lako Posted April 17, 2006 Report Share Posted April 17, 2006 witam posiadam shotguna M47A1 firmy double eagla w tuningu jestem kompletnie zielony wiec jakby ktos mi napisalby jakis pomysl na stuningowanie tego sprzetu bylbym wdzieczny Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted April 17, 2006 Report Share Posted April 17, 2006 jak wytoczysz Alu tłok to możesz wsadzic lepszą sprężynę. jezeli nie to zostaje tylko popsikanie tui tam silokonowym i uszczelnienie lufa komora hu-sam zrobiłem klejem biurowym :D i dało duzo 8) Quote Link to post Share on other sites
lako Posted April 18, 2006 Author Report Share Posted April 18, 2006 tak ..... ale mowilem ze jestem kompletnie zielony moglbys mi opisac od poczatku do konca z najdrobniejszymi szczegolami co i jak robiles? Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 A jaki ma zasięg skoro ci nie wystarcza Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 Prec lufa (rurka z OBI Nomi) wstawiasz zamiast tej dorabiasz hop up regulowany na śrubkę. Możesz także dotoczyć tłok, i cylinder ale skoro jesteś zielony z tej opcji zrezygnujemy. Co do lufy jak nie wiesz gdzie kupić pisz do mnie na gg. Dobra rzeczą co do tunningu jest także podłożenie podkładek pod spręzyne żeby była silniejsza. Podaj mi linka tego pistoletu. Zasadniczo to wszyskie tunninguje się tak samo. Quote Link to post Share on other sites
gobbo Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 Ta replika ma regulowany HU :? . Ja proponuje prec lufe (z obi bo stockowa ma 6,15mm) i 2 mm podkladek + uszczelnic przejscie tlok-komora HU i komora HU-lufa. To powinno wystarczyc. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
draconek Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 czy idzie coś zrobić żeby mi takowy shotgun nie ściągał tak bardzo w lewo ? Quote Link to post Share on other sites
mczesiu Posted May 11, 2006 Report Share Posted May 11, 2006 Ta replika ma regulowany HU . Ja proponuje prec lufe (z obi bo stockowa ma 6,15mm) i 2 mm podkladek + uszczelnic przejscie tlok-komora HU i komora HU-lufa. To powinno wystarczyc. jaką średnicę ma mieć ta lufa z Obi, jaka jest cena? Quote Link to post Share on other sites
wurst Posted May 11, 2006 Report Share Posted May 11, 2006 są one oznaczane jako 8mm (taka mają średnice ale zewnętrzną) najlepiej wziąść do sklepu troche kulek do sprawdzenia a koszt takiej rurki~5zł Quote Link to post Share on other sites
mczesiu Posted May 11, 2006 Report Share Posted May 11, 2006 ą one oznaczane jako 8mm (taka mają średnice ale zewnętrzną) najlepiej wziąść do sklepu troche kulek do sprawdzenia a koszt takiej rurki~5zł Niestety nie znam się na na tym dokładnie, jak kulki powinny wchodzić do rurki? Z oporem, jaki wymiar powinnien być wewnątrz 6,10 mm, 6,05? Quote Link to post Share on other sites
gobbo Posted May 15, 2006 Report Share Posted May 15, 2006 6,05 predzej. Najlepiej zeby kulka posmarowana olejkiem przechodzila sama. A kulki to jak najlepsze i takich uzywaj :P:P:P Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted May 16, 2006 Report Share Posted May 16, 2006 Ja własnie wziołem w kieszeń kilka kulek. Niektóre te rurki wogóle nawet nie chca tych kulek rpzepuszczać mogą mieć coś w środku zniekształcone ich średnica to około 6.05 Quote Link to post Share on other sites
draconek Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 Powtarzam pytanie ;) Jak zrobić żeby mi takowy shotgun nie ściągał w jedną strone? Bo ciągle mi ostro w lewo zchodzi :/ Quote Link to post Share on other sites
comando44 Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 Wyreguluj HU, lub sprawdz czy lufe masz prosto zamontowaną. Z tym, ze zacznij od HU. Quote Link to post Share on other sites
cosmo Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 jak sie reguluje ten hop up?? macie jakies foto??? Quote Link to post Share on other sites
tomaszek1990 Posted June 4, 2006 Report Share Posted June 4, 2006 jaką sprężynę można wsadzić do mp5 a3 <tm> i czyywogule można zmienić tą spprężnę Quote Link to post Share on other sites
comando44 Posted June 8, 2006 Report Share Posted June 8, 2006 Tomaszek, poszukaj sobie tematu o mp5 TM, a jak nie ma to załuż. To temat o czym innym. Cosmo regulacja HU jest po prawej stronie. Taki suwak w jedną jest "normal" w drugą "hop". Wczoraj do mnie przyszedł równierz ten shotgun. I również ściaga nieco w lewo. Jednak w przeciwieństwie do AK z CG, tu regulacja HU nie pomogła i nawet na wyłączonym ściaga, więc będe kombinować z lufą. Nawet zewnętrzna wydaje się torche krzywa(raczej krzywo zamontowana) wiec problemem jest celowanie "po szynie". Celność dokładnie ocenie po malym tuningu polegajkącym na przedłużeniu lufy i dorobieniu normlanej muszki i szczerbinki. Quote Link to post Share on other sites
cosmo Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 mi też sciąga w lewo a myslałem ze to moze sie jakąś sróbką reguluje Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 A on ma regulowany Hu? Quote Link to post Share on other sites
comando44 Posted June 9, 2006 Report Share Posted June 9, 2006 Ma, ale to nie pomaga. W moim lufa jest troche krzywo. Dokręciłem na max te śróbke co trzyma lufe i cz prowadnice czułenka od przodu, potem lufe odsunąłem max w prawo jak sie dało. Dzięki solidnemu przykręceniuu lufa w tej pozycji została i można znowu celować po szynie. Można też wawalić szyne i dorobić muszke i szczerbinke na lufie, wtedy zawsze będą wskazywać gdzie poleci kulka :) A jeżeli kulka skręca coraz bardzoiej w którąś strone(i nie przez wiatr) to wina HU.I wtedy może sie okazać, ze trzeba pogrzebać w bebechach, jednak sam tego jeszcze nie robiłem. Nim ktoś sie za to weźmie polecam poczytać temat o longu i shorce CG. Quote Link to post Share on other sites
cwaniakov Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 a ja mam pytanko dotyczące mosberga...ponieważ jestem całkiem zielony w asg nie mam pojęcia jak ściagnąć obudowe...odkręcam śrubki, odkręcam tą rurke po której sówa się to do ładowania i obudowa nie chce sie popsortu na 2 cześci rozłożyć tylko musze tam przy rękojeści śrubokręt jakiś wstawiać i grzebać w takiej szparze...czy to trzeba urwać czy co?.... Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted August 31, 2006 Report Share Posted August 31, 2006 Musiałeś zapomnieć o jakiejś śrubce, musisz odkręcić kolbę, boczne szyny RIS, cały ten plastik z górną szyną RIS, odkręcić ten korek co trzymie lufę zewnętrzną, a następnie tę rurkę. Następnie odkręcasz wszystkie widoczne śrubki i delikatnie podważasz ręką w gnieździe magazynka. Przy rozbieraniu uważaj aby nie rozsypały ci się wszystkie części bo możesz mieć potem problem z poskładaniem całości. Quote Link to post Share on other sites
Gh0sT Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 Widze, że o tuningu już troche jest...To ja napisze jeszcze że w wersji Long (z kolbą) można dorobić obciążnik, jeden juz powinien być w srodku wiec drugi taki sam mozna zrobic z jakies rurki i ja czyms w srodku wypelnic. Ja osobiśćie taki wałek sobie wytoczyłem w warsztacie samochodowym, i drugi taki wałek ale o mniejszej średnicy wsadziłem w prowadnice aby był lepiej wywarzony. Teraz jest cacy i dobrze się go trzyma. Quote Link to post Share on other sites
Krwawy wiking Posted February 2, 2007 Report Share Posted February 2, 2007 (edited) czy idzie coś zrobić żeby mi takowy shotgun nie ściągał tak bardzo w lewo ? Tez mam tego shotguna i mi tez scianga w lewo tylko to troche dziwne bo dopiero po 20m zkreca mi pod kantem jakis 45 stopni. Czy to mozliwe ze to wina zle eyregulowanemu HU ??? Pisz po polsku z polskimi znakami. CHEMIK Edited February 2, 2007 by CHEMIK Quote Link to post Share on other sites
sas Posted February 2, 2007 Report Share Posted February 2, 2007 Krwawy Wiking to może byc wina kulek, jakich używasz? Najlepsze są 0.25g, a co do dociążania kolby, dociążyłem ją jakiś czas temu i niedawno gun spadł mi na beton, czego konsekwencją było pęknięte mocowanie kolby. Pzdr Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts