Jasiu_3D Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 Ja mam tą mp7, bardzo fajna celna itd. Ma 3 szyny ris tylko, że postrzelałem sobie 3 dni, bo się rozwaliła :wink: Quote Link to post Share on other sites
de Villars Posted October 4, 2007 Report Share Posted October 4, 2007 No to chyba nie taka fajna, skotro się tak szybko rozwaliła :P A tak na serio, to potraktowałeś ją jakoś szczególnie brutralnie, czy tak sama z siebie (kiepskie wykonanie etc)? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 14, 2007 Report Share Posted October 14, 2007 Ja mam tą mp7, bardzo fajna celna itd. Ma 3 szyny ris tylko, że postrzelałem sobie 3 dni, bo się rozwaliła :wink: Tym się nie rzuca, z tego się strzela :wink: Z mojego mp7 wystrzelałem już około 1 000 kulek i jak na razie ma się dobrze. Potwierdzam przydatność do CQB i jako broń boczną dla snajpera. Odkręciłem tłumik ognia co skróciło broń o ponad 4 cm. Problem jest z dokupieniem zapasowej baterii :wink: Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 Mam te mp7 i problemem jest hopup. Czy ktoś się orientuje, czy gumki są wymienne z innymi aegami? Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 Na pewno nie jest wymienna, nie wiem czy przycięcie standardowej gumki rozwiąże problem. Warto spróbować dokupić TMową, obawiam się jednak że problem tkwi w samej komorze. Tak jak ja, trafiłeś na egzemplarz z uwalonym HU. Jak dla mnie - cała komora do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 No to ja mam wyjątkowe szczęście, teraz w akcji (CQB) wystrzelałem cztery magazynki i nie mam żadnych złych doświadczeń, odpukać :wink: oby tak dalej :ok: Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 Chętnie kupię całą komorę , tylko gdzie ją dostane? Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 Chętnie kupię całą komorę , tylko gdzie ją dostane? Pytanie za mln$ :???: Jedyna opcja to z drugiej ręki (chociaż kto by sprzedawał komorę?). Jeśli masz dowód zakupu, to ślij, niech z tym robią. Ja sobie podarowałem tylko ze względu na kryzys z kasą. A warto, bo chwilami hopek nosił bosko... Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 niestety kupiłem używkę i jedynym dowodem zakupu gdziekolwiek jest naklejka taiwangun. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted October 29, 2007 Report Share Posted October 29, 2007 Uwaga! Gumkę hop up przytniesz i będzie ok! Skąd wiem skoro tej repliki nie widziałem nawet? A stąd że w glocku cymy tez tak było założyłem i hula.. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 30, 2007 Report Share Posted October 30, 2007 Od kiedy Glock Cymy = MP7 WELL, tego nie wiem, ale spróbujemy Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 właśnie dzis obmacałem w nowym sklepiku w Poznaniu MP7 Galaxy i mogę powiedzieć WOW :) za mniej niż 300zł 260fpsów w stocku 2 magazynki * hi cap - długi i low cap krótki... bardzo fajny :) _ ładowarka "nasza" i bateria myślę że cholernie ciekawa opcja;) Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted October 31, 2007 Report Share Posted October 31, 2007 (edited) Mam te mp7 i problemem jest hopup. Czy ktoś się orientuje, czy gumki są wymienne z innymi aegami? Moze to pomysł z czapy ale może warto zapytać tam gdzie ja nabyłem swoje MP7... wersja Umarex'a nie różni się chyba zbyt mocno od Well'owskiej i serwis broni.pl powinien mieć jakies tam zaplecze cześci zamiennych - można spróbowac od nich odkupić gumkę lub całą komore HU. W swoim modelu na ten element nie narzekam więc jest to jakas alternatywa. Sugeruje pognębić obsługe któregoś salonu firmowego :killer: Jak bedziesz dostatecznie niemozliwy do zniesienia to może cos wskórasz :-F Edited October 31, 2007 by Yeneth Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted November 1, 2007 Report Share Posted November 1, 2007 Rozebrałem swoje MP7 (zgodnie z artykułem o MP7TM na wmasg.pl), okazuje się że to prawdopodobnie 100% kopia (nie jestem pewny co do gb...bo się na nim nie znam) TM. Rozkłada się identycznie. Dorobiłem dystanser, i przy następnej okazji tj. jutro przy normalnym świetle zobaczymy, czy gumka już kręci kulki. Ciekawy myk btw zastosowali w gumce, dystanser ma kształt litery Y. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 24, 2007 Report Share Posted November 24, 2007 (edited) Pozwoliłem sobie popełnić recenzję pistoletu maszynowego MP7: Nazwa handlowa R-4 [Well], cena 299.- zł, do nabycia w ARSOFTGUNS, GUNFIRE, TAIWANGUN. Broń już na pierwszy rzut oka robi dobre wrażenie, właściwie trudno dopatrzeć się różnic pomiędzy nią, a znacznie droższym wyrobem TM. Rozmiary pozwalają na dość wszechstronne zastosowanie a w szczególności jako: - jako broń główna w CQB, - jako broń boczna w lesie (zwłaszcza przydatna dla snajpera). Bardzo czytelna obsługa za wyjątkiem umiejscowienia baterii - znajduje się ona nad lufą, a komora dostępna jest po zdjęciu (przy użyciu umiarkowanej siły) czołowej osłony. Rękojeść mieszcząca magazynek bardzo wygodna, zastosowane przetłoczenia zapewniają antypoślizgowość. Przedni chwyt (przynajmniej dla mnie) mało wygodny (zbyt cienki) i średnio przydatny, używam broni ze złożonym chwytem przednim trzymając jak GLAUBERYTA. Dyskusyjna jest również przydatność wysuwanej kolby. Jest ona w miarę stabilna, ale jak dla mnie zbyt krótka. Poza tym, zakres zastosowania pistoletu nie wymusza precyzyjnej celności, a co za tym stabilnej, wygodnej kolby. Gdy używam jako broni bocznej (w lesie) zdejmuję i zostawiam kolbę w zbrojowni, co zmniejsza ciężar broni noszonej w kaburze udowej. Broń posiada aż trzy szyny, dwie boczne i górną. Pozwala to na "obwieszenie" dodatkowymi akcesoriami, ale wówczas nie ma mowy o przenoszeniu w kaburze. Jeśli przyjmiemy przenoszenie na pasie, warto zamontować dobry kolimator - zda egzamin zarówno w CQB jak i w lesie. W celu zmniejszenia ciężaru broni zdjąłem boczne szyny (górnej nie można zdjąć gdyż są na niej zamocowane przyrządy celownicze, a poza tym stanowi ona jednocześnie górną pokrywę szkieletu. Z mojego krótkiego doświadczenia (wystrzeliłem około 1000 kulek zarówno w akcji jak i do tarczy) broń na miarę zastosowań jet celna. Przy ogniu pojedynczym skupienie na 15 m bdb, przy ogniu ciągłym zdecydowanie pogarsza się, ale sylwetkę człowieka średnich rozmiarów można trafić bez problemów i skutecznie (poczuje trafienie) na odległość około 20 m, co wystarcza w CQB i przy zastosowaniu jako broni bocznej. Maksymalny zasięg strzału oceniam na 30 m. Bardzo pozytywnie należy ocenić doskonałe, w pełni regulowane przyrządy celownicze, identyczne jak w ostrym oryginale. Selektor ognia i przycisk zaczepu magazynka są obustronne, co jest szczególnie ważne dla leworęcznych. Przy przełączaniu selektora nie wyczuwa się wyraźnie jego pozycji, co powoduje, iż wymaga bezwzględnie wzrokowej kontroli ustawienia. Magazynek w rękojeści mocowany bardzo stabilnie, zatrzask mocny, zapięcie magazynka jest sygnalizowane wyraźnym, głośnym kliknięciem. Stokowe magazynki low-cap mają małą pojemność zaledwie 30 kulek, ale zwiększa to realizm w akcji, gdy nagle słyszy się "pusty" strzał i trzeba wymienić magazynek, dla tego należy zaopatrzyć się w co najmniej dwa zapasowe. Ma to mniejsze znaczenie gdy stosujemy broń jako boczną, do CQB należy dokupić hi-cap'a o pojemności 190 kulek (są dostępne w SPECSHOP i ASGSHOP). Na marginesie - w CAPRI można kupić real-cap 20 kulek, low-cap 50 kulek i mid-cap 100 kulek. Hi-cap i mid-cap są dwukrotnie dłuższe od pozostałych i znacznie wystają z rękojeści, co prawda nie przeszkadza to w przenoszeniu w kaburze, ale wyraźnie zawadza przy czołganiu, lub zjazdach ze skarpy "na fokę", dlatego uważam, że mają praktyczne zastosowanie jedynie w CQB. Pistolet jest dość głośny, ale konstrukcja nie pozwala na zastosowanie tłumika dźwięku - lufa całkowicie jest schowana w pokrywie czołowej, na zewnątrz wystaje tylko cienkościenny tłumik ognia (osobiście odkręciłem go w celu zmniejszenia wagi broni). Tłumik ognia trzeba zaraz po zakupie przesmarować, bo potrafi się zakleszczyć na gwincie, a brak możliwości odkręcenia znacznie utrudnia wymianę baterii. Bateria trzyma dobrze, jak dotąd wystarczała na okres całodziennej akcji, wadą jest jej niepodmienialność, aktualnie zapasową można kupić w SPECSHOP i ASGSHOP. Pistolet można przenosić tradycyjnie na pasie dwupunktowym (posiada dwa mocne zaczepy do karabińczyków), lub w specjalnej kaburze (dostępna w ASGSHOP i VEST), wówczas należy dokupić pas jednopunktowy. Biorąc pod uwagę zakres zastosowania można generalnie ocenić pistolet na 7 punktów (w skali 1-10). Zalety: - super wygląd, - niewielkie rozmiary i ciężar, - doskonałe przyrządy celownicze, - niezawodność, - możliwość przenoszenia do wyboru - w kaburze udowej lub na pasie, - obustronność dźwigni obsługowych. Wady: - tylko 240 fps, - praktyczny zasięg około 20 m, - ograniczone możliwości tunningu, - zbyt lekko "chodzący" selektor ognia. Edited November 24, 2007 by pogonczyk Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Sorry, za odgrzewanie tematu, ale czy to jest Both Elephant bo na shitmilitaira.pl jest MP7 [M16] od BE to jest to? Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Nie, raczej nie. Tutaj mowa o MP7 Wella. Odwiedź sklepy które Powała podał, znajdziesz tam MP7 Wella. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Kto? Nikogo nie ma o takim niku. Podaj jeszcze raz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts