Yahalom Posted March 28, 2006 Report Share Posted March 28, 2006 Witam Może mi ktoś wytłumaczyć po co po prawej stronie zamka ATecy mają naklejone (?) białe prostokąty? Z czego wykonana jest ta naklejka? (wogóle ma ona jakąś fachową nazwe?) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 28, 2006 Report Share Posted March 28, 2006 Są to naklejone kawałki taśmy odblaskowej samoprzylepnej. Mają umożliwić identyfikację "swoich" w warunkach ograniczonej widoczności. Quote Link to post Share on other sites
makary Posted March 28, 2006 Report Share Posted March 28, 2006 Czy niebieskie oznaczają to samo? Bo zdaje mi się, że widziałem kiedyś właśnie niebieskie... [ Dodano: Wto Mar 28, 2006 10:05 pm ] BTW Arafat (KSK) , skąd masz te zdjęcia z pokazów z Wrocławia? Jest ich gdzieś więcej??? Pozdrawiam, Makary. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 28, 2006 Report Share Posted March 28, 2006 Czy niebieskie oznaczają to samo? Bo zdaje mi się, że widziałem kiedyś właśnie niebieskie... Nie wiem, nie spotkałem się z takimi, ale przypuszczalnie tak. Mogą np. oznaczać sekcje bojowe - zwykle czerwoną i niebieską. Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted March 29, 2006 Report Share Posted March 29, 2006 chyba, że to jakaś konwersja do fx ?? sie nie znam na fx wiec wymyślam ;) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 29, 2006 Report Share Posted March 29, 2006 O ile wiem do Glocka nie ma konwersji do FX. Jest tylko Glock 17T ktory ma caly szkielet niebieski. Quote Link to post Share on other sites
Funky Bastard Posted March 29, 2006 Report Share Posted March 29, 2006 Są konwersje FX do glocków, ale wtedy mają niebieski zamek, albo kropkę na zamku. Quote Link to post Share on other sites
tarnus Posted April 9, 2006 Report Share Posted April 9, 2006 " Navy" czy te paski są po obu stronach broni? I mam tu fotke z niebieskim oznakowaniem broni ale nie wiem po co na magach i osłonie spustu? Quote Link to post Share on other sites
wally Posted April 9, 2006 Report Share Posted April 9, 2006 Gdzie Ty widzisz na osłonie spustu? Wszystka broń na zdjęciu oznaczona na niebiesko to jest właśnie FX. Na lufach nie są naklejki tylko kolor końcówki lufy a właściwie wkładki do zwykłej lufy. Magazynki są tak oznaczone żeby nie załadowac do nich ostrych nabojów. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 9, 2006 Report Share Posted April 9, 2006 czy te paski są po obu stronach broni?Tak.W Fali Zbrodni :lol: na Polsacie polucjanty takie też mają ;) I mam tu fotke z niebieskim oznakowaniem broni ale nie wiem po co na magach i osłonie spustu?Nie osłonie tylko końcówce lufy. Oznaczenia tak jak napisał wally - na broni, żeby było wiadomo, żea) broń jest bezpieczna do treningów B) broń nie nadaje się na akcję bojową. Na magazynkach jw. Quote Link to post Share on other sites
tarnus Posted April 10, 2006 Report Share Posted April 10, 2006 Gdzie Ty widzisz na osłonie spustu? Trzech gości na drugim stopniu od dołu. Na oryginalnym zdjeci lepiej to widać. Dzięki wszystkim za info. Quote Link to post Share on other sites
Brodaty Posted April 10, 2006 Report Share Posted April 10, 2006 True, true... Quote Link to post Share on other sites
wally Posted April 10, 2006 Report Share Posted April 10, 2006 Oznaczenie na kabłaku spustowym może sugerowac, że broń została całkowicie przekonwertowana na FX. Możliwe, że lufa nie "trzyma" już parametrów i cała brón została przystosowana tylko do strzelania amunicją FX. Chyba, że oznaczenie na kabłąku to jakiś rodzaj farby/naklejki, który ma być tylko dodatkowa informacja dla użytkownika, że ma do czynienia z bronią FX. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts