Stalker Posted February 10, 2006 Report Share Posted February 10, 2006 Ktoś ma instrukcję do sprężyny TM jak w temacie? Najlepiej w formie elektronicznej. Będę wdzięczny za pomoc :) Medi - zmieniłem tytuł topicu. Link to post Share on other sites
mozzart Posted February 10, 2006 Report Share Posted February 10, 2006 ale o który papierek z krzaczkami chodzi? Masz jakis problem to zapytaj :D tam w instrukcji nic nie ma ciekawego :D Link to post Share on other sites
Stalker Posted February 11, 2006 Author Report Share Posted February 11, 2006 Dzieki, chciałbym się dowiedzieć jak to jest z magazynkiem, na dole jest przycisk, który jak gdzies czytałem pozwala włożyc kulki do drugiej części magazynka? Czy może się mylę? Mam też pytanie jak właściwie nalezy konserwować i czym tę broń? Dzięki za pomoc :) Link to post Share on other sites
Stalker Posted February 11, 2006 Author Report Share Posted February 11, 2006 Dzieki za info. Wstyd się przyznać, ale nie wiem jak załadować kule do obu komór. Link to post Share on other sites
javelin Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Nie jestem pewny,a le one chyba same ładują się do obu komór! Ładuj normalnie i policz ile kulek wchodzi - jeśli około 20, to wchodza tylko do jednej komory, jeśli jednak wciśniesz około 40 (nie pamiętam ile dokładnie ale wydaje mi się, że 47) to znaczy że masz załadawane obie komory na maxa. Link to post Share on other sites
gertan Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Tak, w tym magazynku obie komory ładuja się naraz jak wsypujesz kulki Link to post Share on other sites
Stalker Posted February 12, 2006 Author Report Share Posted February 12, 2006 Dzięki :) Link to post Share on other sites
gertan Posted February 14, 2006 Report Share Posted February 14, 2006 Nie ma sprawy :wink: , a mam jeszcze pytanie czy one ładują się (te komory) w takim samym tempie czy zależy to na przykład od przechyłu magazynka... :wink: ?? Link to post Share on other sites
Zgedi Posted February 14, 2006 Report Share Posted February 14, 2006 a co ci to da ze przechylisz magazynek...jak sie sypie kulki to ma sie naladowac mag a takie zabawy tylko spowalniaja caly proces...ustawiasz mag wmiare prosto i lejesz ile sie da...minimalne zmiany konta przechylenia magazynka nie maja wplywu na ladowanie. Link to post Share on other sites
bitelz Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Zalezy od przechylenia. Jezeli chcesz np zaladowac tylko jedna komore (bo oszczedzasz na amunicji) wystarczy przy ladowaniu przechylic tak zeby ten otwor przez ktory widzisz naladowane kulki byl od ziemi i jedna z krawedzi (dluzszych) ustawiasz nizej - prawdopodobnie ta ktorej blizej jest wczesniej wspomniany otwor. Troszke trudno jest to wytlumaczyc ale mam andzieje ze zrozumiesz o co chodzi. Link to post Share on other sites
gertan Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 No dzieki właśnie o to mi chodziło :wink: Link to post Share on other sites
mozzart Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 do magazynka mi osobiscie wchodza 42 kulki.... i jeszcze a propos.... jak sie wrzuci malo kulek (okolo 3,4) to ich nie pobiera.... czy to normalne? :? Link to post Share on other sites
tobola Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 Uuuu raczej nie! Ja jak nawet dam jedną kulkę to łyknie! :wink: Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
mozzart Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 .....ale i tak to nie przeszkadza w praktyce nobo kto strzela magazynkiem napelnionym piecioma kulkami :P Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 Kiedyś miałem podobne problemy. Nie chciało mi pobierać kulek (szczególnie jak było ich mało). No to skończyło się na tym, że korzystam z jednek komory. Ps. mozzart czasami są takie sytuacje, że jedna kulka jest na wage złota. :wink: Link to post Share on other sites
gertan Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 To dziwne bo mnie także się tak zdarzało :? A co ciekawe kulki z drugiej komory zawsze są pobierane prawidłowo nawet jeżeli jest tam jedna kulka.. :wink: Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 Nie jestem pewnien ale przyczyna tego wszystkiego może być "przesypywanie " sie kulek z komory do komory podczas np. biegu. Link to post Share on other sites
Zgedi Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 hmm to raczej malo prawdopodobne bo jak jest magazynek zaladowany do pelna i wystrzeli sie jedna komore to druga jest zablokowana wiec raczej nie ma mozliwosci zeyb sie przesypywaly kulki nawet jesli sie ta komore odblokuje Link to post Share on other sites
comandos Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 A co do pobierania kulek: Również miałem ten problem. Ostatecznie w instrukcji sklepowej (Nie tej japońskiej z rebusami... :D) było napisane, aby pierwsze kulki przesmarować. Tak też zrobiłem i problem się rozwiązał. Nie wiem czy to miało jakiś wpływ, ale bądź co bądź problem zniknął... Pozdrawiam Świstak Link to post Share on other sites
Zgedi Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 jak ktos wklada 2 albo 3 do 5 kulek to niech sie nie dziwi ze mag zle podaje...trza napychac ile sie da bo sprezyna wtedy lepiej wypycha Link to post Share on other sites
comandos Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 Ale dobry mag powinien podawać każdą kulkę. Nawet tą ostatnią... Pozdrawiam Świstak Link to post Share on other sites
Stalker Posted February 18, 2006 Author Report Share Posted February 18, 2006 Mam jeszcze jedno pytanie :) Kupiłem broń używaną bez wyciora. Czy moge go czymś zastąpić, bo niestety nie widziałem nigdzie samych wyciorów do kupienia. Może ktoś ma zbędny i chciałby się za rozsądną cene :) pozbyć? Link to post Share on other sites
javelin Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 Spróbuj wyciorów do wiatrówek (dostępne na allegro). Bo w sklepach ASG to takich zwykłych wyciorów jak są w zestawie z brobią nie dostaniesz. Tylko ultra-pro-commando metalowe wyciory po około 100zł :lol: Ja też kupiłem replikę używaną i zamiast wyciora posługuję się nasączonym silikonem kawałeczkiem bandaża zawiązanym na żyłce - żyłkę przeciągam przez lufę i ruszam w jedną i drugą stronę. Bandaż czyści lufę :D Link to post Share on other sites
Zgedi Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 Znajomy kiedy czyscil lufe wyciorem ktory podpieprzyl siostrze od fletu :wink: ...nawet nie sadzilem ze pasuje a jak mi sie popsuje to zawsze to jakas alternatywa :) Link to post Share on other sites
fiedotow Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 Na All... są wyciory i zestawy od AK Link to post Share on other sites
Recommended Posts