kozłov Posted June 18, 2006 Report Share Posted June 18, 2006 Witam.Chciałbym wiedzieć czy istnieje oporządzenie i wszelkie kabury i ładownice na magazynki w kolorze bialym lub chociaż metro bialo czarno szare? Na głowny ubiór to głownie kombinezon malarski na zime a co z oporządzeniem.Szukalem w sklepach internetowych i sa tylko czarne,woodlandy,jednolite lub pustynne...a zimowe istnieją? Jesli istnieją to bardzo prosze o linki do sklepów polskich a jesli niema to niech ten temat zamknie jaki kolwiek moderator. Pozdrowienia. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted June 18, 2006 Report Share Posted June 18, 2006 Kupujesz kamizelke, bierzesz białą farbę, malujesz, masz białe oporządzenie. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted June 18, 2006 Report Share Posted June 18, 2006 Jest taki fajny patent. Śnieg w sprayu do choinek :) Szybko się wyciera ale co tam :) Quote Link to post Share on other sites
WeRT Posted June 18, 2006 Report Share Posted June 18, 2006 Wukasz - ja w zimie wypróbowałem lepszy 8) Bierzesz kawałek starego (urąbanego czymś/podartego/dziurawego) prześcieradła - i tniesz go na paski (ok 3-4 cm szerokie i 25-30 cm długie), po czym (pod warunkiem że masz kamiezlkę w systemie molle) w każdą wolną, nie zajętą niczym taśmę wplatasz i zawiązujesz na supeł taki kawałek. Po skończonej zimie po prostu odwiązujesz białe badziewie. Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 pustynne... Całkiem nieźle sie sprawdzają ;) w porównaniu do woodlanda :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
kozłov Posted June 19, 2006 Author Report Share Posted June 19, 2006 Też wlasnie myslalem że pustynne a raczej piaskowe będą ok.Chodzi by być malo zauważalnym dla idącego pszeciwnika,bo jak ktoś bedzie sie upierdliie gapił w jeden obszar to żadny kamuflaż niepomoże. Quote Link to post Share on other sites
wrangol Posted June 19, 2006 Report Share Posted June 19, 2006 Farby malarskie, na bazie wody - malujesz całe oporządzenie, a jak nie jest już potrzebne to wrzucasz do pralki i gra muzyka. Ale generalnie wojskowi, albo zakładają na wszystko białe wdzianko maskujące, albo wcale nie maskują oporządzenia, zakładając na wdzianko maskujące oporządzenie. Quote Link to post Share on other sites
mer Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Nie za wiele ich widać, ale dobre i to. Wydaje mi się, że ten po lewo ma normalnie "białe" oporządzenie - ten po prawo - pobwiązywane białym materiałem? http://img89.imageshack.us/my.php?image=10115697ch.jpg Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Można też zastosować białą taśme klejącą z dobrym klejem. Teraz nie mogę znaleźć fotek bo mam niezły burdel na dysku, ale jak znajdę to dam. Quote Link to post Share on other sites
kozłov Posted June 20, 2006 Author Report Share Posted June 20, 2006 Chyba trzeba sie pRzejść i poszukać materialow i probowac samemu coś uszyć... Quote Link to post Share on other sites
mer Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Chyba trzeba sie pszejść do pasmanteri i poszukać materialow i probowac samemu coś uszyć... Albo po prostu nie zakładać "jebutnej" czarnej kamizelki, lub nawet zielonej - a tylko oporządzenie na pasie, szelkach i do tego zasobniki - i po sprawie. Resztę do plecaka - a na plecak biały pokrowiec. I po sprawie! Quote Link to post Share on other sites
kozłov Posted June 20, 2006 Author Report Share Posted June 20, 2006 A widzisz,tu wlasnie chodzi o białym oporządzeniu...tego szukam a o czarnych kamizelkach nawet niemysle. Quote Link to post Share on other sites
Pesus the Hunter Posted June 20, 2006 Report Share Posted June 20, 2006 Ja osobiście mam poncho zimowe BW i zakładam je bez wachania na kamizelkę. Może nie jest to bardzo wygodne, ale najlepiej maskuje bez potrzeby przemalowywania sprzętu. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts