biluu Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 A nie pomyślałeś że może dadzą całego GB ze wzmocnionym zestawen spustowym ? sądze że cena takiego rozwiązania byłaby w granicach od 200 zł do 250 zł. Trzeba pamiętać że upgrade nie może być droższy jak sama replika :mrgreen: niby dlaczego nie może być droższy? mam Ci napisać przykład żę upgrade może być droższy niż replika, czy obejdzie się? Jak na moje oko, oni będa za to wołali coś koło 450 zł Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 może masz racje... Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Mnie tam bardziej obchodzą zamienne części zespołu spustu. Quote Link to post Share on other sites
biluu Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 śmiem wątpić że wyjdą, bo cyber gun, raczej nie wypuszcza dużo części zamiennych, i wątpie zeby to się zmieniło Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 jakby tak poprosić wszystkich posiadaczy M6 i APS2 o nadesłanie emaili (do CG) z pośbą o wypuszczenie takiego ulepszenia to śmiem przypuszczać że może by ustąpili :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Niegłupi pomysł :) Chociaż ja nie wiem, czy w ogóle zdecyduję się na zakup upgrade'u... z M6 postrzelam jeszcze jakiś rok, myślę, że na ów czas wystarczy mi preclufa i teflon fix... Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted August 23, 2006 Report Share Posted August 23, 2006 Ja mam teflon fix zrobiony (nie wiem czy dobrze - ale mam), z prec lufą zaczekam jeszcze...a co do upgrade'a ja bym kupił :) wole mieć pewnośc że kulka doleci tam gdzie powinna. Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted August 25, 2006 Report Share Posted August 25, 2006 Hehe :) ja zbieram albo na Tanakę, albo na coś półautomat. - np. G3SG1. Dlatego z M6 postrzelam pewnie z rok. Na upgrade będzie mi szkoda kasy. Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 mi sie marzy M24 i sprężynka 300% do niego :mrgreen: chociarz VSR-10 też mogło by być (sprężyna 300% od M24 pasuje też do VSR :wink: ) Quote Link to post Share on other sites
militarius5 Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 ludzie, ten temat jest o M6 :D :D :D Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 Zaraz będzie zamknięty jak tu Paramedic wpadnie :( Quote Link to post Share on other sites
l4m3r Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 Jako że z tuningiem wewnętrznym na chwile obecną jest tak sobie (poza uszczelnieniem niewiele bez odpowiedniego warsztatu da się zrobić =]) wziąłem się za tuning wizualny ;) Kolba od szkoleniowej wersji Mosina (różnice niewielkie, główna to brak dziury na magazynek), narazie tylko wstępna obróbka. Czeka mnie jeszcze dorobienie nowej lufy zew. (cieńszej, z przodu ma być jeszcze założona drewniana nakładka, orginalna lufa jest za gruba na coś takiego), i wymyślenie jak tam wpakować magazynek :) Wiem że powstanie z tego co najwyżej coś tylko trochę 'Mosinopodobnego' ale powinno wyglądać nienajgorzej. Możliwe że S9 lepiej by do takiej przeróbki pasowało ale jest dosyć drogie jak na swoje osiągi, a nie chcę robić czegoś tylko do powieszenia na ścianie. Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 Prezentuje się ładnie, jednak gdybym był na Twoim miejscu nie psułbym tego nakładką na lufe. I troche bym to skrócił, ale to tylko gust :). Ogólnie bardzo fajnie. Quote Link to post Share on other sites
l4m3r Posted August 26, 2006 Report Share Posted August 26, 2006 Niestety lufa tak czy inaczej musi być wymieniona bo aktualna nie pasuje do kolby, poprostu źle leży (właściwie to nie leży tylko 'wisi' nad łożem ;)), poza tym ta nakładka mnie 'kręci' ;) Najprawdopodobniej lufa zostanie skrócona. Fotki oryginału można znaleść m.in. TUTAJ. Wydaje mi się że z nakładką będzie to wyglądało ciekawiej, jak widać na tych fotkach APS'owi daleko do Mosina ;) BTW. Jeśli kogoś interesuje koszt tej kolby to ja swoją kupiłem na allegro za ~52zł. do tego pas 20zł. Quote Link to post Share on other sites
Yanas Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 Bardzo ladnie Ci to wyszlo ;] W moim APS mam zamiar zrobic dokladnie to samo, tylko moze z lozem od Mausera. BTW, to nie wiecie czy takie loze pasuje ? I co oprocz dziury na magazynek trzeba by tam ewentulanie zrobic ? :P Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 Pieknie ci to wyszło, ile kosztowało cie body od mosina :) ? Edit : Do pana ponizej : Sorx nie zobaczyłem :] Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 pisał przecierz... :ściana: Quote Link to post Share on other sites
l4m3r Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 @Yanas: Użyłem kolby od "Radomka" bo na allegro dosyć tanio szło ją dostać, no i dodatkowo nie ma na spodzie dziury po magazynku. Inne kolby nie kbks'owe są dosyć drogie, no i zazwyczaj maja niepotrzebne otwory ;) Pomińmy fakt że na chwilę obecną na allegro żadnej sensownej kolby nie widziałem. @SoH Jasio: To nie jest do końca kolba Mosinowa, jednakże niewiele różni się od Mosinowej, tak właściwie są to różnice na plus dla takiej modyfikacji bo w wypadku tej kolby wystarczy wyżłobić ją tylko trochę w środku (ja używałem dremela) i nie trzeba nic więcej kombinować (nie licząc sposobu montażu magazynka ;)). Tak jak wcześniej pisałem, przydałoby się wymienić lufę bo ta stokowa poprostu nie 'leży' w łożu, ma zbyt wielką średnice. Jeśli kiedykolwiek to skończe to dam foty całej przeróbki. Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 OK pytanie konkursowe, czy znalazł ktoś bezpieczny sposób na rozmontowanie zespołu spustu (nawiercanie, wykręcanie broń Boże praca typu młotek i siekiera :F ) ? Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 Tak, mi się udało jakimś cudem wysunąć to szare coś bez walenia i wiercenia. Potem może być nieco kłopotu z małą sprężynką... Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 eee to szare coś to znaczy co ? w którym miejscu ? może lepiej daj fotki... Quote Link to post Share on other sites
Larsen Posted September 11, 2006 Report Share Posted September 11, 2006 W zasadzie wystarczy odkręcić śrubkę mocującą blokadę spustu i zdjąć ową blokadę a potem wykręcić cztery śrubki którymi jest skręcony zespół spustu. Potem pozostaje umiejętnie zdjąć połówkę obudowy a zawartość zespołu spustowego powinna pozostać na miejscu. Tak, mi się udało jakimś cudem wysunąć to szare coś bez walenia i wiercenia... Temat wyciągania bolka mocującego zespół spustu w łożu był już sporo wałkowany i nie dotyczy bezpośrednio rozbierania zespołu spustu. Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 a czy możliwość rozebrania zespołu spustu nie oznacza przypadkiem że replike można jakoś wzmocnić/ztuningować (innymi częściami) ? Quote Link to post Share on other sites
Larsen Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 Jedyną rozsądną opcją wydaje się być wykonanie obudowy spustu z metalu (o czym kilkakrotnie wspominano w wątkach o M6/APS 2). Inne elementy zespołu spustowego są metalowe i powinny sporo znieść. Gotowych upgrade'ów do tego zespołu spustu nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 Jedyną rozsądną opcją wydaje się być wykonanie obudowy spustu z metalu ale to wiaże się z dużymi kosztami...bardzo dużymi... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts