chavez87 Posted November 13, 2006 Report Share Posted November 13, 2006 zasięg niezły, na oko będzie z 40 metów, potem zaczyna lecieć w dół (bez hopsiupa), z hopkiem na full po 30 metrach wylatuje w kosmos. Mierzyłeś miarą? Z nastawionym HU leci najdalej na 35m (zasięg skuteczny). Link to post Share on other sites
KEZIU Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Wiem, że to może głupie, ale chce się upewnić, żeby później nie odstrzelić focha: Chcę zakupić zwykły kolimator do Shotgun Long i pytam się czy te kolimatory powinny być na szynę 22 mm? Z góry dziękuje :). Link to post Share on other sites
MiodUs Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Tak, najlepiej z regulacją 18-22. Ale 22 wejdzie. Link to post Share on other sites
Taliban Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 (edited) http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=221 a ten shotgun jest dobry. Lepszy od shotguna Long? Long to chyba chodzi o tego prawda? http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=211 nie jestem znawcą w shotgunach a kumpel chce kupić może ktoś odpisać jakiego najlepiej wybrać? ;-) Dzięki z góry. :uśmiech: Piszemy po polsku, a nie po "ziomalsku", słowa "qmpel" nie ma w Słowniku Języka Polskiego. // Medi. Edited April 17, 2007 by Paramedic Link to post Share on other sites
Medi Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 Beep. Różnią się tym, że jeden ma kolbę, a drugi nie. Beep. Link to post Share on other sites
Equil Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 Wszystko w szotganach DE oprócz chwytów i czółenek jest identyczne i z tej samej taśmy! Ewentualne różnice w mocy, zasięgu wynikają z braku kontroli co przekłada się na cenę w postaci pięćdziesięciu złotych! Ludzie! To, że mój shotgun long ma krzywą lufę nie znaczy, że wszystkie mają! Link to post Share on other sites
ManHunt89 Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 Wersja z kolba ma taką sama moc jak wersja bez kolby WOOD niby ma 310 fps a jakos na chrono testowane były modele long http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=211 i wersja bez kolby WOOD http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=221 Moc mają identyczna czyli 245 fps ;-) Pozdro :killer: Link to post Share on other sites
ManHunt89 Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 A ja tego nie wiem co oni pisza ale napewno ten shotgun nie ma 310 fps tylko 245 fps ale i tak jest bardzo dobry jak na ta cene i na poczatek trudno o lepsza broń :wink: Pozdro Link to post Share on other sites
Equil Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 To dlaczego wszędzie podają, że wersja short jest mocniejsza?? Czyżby chwyt marketingowy ? A dlaczego często repliki u Krakmana często w magiczny sposób zyskują podane FPS w miarę leżenia u nich? Poza tym mierzony "drewniak" u Krakmana mógł być tą lepszą sztuką, a mierzony long tą gorszą. Link to post Share on other sites
Wombat Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 Kulki strasznie mi skręcają w lewo przy strzelaniu. Czy ktoś próbował korygować ich lot modyfikując (skracając), któryś z "zębów" mechanizmu hop-up? Link to post Share on other sites
Wombat Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 Dla potomnych - problem skręcającej kulki można rozwiązać wkładając "płatki" z taśmy izolacyjnej pod zęby mechanizmu hop-upa. Położyłem dwie warstwy pod oba (bo słabo podkręcał), a potem pół płatka pod prawy ząb. Dopiero wtedy przestało znosić kulki na lewo. Link to post Share on other sites
Equil Posted April 26, 2007 Report Share Posted April 26, 2007 Dokładnie, ja raz jak mi krzywo podkręcał HU to spiłowałem 1 ząbek niestety za bardzo i podłożyłem najzwyklejszy, malutki kawałeczek papieru. Nic się nie zsuwa, działa już tak z 2 miesiące. Link to post Share on other sites
Equil Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 1. Ten shotgun nie ma gumki HU bezpośrednio w lufie, jest ona umieszczona w komorze HU. 2. Nawet jakby gumka wychodziła klasycznie dziurką w lufie to przekręcenie i tak by nic nie dało - shotgun ma system BAX. Więc jak nie znasz sprzętu to z łaski swojej nie pisz bzdur. Link to post Share on other sites
mastah Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 A jaką można do niego wrzucić sprężynę, aby się nie rozsypał ? Link to post Share on other sites
Equil Posted June 18, 2007 Report Share Posted June 18, 2007 Żadną. Stockowa jest już bardzo mocna i przy niższych temperaturach zaczep cylindra potrafi pęknąć. Link to post Share on other sites
Recommended Posts