Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MP5SD6 G&G ...

Recommended Posts

Witam,

Czy wie ktoś może jak w oznaczeniach G&G nazywa się model MP5SD6? ( chodzi mi o to że np. M4 firmy G&G to GR16 itp. ;) )

Wiem że jest on niedostępny jeszcze w Polsce, a nigdzie na zagranicznych portalach nie mogę znaleźć jego danych technicznych. Ktoś coś wie? ;)

Pozdro

G&G nierobi mp5sd6 :wink:

Jesteś pewien na 100%? ;| A znajomy chce mi właśnie takiego sprzedać! Hmm widziałem karabin - faktycznie jest metalowy, tylko rączka uchwytu jest z kompozytu. A jak mam sprawdzić, jakiej firmy jest ten karabin? Gdzie szukać oznaczeń? W bebechach?

MP5z GG istnieje jak narazie tylko w wersji A4 http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...54c9cbb5e8e72dc .

Infern0 porównaj stopki kolb i systemy mocowania tłumika, jeśli stopka jest plastikowa i tłumik jest nakręcany na "gwint" to ICS, a jeśli metalowa a tłumik jest mocowany na "łopatki" to CA(jest jeszcze pare różnic, ale podaje te najważniejsze zewnętrzne).

Własnie, napisalem przecież, ze podobny do tego od ICS'a, tylko że sie rozni kilkoma bajerkami. A czy jakbym dostarczyl Wam szczegolowe zdjecia tego modelu ktory posiadam to czy bedziecie w stanie okreslic jego producenta? Bardzo mi na tym zależy. Model jest fullmetalowy, jest niedostępny w Polsce. Prosze o odpowiedz, to zrobie fotki.

Pzdr

Noo na szczerbince są 4 otwory, ale nie jest to model Classic Army! Modele CA mają takie czerwone oznaczenia przy mechaniźmie zmiany trybu ognia, a na tym moim karabinku są 3 literki jedna pod drugą : białe S, czerwone S i F ( licząc od góry ) :( Kurde załamany jestem, fatalnie jest nie wiedzieć jakiego ma się AEGa :PP Fotki beda jutro rano, dzisiaj nie mam jeszcze aparatu.

Pozdrawiam

Ehhh, jeszcze trzy rzeczy mi się przypomniały :lol:

:arrow: W ICSie pokrywa silnika jest żebrowana, w CA - płaska.

:arrow: Na spodzie rączki ładowania, napinacza zamka czy jak kolwiek by to inaczej nazywać jest mały napis ICS (w ICSie oczywiście ;) ).

:arrow: Dźwigienka regulacji hopupa w ICSie wystaje ok 10mm nad chwyt, a w CA tylko 2-3mm.

No to już się okazało jaki mam karabin :) A wlasnie z tego powodu co się okazało to go nie biorę :| Bo wyszło, że to jest nie G&G, tylko CA, nie MP5SD6, tylko MP5SD3 ;/ Gdybym nie sprawdził to bym zapłacił za tą replikę więcej niż kosztuje nowa w sklepie ;/ Wielkie dzieki dla Stypa i 0l0, bardzo mi pomogliście ;) SOG duchowy :)

• 2 weeks later...