dragon7 Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 Beretta M9 full metal mam okolo 3 miesiace, tylko jedyna plastikowa czesc w magu sie ulamala (puszczona mocno odciagnieta sprezyna - za ktoryms razem z kolei nie wytrzymalo) mocny celny, w miare silny blow-back no i wiadomo full metal :D ps. jakich kulek i gazu do niej uzywacie? pozdrawiam Link to post Share on other sites
Westie Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 Podobno najszybciej z KJW sypią się USP (wszystkie trzy) i SIG-Sauer. Najtrudniej zajeździć Colta i Paraordnance'a. Beretta z kolei jest na chama zerżnięta ze 190'tki HFC i podobna pod względem awaryjności (czyt. czasem wywali syfona na mrozie. Zwłaszcza kiedy jesteś otoczony, a bateria w AEGu zdechła ci chwilę wcześniej). Prawda to? Link to post Share on other sites
terpil Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 Ruger MK I zakupiony w specshopie Strzelam kulkami 0,25 TM i jak na razie zadnych najmniejszych problemow. NIektorzy narzekaja na wyglad pistola, ale sie nie znaja :P. On tylko tak brzydko wyglada na zdjeciach. W rzeczywistosci jest piekny i pieknie strzela. I ta moc :D Zeszyt ponad 30 kartkowy przebija na wylot :twisted: Link to post Share on other sites
kuchar Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 no zreszta moj zeszyt no nie terpil?? mi tez ruger nir podobal sie na poczatku na zdjecias lecz gdy go ujzalem... w realu jest 100 razy ladniejszy efekty jego mocy sa takie ze moj zeszyt od fizyki jest caly podziurawiony.... :roll: Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 Beretta z kolei jest na chama zerżnięta ze 190'tki HFC i podobna pod względem awaryjności (czyt. czasem wywali syfona na mrozie. Zwłaszcza kiedy jesteś otoczony' date=' a bateria w AEGu zdechła ci chwilę wcześniej). Prawda to?[/quote']Westie - nie inaczej :D A najbardziej w M190 HFC wkurwiające jest to, że na lekkim mrozie w trupiarni wywala połowę maga bez pierdnięcia, a podczas akcji, kiedy dostaniesz w główną, syfi przy pierwszym strzale, który na 100% by trafił :D No ale cóż - full metal to full metal. A co do KJW - BaZyL z mojego teamu ma tę właśnie beretkę i osiągami oraz wagą jest podobna do mojej. Z wyglądu to - moja jest taka lekko zielonkawa i bardziej kanciata (szyna) a jego całkiem czarna i bardziej okrągła. Mi osobiście bardziej podoba się moja, ale to kwestia gustu. A właśnie - różnica w cenie jest znaczna, na korzyść KJW. Link to post Share on other sites
Guest faty Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 ruger mk1 przebieg- z 600 kulek(LOL) czas posiadania-4dni... żadnych awari tylko radze zapoznać się z instrukcją... Link to post Share on other sites
_Garfield_ Posted June 3, 2006 Report Share Posted June 3, 2006 Ruger MK1 (z plastikową komorą HU) przebieg: jakieś 9 tys kulek awarie- brak NIe syfonował, dobrze strzelał w zimie i w ogóle fajna giwerka... chyba kupie ją poraz drugi :D Link to post Share on other sites
terpil Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 Do cech mojego Rugera Mk I moge dodac ze na gazie letnim (od 11stopni C w zwyz) strzela bez syfonu itp. w temp. kolo 10stopni :D ;). Zajeb*** pistolet ! nie moge sie nim nacieszyc. Gdybym mogl, to strzelalbym caly dzien 8) :twisted: Link to post Share on other sites
Kajor Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 A jak z P-14? Coś mnie ciągnie do tej .45... :D Link to post Share on other sites
Westie Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 A jak z P-14? Coś mnie ciągnie do tej .45...Pytałem na Arnie's co lepsze - Hi-Capa WE czy fullmetal P14 - odpowiedzieli' date=' że P14.Skąd ja pięć stów wytrzasnę...? A najbardziej w M190 HFC wkurwiające jest to' date=' że na lekkim mrozie w trupiarni wywala połowę maga bez pierdnięcia, a podczas akcji, kiedy dostaniesz w główną, syfi przy pierwszym strzale, który na 100% by trafił [/quote']Pamiętam akcję z Hynka, jak pożyczyłeś tą klamkę Igorowi. Igor siedzi w jakimś dołku, bateria w MP5 mu zdechła, wyciąga beretkę... Pierwszy strzał, drugi strzał, za trzecim widowiskowy syfon. Link to post Share on other sites
Gallain Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 A najbardziej w M190 HFC wkurwiające jest to' date=' że na lekkim mrozie w trupiarni wywala połowę maga bez pierdnięcia' date=' a podczas akcji, kiedy dostaniesz w główną, syfi przy pierwszym strzale, który na 100% by trafił [/quote'']Pamiętam akcję z Hynka, jak pożyczyłeś tą klamkę Igorowi. Igor siedzi w jakimś dołku, bateria w MP5 mu zdechła, wyciąga beretkę... Pierwszy strzał, drugi strzał, za trzecim widowiskowy syfon. Oooo Boooosh, to my się znamy z widzenia?! 8O Sorry, ale Cie w ogóle nie kojarze :( Wpadnij do nas w niedziele :D Link to post Share on other sites
Westie Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 Bywam od czasu do czasu na strzelankach SOF'u. Ostatnio tylko pauzuję ze względu na kłopoty z Ingramem i przygotowania do egzaminu. Link to post Share on other sites
Nokter Posted June 23, 2006 Report Share Posted June 23, 2006 Witam panów, jeśli juz znalazlem taki temat to się zapytam: czy ktoś z was ma Glocka 23 BB od KJW? http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...t&product_id=19 - dokladnie tego. bylbym wdzięczny jeśli możecie mi coś o nim powiedzieć :) No własnie... Link to post Share on other sites
slayer666 Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Ruger Mk - 1 Posiadam od tygodnia ;) . Około 250 - 300 kulek wystrzelonych ( Gold Fire 0,20 i kilka Exeli 0.20 ). Jak do tej pory żadnych awarii nie odnotowano. Raz, czy dwa razy wystrzelił 2 koolki na raz jednak sądzę, że jest to wina właśnie nich, a nie pistoletu. Link to post Share on other sites
Guest Anonymous Posted June 24, 2006 Report Share Posted June 24, 2006 Glock 27 KJW Przebieg: ok 3k kulek Mam go od miesiąca... Używałem gazu Cyber Gun Zero awarii, lubi syfonować.... Link to post Share on other sites
Guest JOPJ Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 Aktualizacja ruger mk1c Obecnie mam go pół roku i z przodu zaczyna mi się rozpękiwać łoże. Jakby miał kto sprzedać to chętnie kupię. Link to post Share on other sites
kufaj Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 Mam takie pytanie, ja kto jest z tym Rugerem? Czy on naprawde jest tak mocny z mozna komus zrobic krzywde? I słyszałem, że magazynki są badziewne, tzn, trzeba trzymac spręzyne w czasie napełeniania, a wtedy zapasowe magazynki są bezuzyteczne, bo zaklejani ich tasmą to jednak nie jest rozwiązanie... Link to post Share on other sites
edek01 Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 Jak już jesteśmy na temacie replik KJW , to mam pytanie czy już ktoś kupił z Taiwanguna tego Sig Sauera P226 Full Metal ??? Z opisów zagranicznych wynika że jest dobry jak na nową replike KJW. Nawet sam Taiwangun po wysłaniu zapytania odnosnie tej repliki potwierdza że jest niesamowity - Mocny Block Back! Zwarta przemyślana konstrukcja! Na jednym ładowanu gazem spokojnie starcza na wystrzelenie 2 magów! I podobno magazynki trzymają gaz jak należy. To jak kupił ktoś już ten model??? Link to post Share on other sites
Lukestyle Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 A jak to jest z ta repliką P-14??? http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...t&product_id=21 :?: :?: :?: Prosze o odp :) Link to post Share on other sites
Westie Posted June 25, 2006 Report Share Posted June 25, 2006 Nawet w wersji ABS giwera jest nie do zdarcia - Rizzo z Arnie's zarżnął ją dopiero wpychając na siłę pogięty magazynek. Wytrzymała lądowanie w piachu, nie syfonuje... Link to post Share on other sites
Ivanhoe Posted June 27, 2006 Report Share Posted June 27, 2006 - Ruger MK1C - kupilem go jakis rok temu, wystrzelone ok. 1000 kulek - po jakis 3 miesiacach rozszczelnil sie jeden mag, po 2 nastepnych drugi. Poza magami wszystko gra i buczy. Link to post Share on other sites
anek Posted June 27, 2006 Report Share Posted June 27, 2006 mk1C strzały sporowo rekraacyjne :> wystrzelone jakies emmmm 750 kulek. 0 problemow od 6 miesiecy :> Link to post Share on other sites
Krystek_92 Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 :o ja kupilem sobie berette m9 full metal i strzela zarabiscie! 8O Link to post Share on other sites
Westie Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 Ona tak jak HFC - czołg kieszonkowy niskobudżetowy. Tylko USP są jakieś niedorobione. Link to post Share on other sites
Krystek_92 Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 tak na marginesie to nie mam z nia problemow a wystrzelilem juz okolo 3000 kulek 25g i wszystko wporzo :evil: Link to post Share on other sites
Recommended Posts