Kajor Posted May 24, 2006 Report Share Posted May 24, 2006 Witam. Wiem, że były już wypowiedzi na ten temat, ale nie wiem tak do końca czy opyla się wydać aż tyle kasy dodatkowo na serię Brugger&Thomet. Za te 2 stówy można przecież zrobić dobry tuning. Czy seria BT ma naprawdę tyle zalet, że warto dodać 200 zł do repliki o takich samych osiągach jak "zwykłe" MP5 CA??? Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted May 24, 2006 Report Share Posted May 24, 2006 Tematów o tym "czy warto wydać" było multum, ale w geście dobrej woli powiem, że raczej tak... :wink: Szczególnie dobre jest teraz to łatwo rozbieralne body, co BARDZO przyspiesza ewentualną naprawę "w czasie bitwy"... Quote Link to post Share on other sites
Eddie Posted May 24, 2006 Report Share Posted May 24, 2006 To już zdania są i bedą podzielone wiec ten temat chyba nic nie wniesie ciekawego na forum. Moje zdanie jest takie że to kwestia gustu - jak z pistoletami KSC i KSC-KWA. Zależy Ci na oryginalnych oznaczeniach i innych bajerach to kup serie B&T. Jedyny wielki plus to jak pisał przedmówca łatwo rozbieralne body.Ale z tego co wiem to Mp5 CA rzadko sie psują wiec w domu tak czy inaczej bedziesz miał czas na rozebranie go. A za tą kase którą śpiewają za serie B&T osobiście kupiłbym prec lufe bo rozrzut jest masakryczny-jak dla mnie. Pozdrawiam Eddie :!: Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted May 24, 2006 Report Share Posted May 24, 2006 Ja mam B&T (chodź kosztowała mnie 150zł więcej - znowu podnieśli ceny :twisted: ) i nie narzekam. Hop-siup bardzo fajnie się reguluje, sam nigdy się nie przestawi. A rozrzut nie jest taki duży (dzisiaj waliłem z 25 metrów w puszkę - na leżąco właściwie wszystkie kulki trafiały). A prec lufa o standardowej długości (229mm) podobno cudów też nie zdziała. Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted May 25, 2006 Report Share Posted May 25, 2006 Zależy jakimi kulkami strzelał eddie. Ja strzelałem z SD2 BT na kulkach 0.25 i skupienie miał bardzo dobre. Quote Link to post Share on other sites
Eddie Posted May 25, 2006 Report Share Posted May 25, 2006 Zależy jakimi kulkami strzelał eddie. Ja strzelałem z SD2 BT na kulkach 0.25 i skupienie miał bardzo dobre. no na tym myk polega że strzelałem na 0.2.I może masz racje że przy 0.25 by nie byłoby tego. W takim razie przepraszam jak kogoś w błąd wprowadziłem. Przetestuje na najbliższej strzelance i wtedy sie ponownie wypowiem. Pozdrawiam Eddie :!: Quote Link to post Share on other sites
makary Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 Niektórych wersji MP5 innych niż B&T nie kupisz (np. SD ze składanymi kolbami), inne się pewnie niedługo skończą i zostana same B&T... Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 ostatnio sprawdzalem , na machinegun praktycznie wszystko poszło bo mocno spuścili z cen. Quote Link to post Share on other sites
makary Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 Wersja MP5 CA z integralnym tłumikiem i składaną kolbą nigdzie już chyba nie jest dostępna, tylko w wersji B&T. Przynajmniej ja nigdzie nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 Ktoś ostatnio wałkował tego BruggerThometa, jest bardzo fajny patent z dostępem do gearboxu. Wystarczy zdjąć kolbę i grip, po czym gearboxa razem z gripem wyciągasz tyłem. W dodatku regulacja hopka bezpiecznie schowana w oknie wyrzutnika łusek, pod klapką odsuwaną za pomocą rączki napinania zamka. Quote Link to post Share on other sites
Cappuccio Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 Był gdzieś dokładnie taki sam wątek, ale gdzies wyparował bo nie moge znaleźć. Może pomocna bedize ta recenzja: http://wmasg.pl/zbrojownia.php?bron=132 Pozdrawiam Cappuccio Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted May 29, 2006 Author Report Share Posted May 29, 2006 Właśnie też go szukałem. CA zastosowało w BT patent ICSa na dostęp do gearboxa i kilka innych bajerów, ale dla mnie za duża różnica w cenie jak na takie małe zmiany. Stówę to bym dał. Quote Link to post Share on other sites
zonq Posted June 5, 2006 Report Share Posted June 5, 2006 witam mam pytanie co do baterii, mam chec zakupic mp5a5 w wersji BT, w jednym ze sklepow: machinegun.pl (mp5a5) lub asgshop.pl (mp5a3) . Roznic praktycznie nie ma zadnych (nieco inny wyglad body, nieco inna waga, ale co sklep to inna, ale tego nie liczmy), procz jednej, w machinegun w opisie jest bateria Large, na asgshop zas jest typ baterii Mini... ja tam sie zabardzo na tym nie znam, ale ponoc large nie miesci sie w mp5 ze skladna kolba? ktos sie pomylil w opisie, czy rzeczywiscie do tego pm;a mozna zamontowac baterie large? link do machinegun - http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1379 linik do asgshop - http://asgshop.pl/produkt.php?id=804 Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted June 6, 2006 Author Report Share Posted June 6, 2006 Można wepchnąć large jak masz stałą kolbę. A5 nie ma, czyli zostaje mini. Jak jesteś praworęczny to bierz A3-stanowczo lepiej się trzyma niż A5. Quote Link to post Share on other sites
zydelek1990 Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Jakiej max.długości prec. lufę mogę zainstalowac w MP5SD3, tak żeby była 5 cm od końca tłumika?????? Dziękuje Quote Link to post Share on other sites
Headshot Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Prosty rachunek;] Max długość lufy w mp5:300mm Długość w stocku:229mm chcesz aby zostało 5cmwolnego co daje nam 300-50=250mm czyli preclufa bedzie musiała mieć 250mm albo troszke więcej. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
zydelek1990 Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Ale w wypadku tych 300 mm, lyfa prec. będzie się kończyła równo z koncem tłumika????? Dziękuje Quote Link to post Share on other sites
Borax Posted September 6, 2006 Report Share Posted September 6, 2006 A ja mam taką sprawę. Na machinegunie można nabyć samo body CA B&T. Moje body w ICSie niestety się połmało i chętnie włoże CA, szczególnie że cena jest przystępna, boję się jednak, że nie będzie pasowało. Wie ktoś może, czy pasuje do ICSa? NA zdjęciach wygląda jakby było takie samo...Ale to tylko zdjęcia. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts