Cyku Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 (edited) Wykonanie okablowania w AEGu to sprawa prosta i przyjemna. Nie musisz kupować żadnych gotowych okablowań za chore ceny. Przejdź się do pierwszego lepszego sklepu elektrycznego i poproś metr kabla niskooporowego, np. z beztlenowej miedzi. Z doświadczenia wiem, że max jaki wejdzie do AK to 1,5mm. Jeśli nie masz nigdzie takiego sklepu to kup te TeyStary 1,5mm z pierwszego linku. Do tego dodaj pozłacane konektory i będzie cacy :) PS: Na tych TeyStarach 1,5qmm i pozłacanych konektorach AK śmigało na stockowej baterii i 400fps z ROFem na poziomie 16/17 strzałów/sec :) Edited August 14, 2008 by cyku Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 Które z tych złączy najlepiej kupić: http://www.rcabc.com/index.php?cPath=10_17 i w ile sztuk należy się zaopatrzyć? Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 Witam! Nadszedł czas, że jestem zmuszony zakupić nowy silnik.. Natrafiła się okazja, że akurat robię razem z team'em duże zamówienie u Krakmanów , a nie mam dużo kasy :/ http://taiwangun.com/?str=product&prId=768 Co myślicie o tym silniku? za jakiś miesiąc będzie miał za zadanie napędzać sprężyne m100? czy będzie o dobry? Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 Filipt15: możesz tak naprawdę kupić jakie chcesz, bo to Ty będziesz tego używał i możesz dostosować sprzęt do tego, co pasuje Tobie. Jednak standardowym wtykiem i gniazdem są Tamiya i Tamiya Mini. W Cymach są to dokładniej tamiya mini i w takie się zaopatrz. Forest: Ten silnik wystarczy w zupełności. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 http://taiwangun.com/?str=product&prId=768 Co myślicie o tym silniku? za jakiś miesiąc będzie miał za zadanie napędzać sprężyne m100? czy będzie o dobry? Rozmawiałem z Tafim i wspomniał, że ten silnik jest strasznie mocny i chodzi jak marzenie. Więc tylko brać :) Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 Dzięki panowie za radę z tym silnikiem ;) Z doświadczenia wiem, że max jaki wejdzie do AK to 1,5mm. No nie wiem.. ja mam kabelki 2,5mm :wink: A w plastik body myślę, że 3,0 spokojnie wejdą ;) Hmm.. ale masz trochę racji z tym 1,5mm.. mi nie chciały się zmieścić pod suwadłem, więc za pomocą wiertarki stołowej zrobiłem dziurę na całej długości kabli i teraz jak ściągnę pokrywę to oprócz czerni widać złote kabelki 8-) Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Mam jeszcze pytanie co do bezpiecznika w Cymie: Da się od niego odczepić stare kable i przymocować nowe? Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 1) Forest, chodziło mi o największą średnicę kabli które zmieszczą się bez przeróbek i zbytniego rozpychania korpusu 2)Filipt15- da się Quote Link to post Share on other sites
Stopczas Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Chciałem sie dowiedzieć czy jak chce wymienic lufe w ak 47 http://gunfire.pl/product-yid-1152191183-A...-WYPRZEDAZ.html na precke to musze wymienic hop up, na taka precke http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1427 Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 W sensie, że komorę? Nie, tylko pierwsze wersje miały niestandardowe, do tego AK co podałeś, możesz spokojnie wsadzać preckę. Quote Link to post Share on other sites
Stopczas Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Własnie nie byłem pewnie, dzieki:) Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Jeśli chodzi o precki to na prawdę warta polecenia jest 6.04 Systemy w połączeniu z gumką z czarnego sylikonu Systemy i stockowy dystanser cymy ;) Osiągi są na prawdę rewelacyjne ;) Mam mniej niż 300fps, a strzelając kulkami 0.23 mam bardzo podobny zasięg do eMek Boyi na kulkach 0,25 ;) Quote Link to post Share on other sites
miki15 Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 Czy ten zestaw tuningowy http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2625 bedzię pasował do CM.042 ?? ;-) Quote Link to post Share on other sites
Stopczas Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 Miki15 A co już Ci replika padla ze wymieniasz GB? Quote Link to post Share on other sites
miki15 Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 poprostu chce wymienić stockowe części na mocniejsze ;-) Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 Będzie pasował, ale jak już chcesz robić taką zmianę to zainwestuj w łożyska metalowe ;) No i bez batki 9.6 się nie obejdzie ;) Quote Link to post Share on other sites
miki15 Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 A te łożyska stalowe w stocku są złe ?? :???: Quote Link to post Share on other sites
Krzemq Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 Witajcie. Dosyć niedawno zakupiłem CM.28 z krakmana i chciałbym go trochę ulepszyć. Narazie chciałbym się was tak zapytać orientacyjnie co na początek wymienić? Koszty żeby były takie w miarę. Na stronie podane są fpsy 360-380. Znając życie faktycznie jest przy dolnej granicy albo mniej trochę. Chciałbym go podkręcić tak do conajmniej 400 fpsów. 410-420 w zupełności by mi narazie wystarczało. Czy będzie to drogi zabieg, ile mnie to będzie kosztowało? Jeśli to nie sprawi kłopotu to prosiłbym także o linki do tych części. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 Kupiłem baterię 9.6v 3300mAh (duża)i zamierzam ją zmieścić do kolby AK74 (CM.031) Na pewno już ktoś to zrobił więc proszę o radę, co i gdzie wyciąć i przypiłować. Zdięcia mile widziane. W sumie to dużo nie wystaje ale kilka milimetrów by się jakoś przydało wygospodarować. Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 Jeśli ktoś zdecyduje się wpakować do swojej cymki zestaw FTK JBU to odradzam, ponieważ głowica cylindra JBU ma taki ząb, który przeszkadza w zamontowaniu w szkielecie :/ Głowica poszła do zeszlifowania tego dzyndzla.. mam nadzieje, że przetrwa tą operacje :/ Nie kupujcie tego zestawu ;) Quote Link to post Share on other sites
steraf Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Niedawno kupiłem AK cymy (cm.028). Troszkę brakuje mi celności na większych dystansach, głównie denerwuje mnie rozrzut boczny, w pionie kulki nawet dobrze latają. Gumki są stosunkowo tanie więc kieruje do was pytanie jaką gumkę kupić żeby poprawić celność, nie planuje zwiększania fps'ów bo i tak mam ich dużo a nie chciał bym komuś zrobić krzywdy. Zastanawiam się też nad prec lufą ale ich ceny odstraszają, poza tym podobno trzeba jakichś droższych kulek używać... Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Gumka nie da Ci takich efektów jak lufa precyzyjna. No i wcale nie trzeba przesiadać się na jakieś ultra-drogie kulki, wystarczy nie używać "tanich". Quote Link to post Share on other sites
steraf Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 No dobrze więc jaką lufę potrzebuje żeby widocznie poprawić celność i nie wydać 1/2 ceny repliki ? Lufa trochę się mija z celem bo za AK zapłaciłem 299zł ... Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Kup Madbulla- dobre fifki za małą kasę. Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 ja mam precke systemy i gumkę DF z trzema poduchami ;) Zasięg większy niż na gumce systemy, więc polecam taki zestawik ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts