Strzala90 Posted August 13, 2006 Report Share Posted August 13, 2006 Tak się obawiacie nieodpowiedzialnych młodych z zbyt dużą mocą, ale powiem wam, ze młodzi kupują m6 bo jest tania, a 450 zł za tunng to już nie jest tak mało dla przecietnego licealisty/gimnazjalisty, więc nie sądze żeby trzeba było się obawiać. Tym bardziej że to cylinder do repliki na 1000 zł ;) i mało prawdopodobne że ktoś go wmontuje do m6. bonesnapper - tak, jestem z 90 ;) Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted August 13, 2006 Report Share Posted August 13, 2006 Strzała90? Jesteś z rocznika 90? Bo jeśli tak to sam jesteś młody :) (Wiek nie zawsze przekłada się na odpowiedzialność) Myślę, że tuning do M6 wyjdzie na pewno, i będzie kosztował mniej niż 400 zł. Ponoć z M6 nie da się wyjąć tłoka, czy to prawda? Quote Link to post Share on other sites
Michu_Śrem Posted August 14, 2006 Report Share Posted August 14, 2006 Mam mały problem Rozwierciłem te wgniecenia na cylindrze i nie chce mi wyjsc zaślepka rozwierciłem to dość głęboko i grubym wiertłem i nic myślę że wersja DE a CG różnią się rodzajem zabezpieczeń Na zdjęciach sirwiza dostrzegam jakby rożnice ale czy ktoś posiadający wersje DE mógłby zrobić zdjęcie końcówki cylindra przy rączce przeładowania? nie musi rozbierać karabinu wystarczy że naciągnie sprężynę i zrobi dokładną fotkę [ Dodano: Pon 14 Sie, 2006 ] no właśnie przyjżałem się zdjęciom sirwiza wersja DE nie posiada wgniecenia na całym obwodzie cylindra jak w CG no to klapa obawiam się że wersji CG nie da się otworzyć cylindra bez jego dezintegracji Trzeba będzie dorobić nowy cylinder :cry: [ Dodano: Pon 14 Sie, 2006 ] Jutro sprubuje rozwiercić drugą stronę rowek jest znacznie mniej wpuszczony zobaczymy co się stanie Jak by co zdam relacje jutro Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted August 14, 2006 Report Share Posted August 14, 2006 Tobie na pewno się uda, skoro udało się zrobić działającą castolufę :P Czy istnieje jakaś opcja tuningu M6 poza teflon fixem, preclufą i wymianą bebechów? Na zdrowy rozsądek - chyba nie... a jeżeli tak, to co proponujecie? Quote Link to post Share on other sites
woytek Posted August 14, 2006 Report Share Posted August 14, 2006 Czy istnieje jakaś opcja tuningu M6 poza teflon fixem, preclufą i wymianą bebechów Sam "teflon-fix" daje już całkiem niezłego kopa i wszyscy własciciele elektryków zazdrosczą takich tanich fps-ów Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 Aha. Ale ja to wiem :) Dzisiaj kolega stwierdził, że jakbym się "uparł" to wsadzę do M6 ten tuning 700fps od APSki "marózena". Co o tym myślicie? Moim zdaniem mało prawdopodobne... Quote Link to post Share on other sites
arch deluxe Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 Moje pytanie brzmiało: Kiedy będą dostępne zestawy tuningowe do APS 2 , jest jakaś przewidywalna cena ? Krakman napisał : witamtłok cylindra do aps 2 mamy po 445 zł :?: :?: sam już nie wiem co oni mają ... Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 Napsiales ze produkcji double eagle? Nie. Quote Link to post Share on other sites
sadowski25 Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 Ja jak im wysłąęłm meila to napisałem jakiej firmy i odpisali mi że nie mają takich zestawów i nie wiedzączy takie będą. Juz taniej wychodzi pomierzyć wszystko i isć do tokarza który ma równierz frezarkę i sobie zrobic odrazu zespół spustu 2x na zapas...... Mam nadzieje że sie im ceny pomyliły lub tak jak zawsze drogie na początku.... Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 Ceny im sie nie pomylily jak kupowalem kulki to widzialem ten zestaw a produkcji jest CA. Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 to ten sam zestaw 710 fps co pokazano powyzej ... Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 A pytał się ktoś CG kiedy MOŻE wyjdzie upgrade do M6 ? Ja wysłałem "zapytanie" do Military ale mnie chyba olali lub nie odbierają poczty... Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 http://www.specshop.pl/product_info.php?pr...528408a8e95cfcf Takie małe "a kuku" :F PS: Tylko się zastanawiam ile strzałów wytrzyma mechanizm spustowy :) Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 już o tym było..to jest do APS-2 ale Maruzena (poprawcie mnie jak źle napisałem) i poza tym za chiny nie wpakujesz tego do APS2 DE lub do M6 CG bo sie nie da bez "rozklekotania" (czyt. rozwalenia, pociachania, itp) repliki Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 Ah, sorki, nie doczytałem troszke. Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 spokojnie, zdaża się (nawet mi :lol: ) Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 Hehe... a kto będzie tak odważny i włoży to do M6 :P? Quote Link to post Share on other sites
biluu Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 z tego co gdzieś tam wyczytałem, to można to wsadzić do m6.Nasuwa się pytanie po co-żeby oddać 5 strzałów, po czym zespół spustowy szlag trafi? to samo będzie z oryginalnymi upg do m6- nie będzie do nich zestawu spustowego, to ten stockowy wytrzyma jedynie kilka strzałów :evil: Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 A nie pomyślałeś że może dadzą całego GB ze wzmocnionym zestawen spustowym ? sądze że cena takiego rozwiązania byłaby w granicach od 200 zł do 250 zł. Trzeba pamiętać że upgrade nie może być droższy jak sama replika :mrgreen: P.S. Słyszałeś ? To się przesłyszałeś...nie da rady tego wsadzić ( 8O ) bez rozwalenia repliki Quote Link to post Share on other sites
biluu Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 no może-pewny nie byłem, i nadal nie jestem. jeżeli dadzą cylinder razem z zestawem spustowym(w co wątpie,aczkolwiek bardzo bym chciał :D) w takiej cenie jak Ty mówisz, to to będzie przełom :D Póki co pozostaje nam czekać, i obyś miał racje.;] Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 A nie pomyślałeś że może dadzą całego GB ze wzmocnionym zestawen spustowym ? w replikach spręzynowych nie ma Gearboxów :!: :!: :| Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 No nie ma. Nie ma :) Myślę, że konstruktorzy CG nie są tak głupi żeby dać upgrade bez mocniejszych elementów zespołu spustu. Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Z tego co wiem to m6 ma w srodku swego rodzaju mechbox, podobnie jak m4a1 Bax od CG. Nie bijcie jesli się myle :F Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Jak nazwiesz cylinder pudełkiem to może i to box ale wg mnie prędzej to kawałek rury z pierdułkami w środku niż jakikolwiek BOX. Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 wybaczcie bo zgrze..pomyliłem się...jestem jeszcze na tyle nowy że nie wiedziałem że w replikach spręzynowych nie ma Gearboxów przykro mi sorki za OT Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts