Brodaty Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 Czy ja dobrze widzę? Czy ta emka na tłumik od AKM? Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted April 29, 2006 Report Share Posted April 29, 2006 Jakość tych zdjęć jest taka sobie, ale można przyjąć, że jest to urządzenie wylotowe podobne do mocowanego na AK-74 (a nie na AKM). Podejrzewam jakieś komercyjne amerykańskie rozwiązanie osadzone bodaj na standardowym, 22-mm gwincie. Quote Link to post Share on other sites
Brodaty Posted April 29, 2006 Author Report Share Posted April 29, 2006 Faktycznie zdjęcie nie jest zbyt dobre, ale tylko takim(i) dysponowałem. Właścicielem eMki jest prawdopodobnie jakiś operator z PMC. Sorry za AKM :P Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted May 4, 2006 Report Share Posted May 4, 2006 a jak wygląda lufa w Diemaco SFW? Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted May 4, 2006 Report Share Posted May 4, 2006 Chyba tak: Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted May 4, 2006 Report Share Posted May 4, 2006 też kurcze mało widać...... kiedyś po sieci krążyło zdjęcie chyba Norwega z SFW, jakoś tak w zimie.... może ktoś to ma lub wie gdzie to znaleźć? coś tam na MP.net widziałem ale mi uciekło.... Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted May 4, 2006 Report Share Posted May 4, 2006 A można spytać na co Ci to? :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 4, 2006 Report Share Posted May 4, 2006 Oto chodzi? Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted May 4, 2006 Report Share Posted May 4, 2006 A można spytać na co Ci to? można w zasadzie po nic. SFW jest ciekawą konstrukcją. wydał mi się podobny (dłuższa lufa) to prezentowanej wyżej M4 z tym nietypowym tłumikie płomienia. wielkie dzieki Arafat :) ale brakuje jednego, przy helikopterze :P Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 4, 2006 Report Share Posted May 4, 2006 Niestety tylko tyle miałem w zbiorach :cry: Są z jednostki MJK Google wiedzą wszystko :D Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 dzięki jescze raz :) Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 Sorry za archeologię, ale może dorzucę coś od siebie: - Bushmaster produkuje karabinki wyposażone w urządzenie wylotowe i oddzielne urządzenia wylotowe wzorowane na zastosowanym w AK-74. Operator z pierwszego zdjęcia prawdopodobnie skorzystał z ich oferty. - Norwegowie zasłonili swoje tłumiki osłonami, ale Diemaco SFW ma standardową "klatkę". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts