ruiz Posted June 18, 2006 Report Share Posted June 18, 2006 Witam wszystkich. Mam prosbe do wszystkich posiadaczy kamizelki IBA. Prosil bym o w miare mozliwosci jak najbardziej dokladne i szczegolowe wymiary, interesowaly by mnie rowniez wymiary tasm. Z gory dziekuje. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 Od razu mówię, że z tego co zauważyłem inne jest szycie w SDSie a inne w PointBlanku. W PB lewy przedni płat jest zaszywany na szerokości jakichś 2 cm i na tym pasie ma też rzepy, czego w SDSie nie zaobserwowałem. Nie wiem jak to się ma do umieszczania w nich wkładów kevlarowych. Tyle Percent Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 A jeszcze inne jest np. w Unicorze IBA II . Na przyklad chwyt ewakuacyjny szyty jest podwojnie. Tak wiec co firma to inna koncepcja i jak ktos sie chce wzorowac to musi wybrac konkretna firme kondona. Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 Jest wiele wygodniejszych i dużo bardziej funkcjonalnych kamizelek, więc Interceptora chcę się w zasadzie po to, by "rekonstruować"/upodobnić się do żołnierza US...zrobienie jej samemu raczej temu nie pomoże...:) Lepiej upolować jakąś dobrą replikę... Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 Np firmy SWAT ktora jest podobno calkiem niezla. Quote Link to post Share on other sites
Karczycho Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 owszem , w najblizszym czasie kupuje Intera w CB , a ta kopie postaram się zrobić hobbystytcznie :] Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 Replik IBA jest stosunkowo dużo dobrych. Zarówno Guarder jak wspomniany wcześniej Unicor czy SWAT. Zalezy tez w jakim camo/kolorze chcemy ją mieć, bo każda firma może nam zaproponować coś lepszego w zależności od wersji kolorystycznej. Oczywiście najgorzej wypada chyba SDS, któremu teoretycznie do oryginału powinno być najbliżej, bo ma NSN, wię mozna mówić, że w jakis sposób nie jest kopią a spełnia standardy. Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 Procent, Unicor to kontraktor dla IBA 2 jest (obok PB) ;) Mam NSN na niej :) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 Oczywiście najgorzej wypada chyba SDS, któremu teoretycznie do oryginału powinno być najbliżej, bo ma NSN. Ten SeDeSowy OTV jest szyty w Wietnamie (ten piaskowy, niby-Coyote) wiec trudno zeby mial NSNa ;) Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 No fakt, mój błąd. Zmyliły mnie teksty na metce, o tym kiedy wymieniac OTV na inny itp itd. A o tej małej metce z boku zupełnie zapomniałem. Quote Link to post Share on other sites
stiff Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Heh stary sedes i sedes z wietnamu to dwie różne piłki Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Procent, Unicor to kontraktor dla IBA 2 jest (obok PB) ;) Mam NSN na niej :) Unicor robi też normalne IBA. Aha, nie dajcie sie oszukać, szaszłyk szpredaje IBA z unicora któe sa podróbami :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Szaszłyk, niektóre rzeczy z Wietnamu też mają MSNa. nie chodi o produkcje, a o spełnienie wymogów kontraktu i kontroli jakości :) No to mam podrobe od kafara z bazy Marines z kontraktem zaczynajacym sie od SPO. Oj ja biedny nieszczesliwy :lol: Przyklad kontraktowosci Unicora: UNICOR Federal Prison Industries in Washington, DC won a maximum $6 million firm fixed price contract as an add on to an existing long-term contract (SP0406-05-D-4061) for Weapons Systems Cable Assemblies and Wiring Harnesses to be provided to U.S. Army, Navy, Air Force, Marine Corps, and Federal Civilian Agencies. Quote Link to post Share on other sites
ruiz Posted June 21, 2006 Author Report Share Posted June 21, 2006 A czy mzoe ktos z was posiada jakies linki do sklepu z kopia IBA w kolorze woodland. Jesli tak prosil bym o niego. Bo chyba lepiej by bylo kupic kopie niz uszyc, mniej wiecej tyle samo by mnie wynioslo uszycie co kupno. Wiec sie nie oplaca szyc. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Ehhh, na przyklad tu - www.wgcshop.com Quote Link to post Share on other sites
ruiz Posted June 21, 2006 Author Report Share Posted June 21, 2006 Z tego co widzalem to ona kosztuje ponad 700 PLN w pzreliczeniu an ansze, nie znalazlo by sie cos tanszego? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted June 21, 2006 Report Share Posted June 21, 2006 Ekhm... Gdyby guarderowska kopia byla dostepna to na dzien dzisiejszy, podpinajac sie do wiekszego zamowienia, wyszlaby cie okolo 300 wiec nie wiem jak to policzyles. Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 (edited) Odświeżam. Czy ktoś mógłby podać wymiary groin protection? A może jest do kupienia w Polsce? Z tego co wiem to narazie tylko na ebayu... edit: Chodzi mi o woodland. Edited July 11, 2007 by Miles_ACE Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 A może zamiast kamuflażu podał byś rozmiar, jaki Cię interesuje? Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 Prawda, zapomniałem. Rozmiar M Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 Size: x-small to medium Quote Link to post Share on other sites
Guest Miles_ACE Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 (edited) Wielkie dzięki. Jeszcze jedno pytanie. Który kołnierz będzie lepszy do mojego IBA, small czy large (dostępne na allegro)? Edited July 11, 2007 by Miles_ACE Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted July 11, 2007 Report Share Posted July 11, 2007 S nie zapniesz na sobie, skoro nosisz M. L, pomimo niewielkiego pofałdowania daje radę. Quote Link to post Share on other sites
ZXZ Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 Mam takie pytanie: Ma ktoś może linki do fotek / fotki, jak wygląda MARPAT (digital woodland) z Interceptorem w woodlandzie? Pytam bo mam okazję kupić, i nie wiem czy będzie pasował do mojego marpata. Ma to w ogóle sens, czy będzie wyglądać raczej komicznie? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
piotrekSGUS Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 (edited) Mam takie pytanie: Ma ktoś może linki do fotek / fotki, jak wygląda MARPAT (digital woodland) z Interceptorem w woodlandzie? Pytam bo mam okazję kupić, i nie wiem czy będzie pasował do mojego marpata. Ma to w ogóle sens, czy będzie wyglądać raczej komicznie? Pozdrawiam! Militaryphotos IBA w woodlandzie wygląda spoko na MARPATcie :). Obciachu nie ma. Edited July 21, 2007 by piotrekSGUS Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted July 23, 2007 Report Share Posted July 23, 2007 Nie ma digital woodland, jest MARine PATtern jeśli mówimy o oryginalnym umundurowaniu. IBA w woodlandzie z MARPATem woodland pasuje bdb. Poza tym długio takiej konfiguracji używali zarówno do leśnych jak i pustynnych sortów. Tyle Procent Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts