Westie Posted July 14, 2006 Report Share Posted July 14, 2006 Przesmaruj może? Albo przed przeładowaniem wciśnij spust i szybko go puść, tak żeby "odskoczył" do przodu? Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted July 14, 2006 Report Share Posted July 14, 2006 Mam takie drobne pytanie. Czy wsadzenie krótszego tłoka (więcej powietrza w cylindrze) oraz dłuższej, mocniejszej sprężyny (dobre wykorzystanie powiększonego ładunku powietrza) nie zwiększyłoby mocy tej repliki? Jeżeli odkryłem Amerykę w konserwach to powiedzcie. Jeżeli tak się da wzmocnić M6 to też powiedzcie. Jeżeli pieprzę głupoty - jak wyżej :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
putinn Posted July 14, 2006 Report Share Posted July 14, 2006 powodzenia... jak juz ci sie uda dostac do cylindra i zrobisz wszystko to co napisałes to co dalej zrobisz? chyba nic bo juz nie poskładasz cylindra do kupy..... jak ci sie uda to daj znać ;) Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted July 14, 2006 Report Share Posted July 14, 2006 Zniechęciłeś mnie 8) Quote Link to post Share on other sites
putinn Posted July 14, 2006 Report Share Posted July 14, 2006 taka moja rola :) widze ze w zbrojowni maja M6 CG i maja troche taniej niż na military ale jakby podliczyć przesyłke to itak wychodzi koło 300zl ;) link: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=239 Quote Link to post Share on other sites
bonesnapper Posted July 14, 2006 Report Share Posted July 14, 2006 Nie wiem, ja tam mam konto na cybergun.pl, tym dwóm sklepom ufam :) W przeciwieństwie do airsoftguns.pl ale to już ot więc nieważne. Nie no, ale jak można przeprowadzić tuning M6 bez zestawu? Może naprawdę powinniśmy pomyśleć o mocniejszej spręży? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted July 15, 2006 Report Share Posted July 15, 2006 Jedyne sensowne wyjście "samemu" to dorobić od zera cały zespół cylinder-tłok-sprężyna. Jest jedno ale.... nie wiadomo jak zbyt mocną sprężynę wytrzyma zespół spustu i czy przełożenia w nim "ustawione" pozwolą w miarę "normalnie" zwalniać spust. Może się okazać że siła potrzebna do zwolnienia "nowej" sprężyny na spuście będzie na tyle duża że problemem może być ściagnięcie spustu. Quote Link to post Share on other sites
pijamal Posted July 15, 2006 Report Share Posted July 15, 2006 kurcze już wiem co sie stało z moim m6 pękła mi podłużna metalowa blaszka w zespole spustu :( będe musiał moje "dziecko" odesłać im do naprawy. Quote Link to post Share on other sites
Ciula Posted July 18, 2006 Report Share Posted July 18, 2006 kto mi powie ile moze kosztowac taka operacja u tokarza? Cale bebechy zeby wyrobic od nowa plus lufka i ewentualnie zespol spustu. Quote Link to post Share on other sites
Nokter Posted July 18, 2006 Report Share Posted July 18, 2006 Czy ktoś ma jakieś KONKRETNE informacje a propos tego tune'up kit'u :?: Bo mam wrażenie, że ktos sobie po porstu rzucił hasłem i tyle... Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted July 23, 2006 Report Share Posted July 23, 2006 Poki co nic nie wiadomo o tym Upgrade Kicie niestety. A ma moze ktos ma mozliwosc sprawdzenia czy do M6 pasuje cylinder od M24? Bo jesli tak to bylaby mozliwosc wlozenia tego: http://www.redgrin.com/product_info.php/cP...products_id/159 Quote Link to post Share on other sites
Nokter Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 Może wystarczyłoby im wysłać Maila z zapytaniem :?: Skoro mają na stanie i stockowy "Sniper Bolt" jak i ten uprage do M24 to mogliby ew. go przyrównać prawda :?: Poza tym, z tego co widzę, komora HU od APS'a i M24 jest kompatybilna... Więc może, są szansę na to, że ten cylinder od M24 wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 ważne info jakie znalazłem pod linkiem z cylindrem do m24, konkretnie pod zapasowym "standardowym" cylindrem do m6: Standard Replacement Bolt for the UTG Master Sniper rifle (M324S). "Standard" means that this is a non-upgrade part, simply a replacement! Upgrade bolts will be available soon. czyli pozostaje jeszcze chwilkę poczekać cierpliwie :) i tak mnie nasżło. jesli oferowane będą zestawy cylindra jako kompletny tunning oznacza to chyba, że zespół spustu spokojnie da radę. Nie mam jeszcze m6 ale pamiętam, że gdy wstawiłem DUŻO mocniejszą sprężynę do s90 to zespół spustu pracował idealnie tak samo - żadnych mocniejszych oporów czy coś. ale pożyjemy zobaczymy :) Quote Link to post Share on other sites
JURA Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 Witam mam problem z M6 a mianowicie cos w niej sie zjebało. Nie moge jej załadować gdyż sprężyna sie nie blokuje o taki mały dzyndzel w zespole spustowym. Rozbieralem caly zespół spustowy i po ponownym złożęniu dwa razy normalnie wystrzeliła, a potem znów to samo. Moze ktoś wie jak to naprawić. Nie chce tego wysylac im z powrotem gdyż możę to jakas mała pierdułka i dam rade sam to zrobić. Jusz tu kdiesz pisalem,to samo mi se tesz zjebalo,jest to provadnica sprenziny,ktura jest plastikova i zlomila se i v tymprzypadku sprenzina se vygnie i ta zaczepka netrzyma sprenzine. Już tu gdzieś pisałem, miałem tę samą usterkę, chodzi o prowadnicę sprężyny, która jest plastikowa i się połamał. W takim przypadku spręzyna się wygina i zaczep nie jest w stanie utrzymać spreżyny. Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 Ciiii bo sie wyda - widzialem upg kit u krakmanow za 445 zl :wink: Quote Link to post Share on other sites
Nokter Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 Ciiii bo sie wyda - widzialem upg kit u krakmanow za 445 zl :wink: W jaki dziwny sposób widziałeś ów upgrade kit ? I dlaczego go nie ma w ofercie skoro niby jest ? Quote Link to post Share on other sites
makaronz Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 moze widzial w sklepie, a nie na stronie ;) ? Quote Link to post Share on other sites
Giuls Corleone Posted July 24, 2006 Report Share Posted July 24, 2006 Witam, po pierwsze chciałem z góry przeprosić za język :P Mam zamiar kupic M6 CG, ale mam pewne wątpliwości co do części zamiennych. Co należy zrobić, jeśli w tym karabinie coś się zepsuję i naprawa będzie wymagała otwarcia cylindra 8O Czy da się kupić nowy cylinder? A co z gumką hop up - da się ją wymienić? Ps. Guto, powiedz gdzie widziałeś! :mrgreen: :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted July 25, 2006 Report Share Posted July 25, 2006 Widzialem u Krakmanów za szyba :) Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted July 25, 2006 Report Share Posted July 25, 2006 ooooooooooch [me serce zabiło ciutkę szybciej] a był to może ten zestaw 500fps? ? ? jej... :] Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted July 25, 2006 Report Share Posted July 25, 2006 Niestety nie przyjzalem sie dokładnie ale napewno było napisane na tym M6 UPG kit i taki cylinder i sprezyna a do ilu fps to nie wiem Quote Link to post Share on other sites
Giuls Corleone Posted July 25, 2006 Report Share Posted July 25, 2006 Ale wiadomo czy do CG, czy DE? Quote Link to post Share on other sites
putinn Posted July 25, 2006 Report Share Posted July 25, 2006 no ciekawie, czy ktos z krakowa moze sie skoczyc i przy okazji zobaczyć co to za zestaw? Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted July 25, 2006 Report Share Posted July 25, 2006 Tia M6 UPG kit za 445 zl. To przeciez tyle kosztuje kompletny Cylinder 500FPS do M24 Maruzena(ktory wyglada bardzo podobnie do cylindra z M6 tylko jest jakis taki zielonkawy). Czy moze ktos sobie poprostu jaja robi u krakmanow. Napewno nie jest to oryginalny UPg-kit CG bo jesli by tak bylo bylby na stronie CG i napewno w nizszej cenie bo 445 za upgrade do broni za 300zl to tak jak wystep polskiej reprezentacji na mistrzostwach :P Quote Link to post Share on other sites
putinn Posted July 25, 2006 Report Share Posted July 25, 2006 może tak a może nie.... napisze meila i sie postaram dowiedziec ;] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts