matihood Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 A górna szyna ile ma mm ?? Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 No szerokość standartowa 22mm, a długość 160mm. Quote Link to post Share on other sites
maviek Posted August 23, 2006 Report Share Posted August 23, 2006 Pozwoliłem sobie dodać szczegółowe zdjęcia uchwytów do pasa. tutaj zdjęcie z dokładnymi wymiarami i bardzo szczegółowe Quote Link to post Share on other sites
rudeboy Posted August 23, 2006 Report Share Posted August 23, 2006 mam juz kolbe, jesli ktos tez chcialby sobie sprawic kolbe do swojego shorta, a boi sie ze nie bedzie pasowac, to powiem ze pasuje idealnie, trzeba tylko usunąc ten biały plastikowy element - poprostu go wyciagnac, a takze powiekszyc dwa otwory, przewiercic delikatnie wiekszym wiertełkiem - 5 minut i zrobione :) jak skoncze go robic to walne foty ;] pozdro Quote Link to post Share on other sites
maviek Posted August 24, 2006 Report Share Posted August 24, 2006 Rozkładałem dzisiaj mojego shotguna i wyleciały mi takie częsci, niestety nie zauwazylem skąd. prosze was jeśli wiecie zaznaczcie mi na zdjęciu poniżej gdzie powinny się znajdować pozdrawiam ps.Przeglądałem wnętrza shotgunów firmy DE, niestety nigdzie na zdjęciach tego nie widać. Quote Link to post Share on other sites
Loart Posted August 24, 2006 Report Share Posted August 24, 2006 Te części mają trzymać blokadę spustu, żeby nie latała luzem i ładnie robiła "click" przy odbezpieczaniu i zabezpieczaniu repliki. Quote Link to post Share on other sites
rudeboy Posted August 24, 2006 Report Share Posted August 24, 2006 to czesci od blokady spustu, sprawdz, dopasuj (na jednym elemencie sa takie dwa wglebienia - w te wglebienie wpada ten malutki bolec na sprezynce i powoduje zablokowanie lub odblokowanie spustu (tego el. nie ma na zdj. to ta okragla czesc ktorą sie wciska gdy sie chce zablokowac spust (przycisk obok spustu) - troszke mozna sie z tym nameczyc bo czesci malutkie a jak na dodatek w oleju sylikonowym troszke wykompane to juz wogole masakra ale ogolnie zlozenie nie powinno sprawic klopotow ;) w ten klocek co jest na zdjeciu wkladasz najpierw sprezyne a potem ten bolec (albo najpierw zaloz sprezynke na ten dzyndzelek (bolec) sprezynka do srodka :P . troche to haotycznie napisalem ale inaczej sie chyba nie da ;p sam napewno dojdziesz do tego :lol: ogolnie budowa tego shotguna jest bardzo prosta. pozdro PS jak masz rezebranego guna to proponuje sprezyne wyciagnac bo moze czasem wyskoczyc, poza tym opiera sie tylko na jednej czesci body z taka sama sila a wytrzymalosc mniejsza. i mam prosbe jak juz go rezebrales to zajrzyj do komory hop up i daj znac jak wyglada ta gumka u ciebie. Quote Link to post Share on other sites
maviek Posted August 24, 2006 Report Share Posted August 24, 2006 Dzięki wielkie :D rudeboy: gumka w kształcie litery "B" hmm bax a myslałem ze bedzie zwykla gumeczka. pozdrawiam i jeszcze raz dzieki ps. w planach mam zamiar wykonanie paru częsci z metalu a dokładnie: Jak myślicie dałoby poźniej rade wsadzic jakąs mocniejszą spręzynke ? Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted August 24, 2006 Report Share Posted August 24, 2006 Nie, te części nie mają nic wspólnego ze sprężyną a raczej z tłokiem w którym może ułamać się zaczep. Jeśli chcesz wsadzić lepszą sprężynę to byś musiał wsadzić metalowy tłok i cylinder a pozatym wzmocnić nieco body. Quote Link to post Share on other sites
maviek Posted August 24, 2006 Report Share Posted August 24, 2006 Oczywiście wymiane tłoka i cylindra tez biorę pod uwagę, a jeśli chodzi o body hmm chyba masz racje trzeba bedzie wzmocnić. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Barthaz Posted August 25, 2006 Report Share Posted August 25, 2006 Siemka, jako że swoją przygode z asg chce dopiero zaczac a z tego co czytam to wiekszosc userow tego forum chwali sobie shotguny de. Mi jednak nie przypadla do gustu wersja z drewienkiem i tu kieruje swoje pytanie: Czy ten shotgun http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...&product_id=208 byłby wart zakupu, bo bardzo mi sie podoba i chcialbym poznac opinie na jego temat od ludzi ktorzy mieli z nim stycznosc. Z gory dziex za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted August 25, 2006 Report Share Posted August 25, 2006 Jest dobry tak jak wszystkie shotguny z DE, tylko wersja z drewienkiem podobno jest trochę mocniejsza. Jedyny mankament Tacticala to to że jest on prosty, tzn. kolba jest równo z lufą przez co bardzo trudno się nim celuje bez przyrządów optycznych, kupując go musiał byś pomyśleć o jakiejś małej lunecie na wysokim montażu. Quote Link to post Share on other sites
Barthaz Posted August 25, 2006 Report Share Posted August 25, 2006 Ok piekne dzieki :) Zaraz bede szukał jakiś kolimatorów albo lunetek :) Quote Link to post Share on other sites
Fiba Posted August 25, 2006 Report Share Posted August 25, 2006 Witam! Coś się stało z moim Shotgunem Strzelałem sobie dzisiaj do tarczy i w pewnym momencie shot poprostu przestał strzelać. Myślałem, że skończyły się kulki ale otwieram magazynek i patrze a tam jeszcze pełno ich. Normalnie da się go przeładować i strzelić, ale słychać taki dziwny, głuchy(?) odgłos sprężyny jakby założony był jakiś tłumik. Nie wiem co z tym fantem zrobić, wiecie może co na to poradzić ? Replike kupiłem na Taiwangunie, jest to model z 'drewienkiem'. Kurde, w niedziele miałem iść na strzelanke ale widze, że chyba nic z tego. Prosze o pomoc. Pozdrawiam! Fiba Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted August 25, 2006 Report Share Posted August 25, 2006 moze po prostu zatkala ci sie kulka w lufie wyjmij mag i przepchnij czymsz kulke :) Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 Czy ta http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=301 sprężyna będzie pasować do tego shotguna ? Quote Link to post Share on other sites
chavez87 Posted August 27, 2006 Report Share Posted August 27, 2006 Nie wiem czy będzie pasować, ale jestem prawie pewnien, że szotgan długo z nią nie wytrzyma. Quote Link to post Share on other sites
hung50 Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 witam mam problem chcialem zrobic tuning mojego shota polegajacy na uszczelnienia laczenia lufy z komora hop up zlozylem shota i sust nie dziala (funkcja rapid fire jest tak akby caly czas wlaczona) prosze o pomoc pzdr Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 witam mam problem chcialem zrobic tuning mojego shota polegajacy na uszczelnienia laczenia lufy z komora hop up zlozylem shota i sust nie dziala (funkcja rapid fire jest tak akby caly czas wlaczona) prosze o pomoc pzdr Fotke dawaj wnetrza... P.S. Mam pytanie gdy rozlozylem guna i zmątowałem została mi srebrna duża nakrętka- od czego ona jest ?? Został jeszcze mi mały czarny "pipek". Quote Link to post Share on other sites
Loart Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 Duża srebrna nakrętka? Zgaduję, że to ta do mocowania rękojeści w wersji short z chwytem pistoletowym. Mały czarny "pipek"? Nie wiem jak wygląda mały czarny "pipek" ale zobacz czy Ci się kulki nie zacinają jak przeładowujesz shota lufą do góry. Jeśli tak to blokada zapobiegająca wlatywaniu kulek do komory w której znajduje się cylinder. Ale wtedy oprócz tego powinna Ci zostać jeszcze sprężynka. Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 mam wersję long ! Quote Link to post Share on other sites
hung50 Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 ten maly czarny pipek to od bezpiecznika wsadza sie go w taka mala dziurke powinna byc przy nim sprezynka [ Dodano: 28 Sie 2006 19:47 ] moj komp nie chce zamiescic na forum zadnych fotek a imageshack mi nie chce dzialac macie jakies pomysly??:/ Quote Link to post Share on other sites
chavez87 Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 mam wersję long ! W niej też jest ta nakrętka. Nic się nie stanie jak jej tam zabraknie :) . Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted August 28, 2006 Report Share Posted August 28, 2006 hung50 nie łaska zajżeć na pierwszą strone tego tematu :?: Nie dość że jest tam opisany ten problem to nawet zdjęcia są :!: A co do srebrnej nakrętki to jest w każdej odmianie tego guna ponieważ robią seryjnie całego guna a potem tylko kolby różne dokręcają. Quote Link to post Share on other sites
karbo Posted August 29, 2006 Report Share Posted August 29, 2006 u mnie bylo tak samo wzoiłem i przepchalem bo kulka zapchała sie w gumce ktora ja trzyma w lufie ale teraz mam inny problem bo cos sie stało z "ogniem ciagłym" to znaczy jak zaciskam spust i ładuje to mi odskakuje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts