Zyga Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 Witam, wie ktos jak usunac olej z repliki ? Chodzi o berette 92f STTI i olej maszynowy, wystrzelalem ponad 300kulek a hup up dalej nie dziala, stad moje pytanie czy mozna usunac olej jakims plynem np. do naczyn ? Kapiel repliki w goracej wodzie jest dobrym pomyslem ? Przepraszam za glupie pytanie ale naprawde nie mam juz pomyslow :( Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 Oj moim zdaniem woda to zły pomysł :? Lepiej rozbierz replikę, dokładnie powycieraj wszystkie elementy i nasamaruj tylko te które trzeba. Pozatym polecam olej silikonowy zamiast maszynowego. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 Wycior w lufę i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Zyga Posted June 12, 2006 Author Report Share Posted June 12, 2006 Rozebrac na drobniutkie czesci nie uszkadzajac repliki nie umiem (zlozyc tym bardziej ), a wyciorem probowalem co poskutkowalo conajwyzej uszkodzeniem HU a nie jego naprawa :? Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 U mnie wycior zawsze pomagał. Tak więc mam inną teorię- smar jest w cylindrze i przy każdym strzale wpada pewna jego ilośc do komory HU, w AEGa tak jest i wtey po bardzo długim czasie kulki nadal latają jak chcą. Tak więc albo rozbiórka i czyszczenie cylindra oraz głowicy tłoka, albo tylko przeczyścić od wewnątrz dyszę. Quote Link to post Share on other sites
aftershock Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 a nie lepiesz przestrzelać 2 magi..? samo wyleci :F Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 a nie lepiesz przestrzelać 2 magi..? samo wyleci Jeśli w cylindrze jest zbyt dużo smaru to samo nie wyleci przez nawet kilka tysięcy kulek. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 Zyga podaj link do giwery którą kupiłeś... być może jest to model bez hop-up... Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted June 12, 2006 Report Share Posted June 12, 2006 aftershock, jakbyś nie zauważył to Zyga wystrzelał już ok 300 kulek więc to trochę więcej, następnym razem przeczytaj wszystkie posty zanim zaczniesz dawać rady. A co do tematu Zyga to raczej nie unikniesz rozebrania repliki. Najlepiej poszukaj kogoś kto to już robił i ci pokaże jak to zrobić abyś wiedział na przyszłość jak to się robi. Quote Link to post Share on other sites
Bobo Posted June 14, 2006 Report Share Posted June 14, 2006 beretta 92f z stti to model bez hop-up'a (chyba, że miałeś na opakowaniu napis "hop up version")! Quote Link to post Share on other sites
Zyga Posted June 15, 2006 Author Report Share Posted June 15, 2006 jak mowie ze ma hop up to ma, ale cos teraz nie dziala rozkrecilem replike wyczyscilem dokladnie gumke HU ( najpierw przekrecilem lufe tak aby gumka znalazla sie na sowim miejscu bo nie byla :? ) ale dalej nie dziala, 0,12 sa troche podbijane ale 0,2 w ogole Prawdemowiac nie wyciagalem lufy i gumki hop up calkiem na zewnatrz, musze rozkrecic jeszcze raz... ale co potem skoro na gumce nie ma oleju juz to dlaczego HU nie dziala :( Pozatym gumka hop up nie jest idealnie poziomo w lufie, czy naprawa tego wymaga dorabiania nowej lufy ? Kupic w castoramie odpowiednia rurke a potem wyciac w niej miejsce na hop upa ? Quote Link to post Share on other sites
cycumc Posted June 29, 2006 Report Share Posted June 29, 2006 w moim S&W 1911 kulki podrywa w góre jakby wogóle hop up niedzialal. W sumie mam go dopierdo 2 tygodnie i zabardzo nieszalalem z kulkami... co zrobic sprobowac wystrzelac go jeszcze? Potraktowac go wyciorem ? czy go rozkrecic i i przetrzaec? (tego nieradzcie mi lepiej bo cos zrąbe) Quote Link to post Share on other sites
Juhas Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 Raczej nie wymaga, zwyczajnie rozbierz replike i poskładaj jak trzeba, mi na początku kariery asg zdarzało sie kupić replike np. z tajguna która miała zupełnie odwrotnie założony HU. Niema wyjścia panowie, kiedyś trzeba sie nauczyć rozbierać gnaty, i to najlepiej uczyć sie na tych tańszych, bo co będzie jeśli będziecie mieli kiedyś aegi? Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 Niema wyjścia panowie, kiedyś trzeba sie nauczyć rozbierać gnaty, i szybciej tym lepiej :P może to i głupi pomysł...ale: rozebrać replike by można było się dostać do HU, ziąść patyczek do uszu (czysty) i "osyszyć" HU. Polecam też: wycior Quote Link to post Share on other sites
Świr Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 A co się dzieje, jak przykręcisz HU na maksa? a co jak odkręcisz na maksa (jeżeli to wersja bez regulacji hu, to może wsadź większy dystanser). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts