Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Płk. Polko obejmuje dowództwo GROMu :)

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Grom na pewno nie jest amerykanski, ale amerykanie mieli duzy wklad w powstanie tej jednostki, m.in. podarowanie uzbrojenia oraz wspolne szkolenia, ponoc wzamian za slawna misje, ktora wykonal pan Gromosław. Pozniej amerykanie doszli do wniosku, ze byloby dobrze miec wyszkolony, zaprzyjazniony oddzial specjalny w tej czesci swiata i tak to sie zaczelo rozwijac, z tego co mi wiadomo... a co bylo priorytetem, ze amerykanie zrobili tak a nie inaczej to mozemy sie tylko domyslac i wnioskowac.

Grom na pewno nie jest amerykanski, ale amerykanie mieli duzy wklad w powstanie tej jednostki, m.in. podarowanie uzbrojenia oraz wspolne szkolenia, ponoc wzamian za slawna misje, ktora wykonal pan Gromosław. Pozniej amerykanie doszli do wniosku, ze byloby dobrze miec wyszkolony, zaprzyjazniony oddzial specjalny w tej czesci swiata i tak to sie zaczelo rozwijac, z tego co mi wiadomo... a co bylo priorytetem, ze amerykanie zrobili tak a nie inaczej to mozemy sie tylko domyslac i wnioskowac.

GROM powstał w lecie 90tego roku, misja czempinskiego miała miejsce jesienią tego roku. Więc prawdą to nie jest.

Brymer, czemu fachowca wciąż brak?

• 5 months later...
kolejny dowódca z politycznego nadania a fachowca dalej brak...

Akurat z tym się nie zgodzę, Polko stracil tę pozycję ponieważ byl dowodcą który chcial zmian. Więcej szkoleń poza krajem, misji, a przy tym mial na pieńku ze SG, który chcial aby Grom został przeniesiony z MON'u do Armi, a wiadomo że w wojsku wszyscy muszą być równi. Więc mnie ta nominacja akurat cieszy.

• 3 weeks later...

Ludzie co wy za pierdoły opowiadacie tak się skłąda że że miałem okazję poznać kilku GROM-owców zresztą to nie jest trudne miałem tez wątpliwą radość być sąsiadem Polko nikt się o nim dobrze nie wypowiadał. Nie bronię tutaj rzecz jasna mon-u który nawet nie zasługuje aby pisać jego nazwę z dużej litery chcę Wam tylko uświadomić że GROM-em będzie dowodzić ten co ma dobre układy z elita rządową.

No tak, Polko był w końcu w bliskim otoczeniu obecnego prezydenta (doradca? nie wiem dokładnie). Ale nie możes zaprzeczyć temu, że umiejętności do pełnienia takiej funkcji ma, a także posiada pewne doświadczenie.

P.S. Co ma bycie dobrym sąsiadem do bycia dobrym dowódcą wojskowym? 8O :|

pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • 2 years later...