Diablo Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/prod...sp?prodID=18078 :F fajna rzecz tylko ,ze jednak obciąża to nieco tłok , a co za tym idzie szybciej się bateria sypnie :roll: Link to post Share on other sites
cromat Posted April 23, 2006 Report Share Posted April 23, 2006 diablo powtarzasz to co inni mówili... Przeczytaj całość... Link to post Share on other sites
alias Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 Bocian, chodzilo mi ze w aegu czy gaziaku, luska nie cofa zamka. A blowback w AEG'u to rzecz dla chojnie oplacanych lub tych, ktorzy maja warsztacik i sa szczwani jak cholewka. Jak by nie bylo ze miec takie cos trzeba pare zmian dokonac...Chyba ze od razy kupimy aega z blowbackiem(nie podam linka bo nie chce mi sei szukac) firmy tokyo marui bodajze Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 Alias a w jakiej broni łuska cofa zamek ?? 8O 8O 8O :ściana: Link to post Share on other sites
alias Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 zle to powiedzialem...W prawdziwej broni wiem ze jest prawo zachowania energi i zamek leci do tylu biorac ze soba luske ktora byla slaczona z pazurem~ ale chodzilo mi ogulnie o to, ze nie ma wogule luski(ENERGI) Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 Ehhh proponuje jak nie bardzo wiesz o czym mówisz/piszesz nie używaj sformułowań w stylu: ja sie znam baaardzo dobrze na broni palnej Bo żadne prawo zachowania energii, żadna łuska tylko w rozpatrywanej przez nas broni której replikami się bawimy jest to najczęściej odrzut zamka powodowany "wracającymi" gazami które wyrzucają pocisk z broni, a wracając przeładowują broń wywalając łuske i umożliwiając wprowadzenie na jej miejsce nowego naboju. (więszość karabinków typu M16/M4, AK, i inne tego typu) Link to post Share on other sites
Inferno Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 Alias, mówiłeś chyba o broni krótkiej? W broni krótkiej faktycznie wygląda to tak, jakby to łuska pchała zamek (sama popychana przez ciśnienie gazów prochowych). W broni długiej niewielka ilość gazów jest odprowadzana z lufy przez mały boczny otwór (znajdujący się najczęściej koło połowy do 2/3 długości lufy) i następnie przekazywana przez rurkę gazową do tłoka połączonego z suwadłem. Tłok popycha suwadło przeładowując broń. Link to post Share on other sites
alias Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 szybcy jestescie... http://people.howstuffworks.com/machine-gun7.htm <<<tu macie link, ze schematami dzialania kazdej broni i systemow. Thor zle sie zrozumielismy, ten kto mnie zacytowal, pragnal jedynie mnie pograzyc. Pelne zdanie brzmialo..."Jak patrzylem na tlumaczenia terminow wojskowych, to Blowback, byl odrzutem zamka swobodnego(lól) ale sprytnie to rozlozyles i nie mam zadnych zastrzezen. Ale w gaziakach blowback jest tylko wizualny, pamietajmy ze to nie luska cofa zamek(pocisk) tylko jakis tam dynks." Wiem, ze zdanie jest zle zlozone i dosc trudno je analizowac. Nie mozna podowac cytatow takich jak kolega bo widzicie w jaki blad was wprowadzil. To tak jakbym usunal przecinek w np. takim zdaniu : "nie, stoimy" I wychodzi zupelnie co innego... Link to post Share on other sites
Inferno Posted May 1, 2006 Report Share Posted May 1, 2006 Poporstu Twoje wypowiedzi mają dziwną stylistykę... Link to post Share on other sites
alias Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 Inferno...Wiem ale mam czas zagladac na forum gdy jestem zmeczony, i chce mi sie strasznie spac. Nie patrze na stylistyke i logike tego co pisze i przez to rodza sie takie wlasnie starcia...Przepraszam jeszcze raz i postaram sie uwazac na to, co pisze... Teraz pytanie, ma ktos moze link ktory skieruje mnie na jakas stronke na ktorej opisane sa AEG'i z BlowBackiem w stock'u? (wiem ze takowe sa jednak nie moge teraz znalezc :? ) Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Inferno Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 Nie patrze na stylistyke i logike tego co pisze Zwłaszcza na logikę... Link to post Share on other sites
izi Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 Wysłany: Wto Maj 02, 2006 10:58 am iem ale mam czas zagladac na forum gdy jestem zmeczony' date=' i chce mi sie strasznie spac.[/quote'] inne w tym temacie: Wysłany: Nie Kwi 30, 2006 8:49 pm Wysłany: Sob Mar 11, 2006 10:37 pm Nie Mar 12, 2006 8:58 am Wysłany: Sob Kwi 22, 2006 7:49 am Chłopie, już Ci koledzy wytłumaczyli, że piszesz niezrozumiale i chwalisz się wiedzą, której (jak widać w twoich postach) nie posiadasz.Czy tak trudno jest się przyznać do błędu? Lepiej brnąć dalej i mieć nadzieję, że rozmawiasz z debilami, którzy nie kojarzą faktów i mają jeszcze mniejsze pojęcie o temacie niż Ty? Zastanów się :) Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted May 2, 2006 Report Share Posted May 2, 2006 Miło się spędza wieczór czytając posty aliasa. Link to post Share on other sites
Recommended Posts