na cenę i bęziesz wiedział które są II generacji :) Z doświadczenia wiem, że te stare mp5 mają tendencje do psucia się, a dokładniej pękają szkielety. To sobie wstaw M90. I to będzie wtedy broń do CQB. Będzie śmigać i śmigać... Mam pytanie do użytkowników tej repliki: -Jaka jest oprowadnica sprężyny. -Z czego wykonany jest Gwint (stal czy Znal) -Jak ze stykami Quote Link to post Share on other sites
cosmo Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 Moja prowadnica jest plastikowa. Gwint jest chyba znalowy. Quote Link to post Share on other sites
Budziak Posted November 16, 2009 Report Share Posted November 16, 2009 (edited) Mam pytanie. Posiadam MP5-J http://www.taiwangun.com/pistolety_maszyno...arm_jg-799.html i chciałbym się dowiedzieć co mogę wymienić aby replika była cichsza :). Na razie wymieniłem hop-up na guardera, sprężynę 100 też guardera gdyż w stocku miała 370 fps i podkładki systemy. Słyszałem coś że trzeba wymienić głowicę tłoka i cylindra (nie wiem czy są jakieś konkretne czy rozmiary są podobne we wszystkich replikach) ale czy muszę też wymienić tłoki i cylindry ?? Chciałbym także wymienić łożyska ale nie wiem czy lepsze są kulkowe czy ślizgowe oraz czy mają być 6mm czy 7mm. W preckę nie inwestuję gdyż doszedłem do wniosku (nie wiem czy słusznego) że lepiej wstawić preckę do AK74S niż do tej MP5 (ze względu na to iż MP5 będzie używana w budynkach czyli na małej odległości). Edited November 16, 2009 by Budziak Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted November 16, 2009 Report Share Posted November 16, 2009 http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...2_p_j-1119.html takie coś, Łożyska kulkowe 7mm (ostatnio rozkręcałem Mp5 JG i 6mm były za małe), Dużo smaru na sprężynę (broń boże do cylindra) i jakiś tłumik dźwięku. Niestety silnik i pracę zębatek i tak będzie słychać;) :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Budziak Posted November 16, 2009 Report Share Posted November 16, 2009 Dzięki wielkie. Właśnie nastąpił zakup :). Poza tym z czasem pewnie będę myślał o wymianie silnika, baterii, szkieletu gearbox-a i całej obudowy :) :o. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 Tylko żebyś nie "przesztukował"... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts