kamilkk Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 Jakie jest mocowanie tych kieszeni klipsy alice? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 Tak. Quote Link to post Share on other sites
Px Posted September 20, 2006 Report Share Posted September 20, 2006 Wiecie coś może na temat ich hełmu kevlarowego? Jak się spisuje w porównaniu z innymi kevlarami? Jak on cenowo stoi u nas w Polsce? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 20, 2006 Report Share Posted September 20, 2006 http://www.cascoscoleccion.com/holanda/hol826.htm Produkt niemieckiego Schuberth'a, odporoność zapewne na poziomie PASGT czyli V50= 430m/s, klasa balistyczna NIJ IIIa Na allegro najprędziej demobil2000, cena - hełm nie jest wart więcej niż 250pln z egzemplarz używany, im taniej tym lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 20, 2006 Report Share Posted September 20, 2006 Generalnie kopia Fritza za 50- 75 pln da radę, szczególnie, że pokrowce bywają dostępne na allegro. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted September 20, 2006 Report Share Posted September 20, 2006 A ja mam takie troche dziwne pytanie :) CHodze aktualnie w DPMie Holenderskim ale mam zamiar kupić sobie chest rig'a Upatrzyłem kamizelke Specnazu ( prosze nie czepiać sie pisowni ) jestem ciekawy jak to sie skomponuje... moze ktos miał z tym do czynienia - kamizelka jest khaki cos w stylu jasnych plam na owym DPMie Quote Link to post Share on other sites
WICIU Posted September 20, 2006 Report Share Posted September 20, 2006 A ja mam takie troche dziwne pytanie :) CHodze aktualnie w DPMie Holenderskim ale mam zamiar kupić sobie chest rig'aUpatrzyłem kamizelke Specnazu ( prosze nie czepiać sie pisowni ) jestem ciekawy jak to sie skomponuje... moze ktos miał z tym do czynienia - kamizelka jest khaki cos w stylu jasnych plam na owym DPMie A po co masz kaleczyć sport, jak już masz Holenderskie ciuchy, to poluj na oporzadzenie Hol., napewno lepiej bedzie wygladać komplet wybranej armii, niż mieć na sobie wszystkie armie swiata.... Chest DPM napewno bedzie lepiej maskowac w terenie leśnym, niz Oliva Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 20, 2006 Report Share Posted September 20, 2006 Kup co ci najbardziej Ci odpowiada, to co najlepiej działa, jest przystosowane do tegoco robisz. Względy "estetyki" są drugorzędne (chyba że to jakiś reenactment) byle całość dobrze hulała. DPM dobrze się miesza z oliwką i woodlandem, bo to względnie podobna grupa kamuflaży. Jakby co bierzesz farbę w sprayu i malujesz. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted September 20, 2006 Report Share Posted September 20, 2006 Wiciu DPMowski chest rig kosztuje batagela 266zł... Chest SP. kosztuje 135zł ;) a wygląda tak: http://www.allegro.pl/item127976370_spec_n..._kamizelka.html Pozdrawiam aha no i to nie jest olive ;) tylko khaki a to różnica jak widać na ząłączonym zdjęciu :) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 20, 2006 Report Share Posted September 20, 2006 Tyle że to okropne przedpotopowe badziewie jest :lol: Quote Link to post Share on other sites
WICIU Posted September 20, 2006 Report Share Posted September 20, 2006 Tyle że to okropne przedpotopowe badziewie jest :lol: A co Ty myslales, ze to bedzie wygladac jak Chest US Army :?: Ale to nie jest jednak badziewie, napewno dobrze działa w terenie, ale juz lepiej do tego oporzadzenia dokupic kopmlet Spec-naza, bo z DPMem to nie bardzo mi sie to widzi, chyba ze ktos ma to w d... A co do ceny, to wiadomo, cos za cos - i nie ma co porownywac tych dwoch roznych oporzadzen. Ale to nie jest chyba dział o Rosyjskim wyposazeniu? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 20, 2006 Report Share Posted September 20, 2006 Co ja myślałem to ja wiem, rosjanie trochę tych chestrigów robią obecnie, zdecydowanie lepszych. ANA, SPOSN, nawet badziewny Splav. To na tej aukcji ma wartość dla kolekcjonera/reenactora, nie jako pełnowartościowe współczesne oporządzenie. Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 Jak juz ciągniecie oftopik to proszę: http://img241.imageshack.us/img241/1130/1003841hy8.jpg http://img132.imageshack.us/img132/6861/1003842pt7.jpg Rosyjski chest rig i rosyjski dpm, na rosyjskim Panu. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 Thnx - tego mi było trzeba :) przyznam szczerze wygląda bardzo fajnie :) Quote Link to post Share on other sites
K4MIL Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 lepiej bedzie wygladać komplet wybranej armii, niż mieć na sobie wszystkie armie swiata.... Jak to ktoś kiedyś powiedział: "sprzęt nie ma wyglądać tylko dobrze służyć" czy jakoś tak. A co do tematu to mam pytanie: Gdzie można dostać kamizelke wojsk powietrzno desatnowych. Najlepiej jak jakiś sklep to będzie bo zależy mi na nowej. Na alledrogo szukałem i nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 Używka, kolory jak to zwykle w holenderskim DPM przyblakłe - ale za dobrą cenę: http://www.allegro.pl/item148630844_kamize..._wyprzedaz.html Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 Bez przerabiania kamizelka na wzrost 180 lub więcej. Osoby niższe przy klękaniu będą ją nogą "podnosić" (lub zakładamy na przeciwodłamkową z karimatą). Cena dobra ale za stówkę więcej da się upolować stany idealne. Pojemnościowo ta kamizelka rządzi. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 Uzupełniając wiadomości - Holenderska modułówka. Baza siatkowa, zbliżona do tej desantówki powyżej, dwie duże kieszenie wewnętrzne, szlufki wewnętrzne, system modułowy zgodny ze standardem MOLLE. Jest w niej parę głupot (kieszenie modułowe, zwłaszcza ładownice są tak sobie pomyślane) ale ogólnie zasługuje na dobrą 4. Egzemplarze różnią się paroma detalami w zależności od serii produkcyjnej. Zdjęcia: Quote Link to post Share on other sites
Mateo Posted December 20, 2006 Report Share Posted December 20, 2006 Ja za radą Catcha nabyłem taką, jak prezentowana powyżej, kamizelkę. jak na razie wydaje sie, że zaspokoi ona w pełni moje airsoftowe potrzeby. Jedynie oryginalną ładownice na magazynki od emki, muszę wymienić na lepsze łądownice, płytsze i bardziej odpowiednie dla magazynków od m14. Quote Link to post Share on other sites
Jander Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Gdzie ją można obecnie dorwać? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Pisz do użytkownika demobil2000 na allegro i pytaj. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted January 7, 2007 Report Share Posted January 7, 2007 Mateo, a ile za nią dałeś??? Quote Link to post Share on other sites
Mateo Posted January 8, 2007 Report Share Posted January 8, 2007 300 zł kamizelka plus 6 kieszeni Quote Link to post Share on other sites
S.G.S. wojtek Posted February 2, 2007 Author Report Share Posted February 2, 2007 Istnieje coś takiego, jak holenderska wersja Butt-packa? Chodzi mi o torbę średnich rozmiarów przyczepianych na klipsy ALICE. Quote Link to post Share on other sites
swrsc Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 (edited) Hmmm nie wiem czy to orginał ale wygrzebałem takie oto coś. Mi sie wydaje podejrzane bo olive a nie dpm. Ja zamiast buttpacka uzywam chlebaka holenderskiego - daje rade ;-) Mam pytanie w z związku z kamizelką taktyczną holenderską(alice). Wie ktoś do czego służą KLIPSY I zastanawia mnie również do czego mogą służyć te wnęki this i this Edited May 7, 2007 by Szaszłyk Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts