puszekxde Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 (edited) czyli jak kjw to tylko kjw wejdą ?? ... trochę szkoda Edited December 23, 2012 by puszekxde Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 tzn. nie wiadomo musiałbyś poszukać bo np. do mojego Siga P226 KJW pasuje TM i F226 od WE więc zależy ;) Quote Link to post Share on other sites
puszekxde Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 (edited) No nic chyba będę u nich w sklepie jakoś za 2 tyg więc może dadzą mi sprawdzić czy działa (w Częstochowie mają "strzelnice" na zapleczu). znalazłem coś takiego, to raczej będzie pasowało :icon_biggrin: http://allegro.pl/me...2877872428.html Ktoś może się orientuje jaka gumka/lufa pasuje do tej repliki ? i jest jeszcze jedna sprawa mam problem z wyciągnięciem lufy wewnętrznej, a dokładnie tego elementu http://imageshack.us...1292510789.jpg/ to jest podajże ta sprężyna od zamka, za nic nie mogę tego rozebrać to się wgle nie rusza do góry ani na boki i nie mogę jakoś tej części wyjąć a ona blokuje właśnie lufę wewnętrzną z komorą hu ;/ Dodam jeszcze skana instrukcja aby bardziej rozjaśnić o co mi chodzi: http://imageshack.us/photo/my-images/201/m9kjwskan.jpg/ Edited December 23, 2012 by puszekxde Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted December 23, 2012 Report Share Posted December 23, 2012 Ta prowadniczka sprężyny zdejmuje się łatwo, trzymając zdjęty zamek do góry nogami, odsuwasz prowadniczkę w stronę wylotu lufy, gdy ten kwadratowy zatrzask wyjdzie z komory HopUp (tej srebrnej z regulacją HU) przekręcasz go żeby był poziomo i wyciągasz w stronę od wylotu lufy. Co do magazynków to miałem kiedyś w naprawie Berettę BELL EG707 i magazynek z niej też pasował, moja M9 Vertec strzelała tak samo jak z oryginalnego magazynka. Quote Link to post Share on other sites
puszekxde Posted December 24, 2012 Report Share Posted December 24, 2012 hehe udało się, fajnie dzięki a sam nie chciałem kombinować :) Quote Link to post Share on other sites
masiu9 Posted December 25, 2012 Report Share Posted December 25, 2012 Czytałem cały temat, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Czy replika z linka ma hop up? Na stronie nie napisali nic na ten temat. Jeśli tak to czy jest stały, czy regulowany? http://www.taiwangun.com/pistolety-gazowe/replika-m92f-m9-heavy-weight-gas-pistol-kjw.html Quote Link to post Share on other sites
Vuja1991 Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Hop up jest. W dwóch tych m9 widziałem stały, ale to było dawno i nie wiem czy nie ma jakiś nowych wersji z regulowanym hopem. Quote Link to post Share on other sites
masiu9 Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Spoko, dzięki, tylko to chciałem wiedzieć. Posty do usunięcia Quote Link to post Share on other sites
puszekxde Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Panowie mam problem: nie za każdym strzałem wylatuje mi kulka z lufy, strzelam np: 5 kulek i za 6 strzałem tylko normalny dźwięk wystrzału, ruch zamkiem ale brak wystrzału kulki. co może być tego przyczyną? :( Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 A co robiłeś przy M9-ce? Bo tak to trudno ocenić co może być przyczyną. Możesz zwrócić też uwagę na ten kwadratowy ząbek pod niebieską dyszą (ząbek też jest niebieski bo to jedna całość z dyszą), to on odpowiada za podawanie kulek do komory hopup. Jeśli jest ułamany, pęknięty bądź zeszlifowany to może być przyczyna. Quote Link to post Share on other sites
puszekxde Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 (edited) co do ząbka to nic z nim nie jest jest taki jak był od nowości :icon_smile: przy m9 jedyną rzeczą jaką robiłem to zdejmowałem zamek w celu ustawienia hopa. odnośnie dyszy to ona wykonuje jakaś prace podczas strzału czy stoi w miejscu? i czy jak spojrzymy na lufę wewnętrzną przy jej wylocie przy otwartym zamku pod światło to ta wypustka na jej końcu powinna być na górze czy na dole (ta wypustka to zapewne gumka HU)? Edited December 26, 2012 by puszekxde Quote Link to post Share on other sites
Ciachopl Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Czy ktoś sprawdzał, czy do modelu GC9606 będą pasowały tylko magazynki KJW czy mogą być WE? Przeczytałem cały wątek, niestety nie mam pełnej odpowiedzi na pytanie (poza kup i sprawdź ;P) Sprawdziłem samodzielnie, jak by ktoś szukał informacji to pasują bez problemów magazynki do WE jak również do TM. Quote Link to post Share on other sites
zOMFG Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 (edited) Czy ktoś sprawdzał, czy do modelu GC9606 będą pasowały tylko magazynki KJW czy mogą być WE? Przeczytałem cały wątek, niestety nie mam pełnej odpowiedzi na pytanie (poza kup i sprawdź ;P) Sprawdziłem samodzielnie, jak by ktoś szukał informacji to pasują bez problemów magazynki do WE jak również do TM. Magazynki WE pasują wymiarowo do KJW M9, ale przy oddawaniu strzałów coś nie trybi z dawkowaniem gazu, źle strzela (u mnie tak było). Mówię o magach na co2, nie wiem jak na zwykłych. Górny zawór różni się rozmiarem, głębokością osadzenia i oporem wcisku. Nie da się wstawić zaworu od kjw. Edited May 5, 2013 by zOMFG Quote Link to post Share on other sites
Marcin_Modzel Posted March 27, 2015 Report Share Posted March 27, 2015 Odkopuje kotleta, Coś nowego w temacie tej repliki? Warto, czy coś innego do 350? Quote Link to post Share on other sites
marcinq76 Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 takie pytanie: czy ta gumka http://azteko.pl/gg-silikonowa-gumka-hopup-zestaw-zielona-p-1276.html będzie pasaowała do tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
Paweł130 Posted June 28, 2015 Report Share Posted June 28, 2015 Czy ktoś mógłby podsumować ten temat. Opisać zalety i wady beretty tych różnych firm i napisać która teraz jest najlepsza na rynku. Brakuje mi tego w tym temacie. Kupiłbym tą od KJW http://www.taiwangun.com/replika-m92f-m9-full-metal-gas-auto-back-pistol-kjw Ale nie wiem czy warto ponieważ niektórzy krytykowali ostro a inni chwalili. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 28, 2015 Report Share Posted June 28, 2015 Opisać zalety i wady beretty tych różnych firm i napisać która teraz jest najlepsza na rynku. Brakuje mi tego w tym temacie. Owszem, nie ma takowych opisów w tym wątku, ale to nie znaczy że brakuje - to nie jest temat dotyczący innych replik M9. Quote Link to post Share on other sites
Paweł130 Posted August 23, 2015 Report Share Posted August 23, 2015 Jaki zasięg ma ta beretta KJW? Opłaca się ją kupić czy może odłożyć na coś innego? Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Kabaciński Posted December 20, 2015 Report Share Posted December 20, 2015 Mam pytanie otóż zbliżają się święta więc mam zamiar sprawić sobie broń boczną pod "choinkę" :) . W oko wpadła mi Berretka M9 Vertec od KJW z regulowanym hopkiem (oczywiście full metal). No to teraz pytanie jak z jej awaryjnością, przeczytałem wcześniejsze posty lecz trochę czasu minęło. Czy KJW dalej tak dobrze wypada na tle innych M9tek? Jak z kompatybilnością magów? Z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 Dobry Panowie. Mam pytanie na temat repliki pistoletu zasilanego CO2 od KJW. W opisach sklepowych jest co prawda KJ Works ale domyślam się, że KJW i KJ Works to jest jedno i to samo. Chodzi oczywiście o replike beretty M9, przez producenta oznaczone modelem KP9A1, w malowaniu czarno zielonym. Konkretnie to ta: http://gunfire.pl/product-pol-1152208532-Replika-pistoletu-KP9A1-CO2-.html Coś ktoś coś może o niej powiedzieć, wrażenia i uwagi z użytkowania? Quote Link to post Share on other sites
German_Gun_Fan Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 (edited) Pany pomocy! Próbuję koledze naprawić tę srakę replikopodobną bo trzeba ją przeładowywać po każdym strzale i już stan przedzawałowy mam. Chodzi o to, że zamek się nie cofie na tyle, żeby napiąć do końca kurek i zaciągnąć kulkę z maga. To że nie pobiera to pikuś, syfony wali i serie. Akurat jak brałem na serwis to wówczas "tylko" nie pobierał kulek, także słaboo. Testowałem ten szajs na dwóch różnych tłokach i cylindrach, ze smarem teflonowym i bez, z olejem silikonowym i bez. Nawet z taśmą teflonową próbowałem. Ogólnie szczelność na tłoku była i jest. Wyczaiłem, że szczególny opór jest na kurku w momencie napinania przez płytkę zasłaniającą tłok z cylindrem. Tak, chodzi o tą ze śrubą. Śrubę piłowałem. Ba, nawet sprężynę podporową listwy spustowej wymieniłem na słabszą (od beretki stti), sprężynę powrotną zamka też próbowałem słabszą, żeby zmniejszyć opór cofania zamka i dalej to samo. Jezu, to kiedyś, po opuszczeniu fabryki strzelało, nigdy nie było tak starannie poskładane jak u mnie po straconych 6 godzinach i nie strzela. Co robić? Szlifowanie kurka bez sensu, może płytki chroniącej tłoka? Mało tam materiału do szlifowania. Może dawkę gazu zwiększyć? Da się w ogóle? Co robić? :( Edited April 20, 2018 by German_Gun_Fan Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 20, 2018 Report Share Posted April 20, 2018 Przede wszystkim załóż temat tutaj, przy okazji możesz poszukać czy ktoś nie miał podobnego problemu: http://forum.wmasg.pl/forum/345-pistolety-rewolwery-i-pistolety-maszynowe/ Nie wyrobił Ci się zwalniacz magazynka/nacięcie na skorupie maga? Przez to może magazynek osiąść niżej i nie będzie szczelności na połączeniu cylindra z uszczelką magazynka. Spróbuj delikatnie docisnąć magazynek od spodu. Odpowiedz już w temacie nowym ;) Quote Link to post Share on other sites
German_Gun_Fan Posted April 21, 2018 Report Share Posted April 21, 2018 Dzięki Otto, akurat o połączeniu okna maga z cylinderkiem nie pomyślałem. Zobaczymy. A nowego tematu nie zakładałem żeby forum nie zaśmiecać :) Quote Link to post Share on other sites
spoco Posted April 21, 2018 Report Share Posted April 21, 2018 Jak już naprawisz to daj znać co było bo moja marudzi w taki sam sposób :) Quote Link to post Share on other sites
German_Gun_Fan Posted April 23, 2018 Report Share Posted April 23, 2018 (edited) Panowie, niestety dociskanie maga nie pomogło. Mam swoją teorię. Teoria brzmi: pistolet fabrycznie jest zaprojektowany na zero i nie ma żadnej tolerancji na ubytki materiału (nawet dziesiąte milimetra) flaków. A że flaki są ze znalu i innego stolca to coś tam się troszkę wytrze, coś tam się przytrze, oko tego nie wyłapie a pistolet nie gra. Od zawsze słyszałem opinie że tanie gaziaki z BB w tym to nieszczęsne KJW to sezonówki. Kupujesz na wiosnę, jak raz tego nie zabrudzisz, nie upuścisz to może do jesieni wytrzymają. Potem się psują i trzeba kupić nowe albo dozbierać i kupić coś faktycznie dobrego. Kiedyś były takie Beretty firmy Bell, też w standardzie KJW, też to się psuło niesamowicie. Standard KJW jest jak silnik TS w Alfie. Nigdy więcej zabawy w serwis tego tworu, nigdy więcej pomysłów żeby takie coś kupić w częściach i poskładać do kupy. Edited April 23, 2018 by German_Gun_Fan Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts