Infern0 Posted April 15, 2006 Report Share Posted April 15, 2006 Witam, Czy wie ktoś może jak w oznaczeniach G&G nazywa się model MP5SD6? ( chodzi mi o to że np. M4 firmy G&G to GR16 itp. ;) ) Wiem że jest on niedostępny jeszcze w Polsce, a nigdzie na zagranicznych portalach nie mogę znaleźć jego danych technicznych. Ktoś coś wie? ;) Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Headshot Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 G&G nierobi mp5sd6 :wink: Quote Link to post Share on other sites
Infern0 Posted April 16, 2006 Author Report Share Posted April 16, 2006 G&G nierobi mp5sd6 :wink: Jesteś pewien na 100%? ;| A znajomy chce mi właśnie takiego sprzedać! Hmm widziałem karabin - faktycznie jest metalowy, tylko rączka uchwytu jest z kompozytu. A jak mam sprawdzić, jakiej firmy jest ten karabin? Gdzie szukać oznaczeń? W bebechach? Quote Link to post Share on other sites
Kinko Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 Wtf ? MP5 z G&G ? toż nie ma takiego :| Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 MP5z GG istnieje jak narazie tylko w wersji A4 http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...54c9cbb5e8e72dc . Infern0 porównaj stopki kolb i systemy mocowania tłumika, jeśli stopka jest plastikowa i tłumik jest nakręcany na "gwint" to ICS, a jeśli metalowa a tłumik jest mocowany na "łopatki" to CA(jest jeszcze pare różnic, ale podaje te najważniejsze zewnętrzne). Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 A może jemu chodzi po prostu o MP5 B&T? :roll: Quote Link to post Share on other sites
Infern0 Posted April 16, 2006 Author Report Share Posted April 16, 2006 Ten MP5SD6 co to ponoć z G&G jest to ten: http://www.jinhsung.com.tw/images/ICS-MP5SD6.gif Tylko że ten, którego widziałem ma kolor szary i nie ma tych czerwonych oznaczeń. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 A jesteś pewien, że nie JG? :P Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 Jak dotąd nie spotkałem się w żadnym sklepie, z modelami z rozsówaną kolbą i selektorem ognia typu "navy". Prawdopodobnie jeszcze ich Ca na rynek nie wpuściło. Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 TAAA?! A dlaczego w linku INFERN0 jest przed mp5sd6 napis ICS??!!!! TU:http://www.jinhsung.com.tw/images/ICS-MP5SD6.gif No ludzie patrzcie trochu... Quote Link to post Share on other sites
kondi2002 Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 Ten MP5SD6 co to ponoć z G&G jest to ten:http://www.jinhsung.com.tw/images/ICS-MP5SD6.gif Tylko że ten, którego widziałem ma kolor szary i nie ma tych czerwonych oznaczeń. Przeczytaj jeszcze raz... Napisał tylko, że podobny. Quote Link to post Share on other sites
Infern0 Posted April 19, 2006 Author Report Share Posted April 19, 2006 Własnie, napisalem przecież, ze podobny do tego od ICS'a, tylko że sie rozni kilkoma bajerkami. A czy jakbym dostarczyl Wam szczegolowe zdjecia tego modelu ktory posiadam to czy bedziecie w stanie okreslic jego producenta? Bardzo mi na tym zależy. Model jest fullmetalowy, jest niedostępny w Polsce. Prosze o odpowiedz, to zrobie fotki. Pzdr Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 Tylko z detalami. Quote Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 szary kolor?? ciemne oznaczenia?? clasic army?? :wink: Quote Link to post Share on other sites
Infern0 Posted April 19, 2006 Author Report Share Posted April 19, 2006 OK, szczegolowe fotki wysle, jak je zrobie, co nastąpi w piątek okolo wieczora ;) Wydaje mi sie ze to nie jest CA, bo w ten moj model różni się od modelu MP5SD6 CA kilkoma detalami. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted April 19, 2006 Report Share Posted April 19, 2006 A w szczerbince (na tym bembenku) masz 4 otwory? czy 3 otwory i takie wycięcie? Jak opcja 1 - to CA, jak 2 - to ICS. Quote Link to post Share on other sites
Infern0 Posted April 21, 2006 Author Report Share Posted April 21, 2006 Noo na szczerbince są 4 otwory, ale nie jest to model Classic Army! Modele CA mają takie czerwone oznaczenia przy mechaniźmie zmiany trybu ognia, a na tym moim karabinku są 3 literki jedna pod drugą : białe S, czerwone S i F ( licząc od góry ) :( Kurde załamany jestem, fatalnie jest nie wiedzieć jakiego ma się AEGa :PP Fotki beda jutro rano, dzisiaj nie mam jeszcze aparatu. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 To masz MP5SD3. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 Dokladnei sfotografuj wszelkie oznaczenia na BODY. Niewazne, czy pochodza z broni ostrej czy sa sygnaturami producenta - znacznie ulatwi to identyfikacje! Napisz tez czy bron jest cala metalowa, a jesli nie, to ktore jej elementy sa metalowe! Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted April 21, 2006 Report Share Posted April 21, 2006 Ehhh, jeszcze trzy rzeczy mi się przypomniały :lol: :arrow: W ICSie pokrywa silnika jest żebrowana, w CA - płaska. :arrow: Na spodzie rączki ładowania, napinacza zamka czy jak kolwiek by to inaczej nazywać jest mały napis ICS (w ICSie oczywiście ;) ). :arrow: Dźwigienka regulacji hopupa w ICSie wystaje ok 10mm nad chwyt, a w CA tylko 2-3mm. Quote Link to post Share on other sites
Infern0 Posted April 22, 2006 Author Report Share Posted April 22, 2006 No to już się okazało jaki mam karabin :) A wlasnie z tego powodu co się okazało to go nie biorę :| Bo wyszło, że to jest nie G&G, tylko CA, nie MP5SD6, tylko MP5SD3 ;/ Gdybym nie sprawdził to bym zapłacił za tą replikę więcej niż kosztuje nowa w sklepie ;/ Wielkie dzieki dla Stypa i 0l0, bardzo mi pomogliście ;) SOG duchowy :) Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted April 30, 2006 Report Share Posted April 30, 2006 To forum jest za małe dla Infernów dwóch :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts