Terenowy Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Jak bym miał wydać 500zł na robienie CM028 to hmm... ? Kupiłbym AKMS boyia/pj i wstawił preckę. Taka replika wystarcza stanowczo a zasięg ma jak emki po tuningu za 1000zł :) Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 (edited) a mialeś strzelaleś się z jakąś emką po tuningu za 1000zl? Jak nie to nawet nie wiesz o czym mówisz, albo trafil ci się 1 egzemplarz na 100000000000 który dziala lepiej niż markowy edit: mówię o firmowej emce z tuningiem za 1000zl Edited July 1, 2010 by siannko Quote Link to post Share on other sites
Dnvr Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 Tuning Assault rifle do 500 fps? Tragedia - chcesz kogos uszkodzic? Czy w Hiszpanii nosza oryginalne wklady do kamizelek? Tyle fps to sie w snajperach robi (albo ma) , ktore strzelaja pojedynczym ogniem. Wiekszosc (lodzkich) strzelanek ma ograniczenia do 450 fps seria - dodatkowo w terenie otwartym. Bo w budynkach to juz w ogole. Zastanow sie najpierw. Quote Link to post Share on other sites
Hetman2222 Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 No to w granicy 420-440 FPS. Chodź strzelam się przeważnie w lesie i używam kulek 0.30 dla większej celności. Żadnych większych uszkodzeń ciała nie spowodowałem, po to są gogle i mundur aby jak najbardziej zmniejszyć zagrożenie. Quote Link to post Share on other sites
Dnvr Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 No i widzisz. 420 fps to ma większość stockowych chińczyków teraz. Zamiast przerabiać - kup nowy - wyjdzie prawdopodobnie cenowo tak samo, a nerwów mniej stracisz. Bo a to coś nie pasuje do siebie, a to za dwa miesiące się coś posypie, a to kulki skręcają, a to nie ma tyle fps co powinien, itd, itp. tyle mojej rady. Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted July 1, 2010 Report Share Posted July 1, 2010 oczywiście że emka semi only ale jak Dnvr lepiej kupić nowy niż w starego wkladać Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 Sianko miałem więcej markowych replik niż Ty masz lat, tak mi się wydaje. Po tuningu tych 300fps do w miare normalności czyli 450fps to katorga dla psychiki i portfela. G&P, CA czy VFC to studnia bez dna, tymbardziej jak coś się rozwali. Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted July 3, 2010 Report Share Posted July 3, 2010 a czy ja gdzieś napisalem że tuning jest tani? Ja tylko pytalem czy jakąś widzial i że strzela lepiej niż ten chińczyk, tam mam TM'a przerzucilem się z chińczyków, wiem co mówię, mialem kalacha (042) mialem emkę JG II gen., mialem mp5k PDW galaxy, mam glocka 26 TM'a i mam g36c TM'a Quote Link to post Share on other sites
Mefisto94 Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 (edited) Witam, chciałbym przeprowadzić małą operację tuningową cymki 28 wersji a. W związku z tym mam parę następujących pytań ; 1. Czy warto tuningować ją w ten sposób by wzmocnione i markowe elementy ( precka, głowica tłoka itd. itp) przełożyć do repliki markowej (CA G&P TM itd. itp.) ? 2. Czy warto kupić wzmocnioną głowicę by ją wyciszyć ? głowica 3. Czy wymiana głowicy pociąga za sobą konieczność wymiany dyszy na tą ze zwiększoną średnicą ? 4. Jak bardzo wytłumiło by to replikę w połączeniu z obłożeniem gearboxa jakimś materiałem pochłaniającym dźwięki ? Edited July 18, 2010 by Mefisto94 Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 Panowie, szybkie pytanko-mianowicie jakiej wielkości łożyska siędzą w gb cymy? Quote Link to post Share on other sites
Juza Posted August 19, 2010 Report Share Posted August 19, 2010 Witam. Szukam na wmasg i szukam i znaleść nie potrafie :/ Posiadam replike CM0.40D ( Ak 105 ) http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...0d_cm-1412.html i 2 magazynki hi cap. Jak sami wiedzie "grzechotki" są denerwujące więc posłuchałem bardziej doświadczonych kolegów i kupiłem mid-cap z firmy Classic Army ( posiadają świetną opinie na temat podawania BB ) http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1772 . A że do AK 105 nie ma nigdzie magazynków mid-cap to postanowiłem kupić magazynek AK 47. Magazynek NIBY pasuje ale ma luzy :/ Jak sie go przytrzyma odpowiednio to BB podaję swietnie, lecz jak sie go troszke tylko poruszy, mag znowu jest gdzieś luźny i BB nie podaje tak jak ma. Wie ktoś jak najlepiej przerobić ten magazynek do AK 47 by dobrze pasował ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Juza a jakiej firmy ammo używasz bo jak P&J i inne badziewie to Ci nie będą podawać .A replikę masz z serii CM 40 i czy masz AK 105 czy 74 czy 47 to wszystkie maja takie samo body , rozwiązanie konstrukcyjne. Pobaw się czarna taśmą izolacyjną i używaj dobrych kulek Guarder, G&G i wyżej. Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 (edited) Macałem wszystkie generacje Cymek. Ogólnie to w CM.028 są łożyska plastiki. Ja bym je zmienił, tłok można zostawić, głowica tłoka do wymiany na normalną prowadnica też, tą od cylindra zostawić spokojnie wytrzyma, cylinder też, spring myślę że m120 starczy. Zrobić shimming przesmarować jak bozia przykazała i strielać. w przypadku cymek pokroju 035: łożyska stalowe nie trzeba zmieniać, resztę tak samo jak wcześniej shimming i smarowanko. W przypadku najnowszych GB(od 045 i reszty z nowej serii) głowica tłoka do wymiany, shimming smarowanko i na zyczenie spring do M160. Ogólnie nie trzeba montować wyciszonych głowic chyba, że ktoś bawi się w silent assasina to rozumiem. Mam 35-ke na razie stock po shimmingu tylko i smarowanku mam 400FPS. Jadę na 11.1 i nic w GB się nie dzieje. Ogólnie to są świetne GB nawet te pierwszej generacji. Ja bym dał za to komorę do AK elementa, preckę i gumiacza systemy. Powinno śmigać jak marzenie. Te GB to nie loteria. trzeba tylko umieć dobrze je złożyć. Jak dla mnie to takie chińskie "marui" Złożysz dobrze to są niezniszczalne. Edited September 5, 2010 by decigner12 Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 1 Cześć ja mam takie pytanko czy na serio gbv3 są takie mocne . 2 Bo mam zamiar wsadzić do mojego cm 031 łożyska ślizgowe stalowe M130G&G Wzmocniona łożyskowana głowica tłoka z uszczelką typu U Hurricane Prowadnica sprężyny v3 guarder Tłok od CM048 Bateria 9.6v . 3 I takie pytanie czy te części mogą zapewnić mi bez awaryjną prace przy bardzo dobrym wypodładkowaniu i nie katowaniu go na ciągłym tylko krótkimi seriami. Układ ma bardzo dobrą szczelność na głowica dysza komora . 4 I najważniejsze pytanie czy nie będę miał więcej niż 440fps . Quote Link to post Share on other sites
mirus Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 nie wiem czy to co napiszę można nazwać tuningiem. Chciałbym dowiedzieć się czy istnieje możliwość bezpiecznej wymiany kolby składanej w cymie 048s na stałą kolbę również z repliki ak ? Quote Link to post Share on other sites
mirus Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 dobra rozkminiłem ten problem. Jak ktoś będzie zainteresowany tematem zapraszam na forum - link w podpisie w moim profilu. Quote Link to post Share on other sites
keske Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Hello mam Cm 046 z EBB i m150 kupiłem już kable 1mm w silikonie,baterię lipo 11.1v energy power oraz mosfet v2 do tego jeszcze będą wtyki deans T do wymiany kabli i założenia mosfeta musze otwierać GB? chciał bym tego raczej uniknąć,ktoś rozbierał może już taką cymę (albo 0.48) z EBB? jakieś porady? ogólnie z rozbieraniem i składaniem różnych rzeczy mechanicznych jestem zaznajomiony więc myślę że nie powinno byc problemu,z lutowaniem też nie najgorzej ;D Quote Link to post Share on other sites
limak007 Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Mam Cymke 048M Zamierzam wymienić: -dysza uszczelniana -sprężyna 130 Guarder -gumka czarna Systema Energy -dystanser H Element -preclufa KM Head + uszczelnianie Zastanawiam się jaką długą dać lufę by wykrzesać cały potencjał repliki 460, czy może 509, 550? Czy głowice cylindra mogę uszczelnić silikonem? Silikonem na pewno uszczelnię połączenie komory z gearboxem bo mam tam olbrzymie nieszczelności. Ile fps mogę się spodziewać na takiej konfiguracji? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 keske kable mogłeś kupić co najmniej 1,5 mm^ a i 2mm^ wciśniesz bez problemów.V3 nie trzeba rozkręcać aby wymienić okablowanie. limak fajnie uszczelnia dysza SHS 19,7 mm.Jeżeli nie zakładasz BU to proponuje abyś montował lufe 509.Na tej sp powinieneś mieć min. 450 fps .Głowice cylindra możesz potraktować silikonem Quote Link to post Share on other sites
DopeHat Posted May 3, 2011 Report Share Posted May 3, 2011 Do swojej repliki AK gdzie mam gearboxa od CM.048 planuję wsadzić następujące elementy: http://azteko.pl/sprezyna-m135-element-p-382.html http://azteko.pl/guarder-lufa-precyzyjna-602-509mm-m16-aug-p-1004.html Co trzeba wsadzić jeszcze, żeby części nie posypały mi się po jednej strzelance? Oczywiście przy takiej sprężynie będę strzelał tylko na semi i z większej odległości. Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Ja do swojej cymki 28, wsadziłem silnik z najnowszej serii cymy, m135 elementa i dysze SHS, z lufą stockową 590mm wyszło na chrono średnio 495FPS. Po 2k kulek żadnych śladów zużycia. xD Quote Link to post Share on other sites
konrad1313 Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 (edited) Ja do swojej cymki 28, wsadziłem silnik z najnowszej serii cymy, m135 elementa i dysze SHS, z lufą stockową 590mm wyszło na chrono średnio 495FPS. Po 2k kulek żadnych śladów zużycia. xD Hehe dziwne mi przy m130 tłok poszedł, i jak Cymka w stocku może mieć 590mm lufę? Jak już 455mm bo to AK 47. Edited June 2, 2011 by konrad1313 Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Lufe wziąłem z SWD A&K ;], a co do tłoka materiałem podobny do POM. Quote Link to post Share on other sites
konrad1313 Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 A to trzeba było pisać, że tłoczek też poszedł do wymiany :D Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Nie, nie wymieniałem tłoka ten w cymie wygląda jakby był z POMu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts