Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Wykonanie okablowania w AEGu to sprawa prosta i przyjemna. Nie musisz kupować żadnych gotowych okablowań za chore ceny. Przejdź się do pierwszego lepszego sklepu elektrycznego i poproś metr kabla niskooporowego, np. z beztlenowej miedzi. Z doświadczenia wiem, że max jaki wejdzie do AK to 1,5mm. Jeśli nie masz nigdzie takiego sklepu to kup te TeyStary 1,5mm z pierwszego linku. Do tego dodaj pozłacane konektory i będzie cacy :)

PS: Na tych TeyStarach 1,5qmm i pozłacanych konektorach AK śmigało na stockowej baterii i 400fps z ROFem na poziomie 16/17 strzałów/sec :)

Edited by cyku
  • Replies 588
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Filipt15: możesz tak naprawdę kupić jakie chcesz, bo to Ty będziesz tego używał i możesz dostosować sprzęt do tego, co pasuje Tobie. Jednak standardowym wtykiem i gniazdem są Tamiya i Tamiya Mini. W Cymach są to dokładniej tamiya mini i w takie się zaopatrz.

Forest: Ten silnik wystarczy w zupełności.

Dzięki panowie za radę z tym silnikiem ;)

Z doświadczenia wiem, że max jaki wejdzie do AK to 1,5mm.

No nie wiem.. ja mam kabelki 2,5mm :wink: A w plastik body myślę, że 3,0 spokojnie wejdą ;)

Hmm.. ale masz trochę racji z tym 1,5mm.. mi nie chciały się zmieścić pod suwadłem, więc za pomocą wiertarki stołowej zrobiłem dziurę na całej długości kabli i teraz jak ściągnę pokrywę to oprócz czerni widać złote kabelki 8-)

Witajcie.

Dosyć niedawno zakupiłem CM.28 z krakmana i chciałbym go trochę ulepszyć. Narazie chciałbym się was tak zapytać orientacyjnie co na początek wymienić? Koszty żeby były takie w miarę. Na stronie podane są fpsy 360-380. Znając życie faktycznie jest przy dolnej granicy albo mniej trochę. Chciałbym go podkręcić tak do conajmniej 400 fpsów. 410-420 w zupełności by mi narazie wystarczało. Czy będzie to drogi zabieg, ile mnie to będzie kosztowało? Jeśli to nie sprawi kłopotu to prosiłbym także o linki do tych części.

Pozdrawiam.

• 4 weeks later...

Niedawno kupiłem AK cymy (cm.028). Troszkę brakuje mi celności na większych dystansach, głównie denerwuje mnie rozrzut boczny, w pionie kulki nawet dobrze latają. Gumki są stosunkowo tanie więc kieruje do was pytanie jaką gumkę kupić żeby poprawić celność, nie planuje zwiększania fps'ów bo i tak mam ich dużo a nie chciał bym komuś zrobić krzywdy. Zastanawiam się też nad prec lufą ale ich ceny odstraszają, poza tym podobno trzeba jakichś droższych kulek używać...

• 4 weeks later...