Lewan1916 Posted March 17, 2006 Report Share Posted March 17, 2006 Czy da się bez prolemu zamontowć kolimator do wyżej wymienionej repliki firmy CA? :? Jak tak to gdzie? http://snajperasg.pl/product_info.php/cPat...products_id/143 Dzięki za odp Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 17, 2006 Report Share Posted March 17, 2006 Po pierwsze musisz zmienić śruby w kolimatorze na dłuższe, bo wyrażnie jest napisane w linku: NA SZYNE 11MM, a szyna RIS ma 22mm szerokości. A jeżeli m15a4 ma zdejmowaną rączkę, to montujesz go właśnie zamiast tej rączki. Btw. nie wrto kupować tego kolimatora. Polecam wątek na forum o kolimatorach. :idea: Quote Link to post Share on other sites
Lewan1916 Posted March 17, 2006 Author Report Share Posted March 17, 2006 Podobno tej rączki nie można zdajmować, a jedynie zakładać coś na nią. Nie wiem dokładnie ponieważ jeszcze mi nie przysłali paczki z M15. Chciałbym mieć to tej broni kolimator ponieważ nie mam zamiaru kupować AEGa przez ok. 1.5 roku i chciałbym czerpać jak najwięcej przyjemności ze sprężyny. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 17, 2006 Report Share Posted March 17, 2006 Taki sam koli kupisz za 20zl na allegro. http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=106 Quote Link to post Share on other sites
Lewan1916 Posted March 17, 2006 Author Report Share Posted March 17, 2006 Dzięki Arafat. Czyli kupuje to, montuje na rączce, a na to kolimator. Na pewno będzie pasować? Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 17, 2006 Report Share Posted March 17, 2006 na 99% tak Quote Link to post Share on other sites
Lewan1916 Posted March 17, 2006 Author Report Share Posted March 17, 2006 Dobra dzięki za odpowiedzi. Zamówie i zobacze czy jest ok. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Jodi Posted April 9, 2006 Report Share Posted April 9, 2006 Hmm M15 w wersji A4 mają chyba zdejmowalną rączkę w przeciwieństwie do wersji A2 Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted April 9, 2006 Report Share Posted April 9, 2006 Wersja a4 NA PEWNO ma zdejmowaną rączkę. Zamiast rączki możesz zamontować każdy kolimator na 22mm, ale nie ma sensu dawać tam nic niskiego - będziesz musiał nienaturalnie przechylać głowę i wbijać policzek w kolbę żeby coś zobaczyć. Na tą szynę nadają się takie celowniki jak ACOG, albo kolimatory na podwyższonym montażu. To co chcesz kupić najlepiej zamontuj właśnie na rączce za pomocą szyny, np. tej z linka do machineguna. Ta szyna jest dość uniersalna, takie dwa w jednym, bo są na niej zarówno rowki 11mm jak i 22mm. Wiem bo mam taką samą - wiatrówkową lunetkę montowałem kiedyś na rowkach 11mm a potem miałem kolimator to dawałem go na 22mm. Teraz zamiast rączki montuję ACOGa. Quote Link to post Share on other sites
Lewan1916 Posted April 9, 2006 Author Report Share Posted April 9, 2006 Nie wiem czy wiecie ale mówimy o springu. Rączeke ma niezdejmowaną. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Baset Posted April 18, 2006 Report Share Posted April 18, 2006 Ja mam ten kolimator zainstalowany na przednim uchwycie i bardzo dobrze się spisuje. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
mark Posted April 18, 2006 Report Share Posted April 18, 2006 Jak go tam zainstalowałeś …. (ty masz AEG'a więc se zdejmiesz rączke i widzisz ten koli a my niemożemy) Ja np. przymocowałem tam latarkę taką małą wywierciłem w blaszce dziurkę przełożyłem przez nią odpowiednio obciętą śrubkę i to przez ten otwór w foregripie. Od „spodniej strony dałem podkładkę taką szeroka i na to śrubka Quote Link to post Share on other sites
Baset Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 Szczerze mówiąc zamontowany jest na taśmie... ;) Ale trzyma sie dobrze, nie rusza sie. Pozatym jak mam założony uchwyt transportowy to można bez problemu celować przez kolimator. Quote Link to post Share on other sites
nom4k Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 Witam! Ja może lekko "zbocze" z tematu kolimatorów. Znalazłem na machinegun'ie celownik optyczny do M15. Co o nim sądzicie?? Quote Link to post Share on other sites
Lewan1916 Posted April 22, 2006 Author Report Share Posted April 22, 2006 Jakim? Daj link Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted April 22, 2006 Report Share Posted April 22, 2006 Zapewne chodzi o ten Colt'owski, do mocowania bezpośrednio na rączce transportowej (nie wymaga szyny, sam ma odpowiednio wyprofilowany montaż). O taki Quote Link to post Share on other sites
nom4k Posted April 23, 2006 Report Share Posted April 23, 2006 Tak, o ten celownik chodzi. Sry że linka niedałem :? Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted May 7, 2006 Report Share Posted May 7, 2006 Miałem taki - wygoda taka sama jak w innych lunetach z powiększeniem 4-krotnym i 20-milimetrowym światłem, czyli do snajpienia niezadobra. Ale za to jest wzorowana na oryginalnej, jeśli więc zależy Ci bardziej na wyglądzie, niż wygodzie, to bierz. No chyba że się przyzwyczaisz, ale według mnie 20mm światło jest za małe, żeby strzelać precyzyjnie (mało widać), zaś 4-krotne powiększenie jest zbyt duże dla airsoftowych szturmowców. ZA 260 zł możesz kupić lepszą lunetę, np. 3-9x40. Quote Link to post Share on other sites
ulfgar Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 Tą lunetę z linku do sklepu Machinegun odradzam montować na springu !!!! Jest ciężka a z tego co pamiętam spring CA jest plastikowy a nie metalowy jak AEGi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts