GiEroY-KrK Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...&product_id=221 czy to dobre? lub to? powiedzcie na szybkości mi zależy : czy to dobry long? http://www.taniemilitaria.pl/sklep/product...products_id=155 Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted October 8, 2006 Report Share Posted October 8, 2006 Człowieku jest o tym kilkadziesiąt stron na forum :( http://www.taiwangun.com/index.php?str=...uct_id=221 czy to dobre? Tak. czy to dobry long?http://www.taniemilitaria.pl/sklep/prod...cts_id=155 Nie. Ponoć longi na tanichmilitariach i innych airshitgunsach to podróbki. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Longi na tanichmilitariach i airshitgunsach to wcale nie podróbki, tyle, że na przesyłkę bedziesz musiał czekać około 2 tygodni minimum i nie masz pewności, że wyslą ci to co zamówiłeś. Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 I do tego chyba nie dostajesz gwarancji tak jak u krakmanów i wątpie czy przed wysłaniem replika jest "przestrzelana". Nawet jeśli dają gwarancję, to po serwisie nie należy się spodziewać niczego pozytywnego. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 I właśnie dlatego kupujemy u krakmana. Quote Link to post Share on other sites
GiEroY Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 bo mnie to dziwi czemu na niektórych long jest za 150 a na tanich militariach za 55 :D Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 bo mnie to dziwi czemu na niektórych long jest za 150 a na tanich militariach za 55 :D Bo na "tanich" militariach są wersje DE - 50 zł a na "innych" wersje CG - 150 zł. Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Kurwa mać, tłumaczę "na bardziej przejrzysty język"... są dwie wersje tego samego shotguna różniące się tylko nazwą i firmą. Czyli osiągi i wygląd mają taki sam, chociaż ja kupiłem wersje CYBERGUN za 150 zł i kolega który miał wersję DOUBLE EAGLE za 50 zł przyznał że mój ma lepsze osiągi... ale to minimalne różnice (chociaż widział je gołym okiem). Ale tak samo może być z dwoma takimi samymy shtogunami longami DE... jeden zostanie zrobiony "lepiej", drugi "troszkę gorzej"... każda sztuka może mieć wadę... ALE GŁÓWNIE CHODZI O TO ŻE JEST WERSJA CYBERGUN I DOUBLE EAGLE KTÓRE RÓŻNIĄ SIĘ TYLKO MARKĄ . Mam nadzieję że doceniłeś mój wysiłek w napisanie tego posta i wreszcie coś zrozumiesz...[/i] Quote Link to post Share on other sites
GiEroY Posted October 10, 2006 Report Share Posted October 10, 2006 :D zrozumiałem ! dzieki i sorry ze tak spamuje :D hehe !!! jak mi sie spodoba to kupie elektryka jakiegoś dobrego! Quote Link to post Share on other sites
karbo Posted October 10, 2006 Report Share Posted October 10, 2006 no dobrego np ak cymy a nie taniego AEG Quote Link to post Share on other sites
Shann Steyr Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 Wiecie może, czy można gdzieś dostać chwyty pistoletowe z wersji short ?? Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 W końcu i dla mojego M3000 zaczęły się problemy :| Pewnego dnia rozkręciłem go aby go przeczyścić, nasmarować, uszczelnić i w ogóle zobaczyć jak to wszystko w środku wyglada. Złożyłem bez problemów, jak się później okazało źle złożyłem mechanizm spustowy. Po wystrzeleniu 2 magów spust się zaciął i nie dało się go nacisnąć. Próbowałem pod różnymi kątami, potrząsając itd. i w końcu się odblokował. Zjawisko to wydarzyło się jeszcze 2 razy. Stwierdziłem, że narazie nie będe go rozkopywał, ale rzadko strzelał. Potem postanowiłem zrobić zatyczkę do lufy, aby nie wlatywał tam syf. Zrobiłem, pięknie wszedło/weszło i pewnego razu naszła mnie ochota na strzelenie sobie przez okno. No więc ładuję, odbezpieczam i strzał. Zaraz po tym dźwięk spadającej zatyczki na kafelki balkonu. Ale gun dalej strzelał normalnie. Pewnego drugiego razu znowu zapomniałem o zatyczce lecz tym razem w ogóle nie wystrzeliła. Zanim zorientowałem się, że lufa jest zatkana zatyczką, strzeliłem parę razy bez skutku. Jak się zorientowałem co jest nie tak i wyciągnąłem zatyczkę, wysypały się z lufy kulki. I tu zaczynają się problemy. Gdy strzeliłem [już bez zatyczki], kulka poleciała na 10m :| Parę następnych równierz, aż w końcu jedna z nich się zatkała w komorze HU. Gun tak trochę przeleżał, aż przyszła pora na modernizację - zamierzałem zamontować dłuższą lufę wew. Przy okazji sprawdziłem czy coś jest nie tak, jednak poza kulce zatkanej w komorze wszystko było ok. Oprócz tego, jak się okazało, przy 1 skręcaniu oderwał się bolec z gwintem na śrubkę niedaleko komory HU. Jednak myślę, że to nie ma związku bo dzięki pozostałym śrubkom części body są idealnie ściśnięte. Powracając do tematu, zamontowałem tą lufkę [dł 35cm], jeszcze raz sprawdziłem czy wszystko w środku ok i skręciłem. Teoretycznie wszystko powinno działać. Jednak gdy później oddałem strzały próbne, okazało się, że kulki znowu latają na 10m, a nawet bliżej i pod koniec loty bardzo gwałtownie schodzą w dół. I tyle. W najbliższym czasie może sprawdzę, czy przez lufę rzeczywiście przelatują swobodnie kulki, czy z komorą jest dobrze połączona i sprawdzę jak wszystko działa na lufie stockowej. Jednak nie mam pojęcia na czym może polegać problem. Bardzo Was proszę o pomoc :| Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 Może masz odwrotnie założonę gumkę Hu?? Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 To chyba niemożliwe, bo komora HU jest "zintegrowana" z komorą [tzn jest regulacja i gumka jest połączona "na stałe"]. A w środku komory nic nie mieszałem. [ Dodano: Thu 12 Oct, 2006 ] Zauważcie, że problem zaczął się podczas 2 strzału "z zatyczką". Może kulka wystrzelona odbiła się od korka [z jakiego jest zrobiona zatyczka] i grzmotnęła w komorę HU? A może wcześniej coś się zepsuło i dlatego kulka/powietrze nie była w stanie wypchnąć zatyczki? Błagam, pomóżcie :| Quote Link to post Share on other sites
Shann Steyr Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Rozkręć i obejrzyj dokładnie komorę hopupa. Pewnie w niej coś siekło.. . Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Dołączam się do pytań o chwyt wersji short... chętnie będe raz biegał z long , raz z short (według mnie lepsza jest jednak short raczej). Quote Link to post Share on other sites
ice250 Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 hej nie chce zakładać nowego tematu a mam pytanie do shota long. czy do longa od Cyber guna będą pasowały magazynki DE (za tą samą cenę moge kupić 4 DE albo 2 CG)? pozdro ice250 Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Kurwa kurwa kurwa... TAK BĘDĄ PASOWAŁY SAM KORZYSTAM A TE INFORMACJE MASZ JUŻ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Quote Link to post Share on other sites
Shann Steyr Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 Co do chwytów, wyślę maila (ale jutro) do masterbatora z allegro czy jak mu tam. On sprzedaje części do shitAEGów, może będzie też miał chwyty do strzelb... . Quote Link to post Share on other sites
pstefan Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 sprzęcik ten kupiłem dość niedawno.. chyba jakieś 2 tygodnie temu, jak narazie jestem zadowolony:) jak na tqaką cene to sie spisuje bardzo dobrze;) moc jest dość durze:) moi koledzy sie o tym już przekonali :P hehe z ręka na sercu moge polecić ta maszynke:P :F Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 To ja trochę z innej beczki...odwiedzał może ktoś sklep militaria.pl-sprowadzili oni całkiem ciekawy(choć okropnie brzyki)towar(oczywiście w typowej dla nich 350%za wysokiej cenie-289zł.).Mianowicie shotgun Tactical z wydłużonym magazynkiem o wiekszej pojemności(240 kulek podobno).Pomimo bezdyskusyjnej brzydkości produktu uważam, że przydałby się tak magazyneczek. Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 To ja trochę z innej beczki...odwiedzał może ktoś sklep militaria.pl-sprowadzili oni całkiem ciekawy(choć okropnie brzyki)towar(oczywiście w typowej dla nich 350%za wysokiej cenie-289zł.).Mianowicie shotgun Tactical z wydłużonym magazynkiem o wiekszej pojemności(240 kulek podobno).Pomimo bezdyskusyjnej brzydkości produktu uważam' date=' że przydałby się tak magazyneczek.[/quote'] Nawet jak to po co ? Płacisz wiele, otrzymujesz coś pewnie już zjebanego a magazynek na tyle kulek... gwarantuje ci że shotgunami nie wypierdolisz tyle kulek w 2 rundy. Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 A moim zdaniem "stockowe" 19/17 to i tak na strzelbę bardzo dużo. Wiesz jakby wyglądał taki magazynek, tylko że z shellsami? Oczywiście wszystko kwestią gustu, jedni wolą hicapy, drudzy więcej realizmu. Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted October 12, 2006 Report Share Posted October 12, 2006 W gruncie rzeczy macie panowie racje...ale głównym celem tego posta było poinformowanie o zaistenieniu takiego urządzenia. Quote Link to post Share on other sites
Kotylion Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 http://www.innovativetactical.com/catalog/...23a7c84s406.jpg Przyszło wczoraj z alfa-miss za 135 złociszy. Raz że bedzie fajnie wyglądał a dwa że przytrzyma mi przedłóżke do lufy (którą nawiasem mówiąc spaprałem bo nie miałem odpowiedniej rury pod ręką i skleiłem cyjanoakrylem 2 inne - definitywnie nie polecam :D ). Zobacze jak bedzie z montażem ale chyba nie bedzie większych problemów. Całość powinna potem wyglądać mniej więcej tak: http://www.islandtactical.com/rsrs-z/TAC1081171.jpg (ofkoz bez uchwytu na czółenku) Jak tylko dorwe aparat jakiś zamieszcze foty. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts