Luli Posted June 16, 2006 Report Share Posted June 16, 2006 Witam wszystkich !! Mam zamiar kupić berette 92F , bez blow back . poniżej podałem link z kąd ją będe kupował http://www.allegro.pl/item110184779_berett...em_taniej_.html MOJE PYTANIA : 1. Czy ona ma naprawde 300 fps ?? 2. Czy opłaca ją się kupić ?? i nie będe tego żałować ( niechce wyrzucić pieniędzy w błoto ) 3. Jak jest u niej z mocą ?? czy wystrzelona z tej beretty kulka o wadze 0.20 0.25 g w ciało ludzkie z odległości ok.10 m mocno zaboli ??? 4.Czy można w niej stosować kulki metalowe i nic się w niej nie zepsuje ?? Link to post Share on other sites
anek Posted June 16, 2006 Report Share Posted June 16, 2006 1. na 0,20g -> na tych kulkach prawdopodobnie ma 300 2. mozesz kupic choc to twoj wybór bedzie, i czy załowac bedziez także sam sobie na to odpowiesz. 3. moc = pytanie 1:D a najlepiej z autopsji sie dowiesz jak sam sie przezprzypadek postrzelisz to sie dowiesz czy boli. 4. kategorycznie nie :D chyba ze chcesz kogos/siebie/cos rozwalic Link to post Share on other sites
Westie Posted June 18, 2006 Report Share Posted June 18, 2006 Czy różnią się tylko tym że ta druga ma ruchomy zamek ??No i tu, tegopanie, różnice się dopiero zaczynają.Wszystkie klamki bez BB mają bardzo twardy spust - mogą się kojarzyć z rewolwerami typu double-action, gdzie jednym pociągnięciem spustu naciągasz kurek i jednocześnie go zwalniasz. Broń z blowbackiem przeładowujesz i w ten sposób napinasz "iglicę" odpowiadającą za naciskanie na zawór. Kiedy oddajesz strzał, wypuszczony gaz a) wyrzuca kulkę, B) ponownie napina "iglicę". Z jednej strony to i dobrze, ale słabe strony gaziaków z BB też istnieją. Przede wszystkim, zużywają więcej gazu na strzał. Na jednym napełnieniu jesteś w stanie wystrzelić 3-4 magazynki kulek z NBB, a tylko 2-2,5 z gaziaka z blowbackiem (akurat liczę podług swojego - na jednym zatankowaniu gazem do pełna mój Ingram wystrzelił ok. 75 kulek). Po drugie, blowbacki są bardziej podatne na zabrudzenia - trzeba je częściej rozbierać, czyścić i smarować. Nic strasznego (nawet realizmu dodaje ;) ), ale wtedy trzeba na taką zabawkę nieco bardziej uważać. Link to post Share on other sites
wempel Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 Dzis go odebralem i jak najbardziej go polecam nie bierz do niego metalowych kulek bo slabo lataja ale nie wiem jakie kupic kup 0,2 i 0,23 najlepiej bedzie jak sam zobaczysz pozdrawiam a ja z 0,2 szybe rozbijalem :) Link to post Share on other sites
Marekk Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Wempel czy mógłbyś go dokładniej opisać realny zasięg, czy ma mocnego BB, ile gazu ciągnie (ile magów oprużni na jednym naładowaniu)?? Link to post Share on other sites
sienio Posted June 22, 2006 Report Share Posted June 22, 2006 Ja napiszę bo również posiadam taką berettę: :arrow: zasięg wacha się od 30-35m a lobem 40m. A co do ilości gazu na jednego maga to nie wiem nigdy mie liczyłem. [ Dodano: Czw 22 Cze, 2006 08:19 ] a i jeszcze na jednym ładowaniu gdzieś 3 magi wystrzelisz Link to post Share on other sites
diNUs Posted June 22, 2006 Report Share Posted June 22, 2006 a ja mam pytanie czy to jest to samo http://taiwangun.com/index.php?str=product...t&product_id=29 ... z danych winika ze tak tylko to "M" przed 92F mnie flustruje :lol: niby tylko M ale to wkoncu moze duzo zmieniac :wink: Link to post Share on other sites
sienio Posted June 22, 2006 Report Share Posted June 22, 2006 Z tego co wiem to M to tak jak druga uproszczona nazwa broni nadawana przez armię amerykańską kiedy ów model jest wdrażany do użytku. Na przykład Sig Sauer 552 - M82, Beretta - M92... przynajmniej ja tyle wiem. A co do podanego linku to tak to jeste to samo: :arrow: taiwangun.com :arrow: airsoftguns.pl :arrow: czy masterbator na allegro wszyscy sprzedają to samo> Link to post Share on other sites
HateMe Posted June 22, 2006 Report Share Posted June 22, 2006 Na przykład Sig Sauer 552 - M82 :lol: M82 to tania replika Double Eagle która jest troche podobna do SIGa 552 - Armia amerykańska nie używa SIGów 552 o ile dobrze mi się wydaje... A co do podanego linku to tak to jeste to samo: :arrow: taiwangun.com :arrow: airsoftguns.pl :arrow: czy masterbator na allegro wszyscy sprzedają to samo> Airsoftguns.pl i Masterbator na Allegro to to samo, Taiwangun.com to zupełnie inny sklep. Link to post Share on other sites
sienio Posted June 22, 2006 Report Share Posted June 22, 2006 Sklep może nie ale towar tak. Źle zrozumiałeś treść postu. A co do M... to może i racja, pisałem że pewien nie jestem. Link to post Share on other sites
Luli Posted June 22, 2006 Author Report Share Posted June 22, 2006 wracając do tej beretty ... to napewno jest mocniejsza od najtanszych sprężynowców które mozna kupic na straganach za 9 zł ? :lol: :lol: :lol: Link to post Share on other sites
sienio Posted July 10, 2006 Report Share Posted July 10, 2006 Taka replika jest nieporównywalnie lepsza. Te za 10 20 czy 30 złotych to jest najgorszy "plastik" który rozlatuje się po 50 strzałach. A beretta o której mowa z łatwością rozbija butelkę. Link to post Share on other sites
sienio Posted July 20, 2006 Report Share Posted July 20, 2006 Tak. Ja ładuję moją Berettę poprostu ją naciągając, lub po prostu odciągając "kurek", jednak nie jest to jedyny sposób. Można również strzelać bez ładowania przy każdym strzale... Link to post Share on other sites
Luli Posted July 23, 2006 Author Report Share Posted July 23, 2006 A czym różnią się te beretty ?? http://allegro.pl/item116993238_beretta_m9..._w_polsce_.html http://allegro.pl/item116993210_beretta_m9..._w_polsce_.html różnią się ceną 4 zł , a osiąg jest w tej drugiej dużo większy ??? Może ta druga jest zbudowana z mniej wytrzymałego materiału ?? Link to post Share on other sites
Westie Posted July 23, 2006 Report Share Posted July 23, 2006 Hm, jedna ma wyraźne oznaczenia STTi, druga to zapewne duński rebrand. Różnic większych nie stwierdzono. Link to post Share on other sites
Luli Posted July 27, 2006 Author Report Share Posted July 27, 2006 wempel a powiedz z jakiej odległośc rozbiłeś tą szybę i jakiej grubości ona była ?? Link to post Share on other sites
slayr Posted July 31, 2006 Report Share Posted July 31, 2006 Masterbator to nie airsoftguns !!! Link to post Share on other sites
Luli Posted August 9, 2006 Author Report Share Posted August 9, 2006 masterbator to nie airsoftgun , a kto ?? [ Dodano: 01 Sie 2006 16:10 ] A czym różnią się te beretty ?? http://allegro.pl/item116993238_beretta_m9..._w_polsce_.html http://allegro.pl/item116993210_beretta_m9..._w_polsce_.html różnią się ceną 4 zł , a osiąg jest w tej drugiej dużo większy ??? Może ta druga jest zbudowana z mniej wytrzymałego materiału ?? A osiąg w tej drugiej dla czego jest większy ?? róznica 4 złotych i 90 Fps róznicy ... cos mi tam nie gra .. [ Dodano: 09 Sie 2006 11:32 ] a co myślicie o tej berettce , czy jest lepsza od tej za 100 zl ?? miał okazje ,a moze ma ktos tą bron by coś więcej mi o niej powiedziec ... http://allegro.pl/item119805795_beretta_m9..._850g_film.html Link to post Share on other sites
Recommended Posts