Conspirator Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Witam! Jak w temacie, istnieje taka szkoła w polsce ? Jeżeli tak to wiadomo gdzie, czy raczej takie informacje mogą być poufne ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
izi Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Nie ma takiej szkoły. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 U nas niestety nigdy nie szkoliło się snajperów, chyba że w GROMie :? Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 1.PSK realizuje ten sam program szkolenia snajperów co w GROMie :wink: (info niepotwierdzone, wzięte z "GROM.pl") Oglądałem kiedyś na TVP1 jakiś dokument o początkach szkolenia snajperów w 25dkp (chyba :wink: , zresztą mniejsza o jednostkę) chłopaki szkolili się na prawdę realnie, przynajmniej tak wyglądało, gile (nie żadna tam siatka maskująca i trochę gałązek) skryte poruszanie się, zajmowanie stanowisk itp. jeden instruktor był z usa a reszta nie wiem. Ale fakt, to nie była to typowa szkoła snajperów tylko szkolenie przed wyjazdem do Iraku. Quote Link to post Share on other sites
izi Posted May 3, 2006 Report Share Posted May 3, 2006 Nie ma czegoś takiego, jak 25 dkp. Jest tylko 25 bkp. Co do instruktora, to się nie mylisz, był w USA ;) Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted May 4, 2006 Report Share Posted May 4, 2006 Sorki, mój błąd masz racje, to przez naleciałości z gry MP w operation flashpoint i klan 25DKP :wink: Quote Link to post Share on other sites
zonq Posted May 9, 2006 Report Share Posted May 9, 2006 jest szkolenie/kurs strzelcow wyborowych w 25bkpow, ale odbywa sie raz na iles tam miesiecy, w tym szkoleniu/kursie biora udzial tylko strzelcy wyborowi z 7bkpow i 1 bkpow. Ale ten caly kurs jest lekko sztukancki, nie wierzcie w to co napisali w "Wojskach Ladowych" na temat tego kursu, bo nieco go zdramatyzowali :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts