upaupa Posted June 16, 2006 Report Share Posted June 16, 2006 sprawdz czy mag po wlozeniu w gniazdo da sie poruszyc do gory( wcisnac glebiej) jesli tak to trzeba pomajstrowac przy zatrzasku maga odpowiednio zmieniajac jego ksztalt tak, aby lapal maga tak gleboko jak sie da. Quote Link to post Share on other sites
Krystek_92 Posted July 1, 2006 Report Share Posted July 1, 2006 kupilem te berette z military.pl i strzela bdb na gazie ultrair!!! jak na model kjw jest bardzo dobra i mocna!!! radze sobie do niej dokupic sprezynówke bo podczas strzelanki strzelilem koledze z odległości 3m prosto w leb i guza ma więc na otwartej przestrzeni radze berette a w chalupach itp. radze siga sprezynowke :wink: i jak sie komus z bliska strzeli z beretty to moze wygladac tak :F Quote Link to post Share on other sites
wempel Posted July 2, 2006 Report Share Posted July 2, 2006 ale dajcie liki tych gunow pls bo mi tez zalezy na full metalu z bb;] Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted September 20, 2006 Report Share Posted September 20, 2006 Pytanko do posiadaczy Beretty z regulowanym HU: jak się ma sprawa z wytrzymałością i niezawodnością repliki? Bo nie wiem, czy mam ciąć koszty... Quote Link to post Share on other sites
Ciumaz Posted September 23, 2006 Report Share Posted September 23, 2006 Macie może jakis link do tej beretty kjw z regulowanym hop-upem? JA widziałem tylko na taiwangunie tylko bez regulowanego hop-upa.... Quote Link to post Share on other sites
Talib Posted September 23, 2006 Report Share Posted September 23, 2006 Na tajwanunie są już te z regulowanym, ale nadal nie zmienili opisu... sam się zdziwiłem, jak na rozpakowanym pudle zobacyzłem napis "adjustable trajectory" :D :D Quote Link to post Share on other sites
Ciumaz Posted September 23, 2006 Report Share Posted September 23, 2006 Czekam własnie na dostawe do taiwanguna- mam nadzieje ze już będą tylko te z regulowanym hop upem- Talib jak sie sprawuje ta beretka, zastanawiam sie kiedzy nią na Glockiem 23 tez kjw. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Talib Posted September 25, 2006 Report Share Posted September 25, 2006 Beretta ogólnie spoko, ale jak się osunąłem ostatnio z urwiska tyłkiem po piachu i kabura mi się wywineła to moja piękna Beretka nałykała się piachu i zaczeła wariować... dzis jak jszcze zdaze to przeczyszcze maleństwo, ale ogólnie wali super.. jak na boczniaka to jstem zadowolony Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted September 26, 2006 Report Share Posted September 26, 2006 Z ciekawości zapytałem Krakmana, czy ma dużo reklamacji na tą Berettę (wyraźnie zaznaczyłem - full metal z regulowanym HU). Odpowiedź: M9 są bardzo OK i ku naszemu ogólnemu zdziwieniu mają właśnie regulowany hop up!! z M9 tylko jedna rzecz przychodzi do nas na reklamację jest to zerwana blokada spustu.Zerwana zazwyczaj przypadkiem - ktoś zabezpiecza replikę, a potem próbuje strzelić. No i trach.Cholera, zaryzykuję. Niedługo urodziny, potem Gwiazdka... Quote Link to post Share on other sites
Talib Posted September 27, 2006 Report Share Posted September 27, 2006 Westie, tam przecież po zablokowaniu spust chodzi normalnie, ale nie oddziałuje na młoteczek zbijajacy zawór, przez co nie wypuszcza gazu i nie strzela... wiec nie wiem jak to tam szczerze mówiac można zerwać...moze oderwać, bo to sie zdażyć moze... Quote Link to post Share on other sites
bubus Posted September 28, 2006 Report Share Posted September 28, 2006 Pewnie chodzi o skrzydełka na zamku.. smarować to się nie zacinają Quote Link to post Share on other sites
gryzzly Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 a ksa albo kwa nie mają beretty full metal? Quote Link to post Share on other sites
psovaty Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 ksc ani kwa nie mają (kwa-kwa tys nimajom :cry: ) :wink: Quote Link to post Share on other sites
gryzzly Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 znalazłem http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...76f572f39654873 beretta z HFC jest lepsza od tej z KJW i czy syfonuje ktoś ma jakieś info o niej? Quote Link to post Share on other sites
l4m3r Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 gryzzly po co przepłacać http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=287, poza tym biorąc pod uwagę aktualną różnice w cenie między KJW i HFC chyba lepiej brać HFC. Czy jest lepsza... z metalowych beret podobno jest najlepsza (chwalona na różnych forach/testach), sam taką mam i nie mogę narzekać. Syfony, a i owszem zdarzają się ale raczej tylko zimą, przy szybkim opróżnianiu magazynka (w moim wypadku po takiej zabawie magazynek zmienił się w kawałek zmrożonego 'metalu', używam propanu). Minus to brak regulowanego HU (jakkolwiek kulki 0,20g. lecą daleko i w miarę prosto), no i ten 'metal' pomimo wszysto to tylko ZnAl (tak w HFC jak i KJW). Quote Link to post Share on other sites
gryzzly Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 :ściana: a już chciałem zamówić na specshopi'e omfg 50zł rużnicy:/ dzięki:)beretta ma być tylko do budynków więc regulowany HOP UP nie jest konieczny:) Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 gryzzly po co przepłacać No tak. Mówiłem, że ta cena 490 zł za HFC jest z dupy wzięta, bo sprowadzając z HK zapłacę ok. 360-400 zł włącznie z cłem, ktoś sobie raczył wreszcie wziąć to do serca!Ale nadal testy wersji 2006 kujotowskiej Beretty (tej z regulowanym HU) wykazują, że firma zebrała swoją porcję jobów na forach i przyłożyła się do roboty. I oto dylemat - HFC czy KJW. Quote Link to post Share on other sites
gryzzly Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 HFC bo co jak spieprzą coś przy budowie tej kolejnej? a HFC jest sprawdzona i ponoć raczej nie zawodna:) ale to tylko moja opinia (dużo się naczytałem przez ostatnie 3 dni:)) Quote Link to post Share on other sites
psovaty Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 a w jakim kolorze jest teraz ta beretta od HFC - carny cy taki ładny, jak był wcześniej (na specshopie napisali ze carny)? :? jak ten ładny - zielonkawo-brunatny (jak w hicapie), to biorę 8) Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 Diabli raczą wiedzieć. Wszyscy na fotkach mają oliwkową. A może to światło się tak układa. Quote Link to post Share on other sites
psovaty Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 to szlag, i tak biorę Quote Link to post Share on other sites
l4m3r Posted October 5, 2006 Report Share Posted October 5, 2006 Kolor oliwkowy (na fotach nie ma przekłamań) ale wygląda całkiem nieźle ;) Z lufy lakier i tak w miarę szybko zacznyna schodzić. Właściwie to samemu można przerobić HU w berecie HFC na regulowany, wystarczy że w miejsce sprężynki która naciska gumkę HU wkręci się odpowiednio dopasowaną mała śrubkę (i tak dobrze jest poprawić mocowanie tej sprężynki (org. jest to zrobione taśmą klejącą która ledwie ją trzyma w miejscu :]) bo może się okazać że HU nie będzie podkręcał kulek). Quote Link to post Share on other sites
gryzzly Posted October 6, 2006 Report Share Posted October 6, 2006 czy to http://www.tajgun.pl/?prod=362&cat=10 jest tą samą berettą o kturej mówimy (HFC?)? Quote Link to post Share on other sites
psovaty Posted October 6, 2006 Report Share Posted October 6, 2006 jak oliwkowy, to super 8) gryzzly, tak, to ten sam Quote Link to post Share on other sites
T.J. Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 krótka piłka - czy da się do beretki KJW full metal dowalic tlumik a jesli tak to jaki? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts