Rzuf_ Posted July 31, 2006 Report Share Posted July 31, 2006 czy moglibyscie mi wyjasnic czym procz ceny roznia sie te dwa rewolwery? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...6480e6b1a8eaf64 http://www.taiwangun.com/index.php?str=pro...t&product_id=11 do tego jeszcze swego czasu Krakman sprzedawal te rewolwery na allegro za 35 zl... 159 a 35 to gigantyczna roznica... pytam w imieniu brata bo on jest maniakiem rewolwerow i chcialby cos do 150zl na gaz (albo jakas b. dobra sprezyne) Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted July 31, 2006 Report Share Posted July 31, 2006 To jest ten sam model. Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted August 1, 2006 Author Report Share Posted August 1, 2006 no wlasnie na to wyglada. Ciekawe z kad ta cena i roznica w mocy Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted August 1, 2006 Report Share Posted August 1, 2006 (OT) dałoby sie go potuningować?? np jakaś sprężynka do zbijaka(no chodzi o to w mechanizmie spustowym co uderza w zaworek który daje gaz wypychający kulke :F :mrgreen: )żeby zwiększyć ilość gazu działającego na kulke i przez to ilość fps ?? Quote Link to post Share on other sites
Tuzim Posted August 1, 2006 Report Share Posted August 1, 2006 Ja powiem jedno, te pythony co krakman sprzedawał na allegro za 35 zł były bez garancji i są drugiego gatunku. Sam posiadam jedną sztukę, strzela lepiej niż sprężynki, ale mój Para-Ordnance od KJW przewyższa go we wszystkim. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 1, 2006 Report Share Posted August 1, 2006 te pythony co krakman sprzedawał na allegro za 35 zł były bez garancji Co nie zmienia faktu, że maja dzialać. Jest mozliwość rekalamowania towaru z tytułu "niezgodności towaru z umową". Quote Link to post Share on other sites
headshooter Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 Te Pythony z allegro są kiepawe!!! Już po tygodniu rozwaliła mi się rurka łącząca komorę napełniania gazu i komorę sprężania gazu. Zastąpiłem ją inną rurką ale po dwóch tygodniach znowu się rozwaliło. Moji dwaj kumple mieli tak samo. :x Czy możesz mi podać referencje do słownika w którym znajde słowo 'kiepawe'? Jeśli nie to pisz używając polskich słów. Chopin Quote Link to post Share on other sites
woma Posted August 3, 2006 Report Share Posted August 3, 2006 Kiedyś skopiowalem i zapisałem może komuś się przydać i proszę o przyklejenie. Jeśli konsument zakupił towar wadliwy lub zakupiony towar podczas użytkowania takim się okaże, może skorzystać z ustanowionych instrumentów ochronnych: rękojmi za wady fizyczne i prawne oraz gwarancji jakości. Rękojmia za wady fizyczne i prawne, to odpowiedzialność sprzedawcy względem kupującego, która wynika z ustawy (kodeksu cywilnego art. 556 - 576), a nie z umowy stron i dotyczy zarówno rzeczy nowych, jak i używanych. Odpowiedzialność sprzedawcy z tytułu rękojmi za wady sprzedanej rzeczy, nie zależy od winy sprzedawcy, gdyż oparta jest na zasadzie ryzyka i ma charakter absolutny. Sprzedawca nie może się z niej zwolnić, nie może jej ograniczyć lub wyłączyć, gdyż w umowach z udziałem konsumentów (osób fizycznych) takie działanie jest niedopuszczalne. Nie każde uszkodzenie powstałe po zakupie towaru można reklamować. Reklamacja jest uzasadniona jeśli dotyczy wady w rozumieniu przepisów, głównie k.c., a takimi są: - wady zmniejszające wartość rzeczy np. przez niższą od ustalonej w umowie jakość, - wady zmniejszające użyteczność rzeczy, np. lodówka odbiega od norm technicznych ustalonych dla tego rodzaju sprzętu, - gdy rzecz nie ma właściwości, o których istnieniu zapewniał sprzedawca, - gdy rzecz wydano w stanie niezupełnym, niekompletnym np. brak instrukcji w języku polskim dotyczącej sposobu korzystania z rzeczy. Sprzedawca ponosi więc odpowiedzialność z tytułu rękojmi, gdy rzecz przez niego sprzedana dotknięta jest ww. wadą, a w chwili zawarcia umowy konsument o niej nie wiedział. Rękojmia trwa 1 rok od daty wydania rzeczy kupującemu (trzy lata dla budynków), a wszelkie oświadczenia sprzedawcy dotyczące krótszego okresu rękojmi nie mają żadnych skutków prawnych. Aby nie utracić uprawnień z tytułu rękojmi, konsument musi zawiadomić sprzedawcę o wadzie w ciągu 1 miesiąca od daty jej wykrycia. Z tytułu rękojmi konsumentowi przysługuje: - odstąpienie od umowy, czyli zwrot pieniędzy za zwrotem wadliwej rzeczy ale - nie można od umowy odstąpić, jeśli sprzedawca niezwłocznie rzecz wymieni na inną, wolną od wad, albo wadę usunie. Odstąpienie od umowy jest możliwe dopiero wówczas, gdy rzecz już raz wymieniono lub naprawiono; - obniżenie ceny; - wymiana rzeczy wadliwej na inną, bez wad (tylko w przypadku rzeczy oznaczonych co do gatunku - takimi są rzeczy produkowane masowo, seryjnie, które można zastąpić inną, np. obuwie, odzież, sprzęt gospodarstwa domowego, meble); - usunięcie wad (tylko przy rzeczach oznaczonych co do tożsamości - takimi są rzeczy wykonane na indywidualne zamówienie, niepowtarzalne, niezamienne, np. płaszcz uszyty na miarę). Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 Ale przepisy o rękojmi już nie obowiązują. Tak chyba z dwa lata. Pythony mają zaznaczone, że to druga jakość na paragonie. To musi mieć jakiś wpływ na reklamacje - ale nie powiem jaki bo nie wiem/ nie pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
Guest Anonymous Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 To musi mieć jakiś wpływ na reklamacje - ale nie powiem jaki bo nie wiem/ nie pamiętam. Mam nadzieje że te wątki rozwieją wszelkie wątpliwości: (forum konsumenckie) http://www.konsument.cogdziekupic.pl/index...m=14&topic=2897 Możliwe że to będzie tez przydatne: 3. Przed zawarciem umowy lub gdy umowa jest na życzenie konsumenta zawierana z zastosowaniem środka porozumiewania się na odległość, który nie pozwala na doręczenie warunków umowy, niezwłocznie po jej zawarciu, przedsiębiorca jest obowiązany do potwierdzenia konsumentowi na piśmie lub za pomocą innego statycznego nośnika informacji dostępnego dla konsumenta, w szczególności dyskietki, CD-ROM-u, DVD, informacji, o których mowa w ust. 1. 4. W czasie trwania umowy konsument ma prawo żądać doręczenia jej warunków na piśmie. Konsument ma także prawo żądać zmiany środka porozumiewania się na odległość, chyba że stosowanie takiego środka nie jest przewidziane umową lub nie odpowiada on charakterowi świadczonej usługi. Ogólnie rękojmia wg. Unii Europejskeij obejmuje 2 lata gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 Na aukcji nie jest opisany powód zaliczenia rewolwerów do drugiego gatunku.- a chyba to by ich "kryło". Może powinni to zmienić? Co prawda w moim przypadku na razie nic się nie popsuło, ale i tak bym nie cudował z reklamacjami za te 40 zł. Quote Link to post Share on other sites
Guest Anonymous Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 Na aukcji nie jest opisany powód zaliczenia rewolwerów do drugiego gatunku.- a chyba to by ich "kryło". Może powinni to zmienić? W takim bądź razie jeżeli sprzedawca nie podaje iformacji że produkt nie jest wolny od wad, rękojmia obejmuje 2 lata gwarancji a produkt pozostaje wolny od wad. Co prawda w moim przypadku na razie nic się nie popsuło, ale i tak bym nie cudował z reklamacjami za te 40 zł. Nawiasem mówiąc, gdyby tak działo się za każdym razem jak kupujemy tanią replikę, robiono by nas w "konia" i nie robili byśmy z tym nic, nie uważasz Fance że ktoś czuł by się bezkarny? Każdy produkt ma prawo być reklamowany, nawet żywność czy prezerwatywa, wszystko co kupujemy musi być sprawne, jeśli nie jest, a wiedzieliśmy co kupujemy, możemy mieć pretensje tylko do siebie. Moim zdaniem trzeba walczyć z nieuczciwymi sprzedawcami-sklepami jak np. airsoftguns. Tam nie ma mowy o reklamacji, przykładem na dobre jest AK47 JG, w aukcji jest napisane jak byk "FULL METAL" ale metalowa jest tylko klapka od akumulatora i obciążniki wewnątrz repliki, niejawne oszustwo ale produktu nie pozwolą ci zareklamować, taki przypadek był w mojej grupie. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 Ogólnie rękojmia wg. Unii Europejskeij obejmuje 2 lata gwarancji. Rękojmia jak najabrdziej obowiązuje! A więcej obowiązuuje w całej Unii Europejskiej tak samo. I jezeli w aukcji piszą żę broń ma hop-up a dostając replikę stwierdzamy jego brak możemy oddać replikę z żadaniem zwrotu pieniędzy. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 Nawiasem mówiąc' date=' gdyby tak działo się za każdym razem jak kupujemy tanią replikę, robiono by nas w "konia" i nie robili byśmy z tym nic, nie uważasz Fance że ktoś czuł by się bezkarny? [/quote'] Z myślą o tym napisałem na początku: Co nie zmienia faktu' date=' że maja dzialać. Jest mozliwość rekalamowania towaru z tytułu "niezgodności towaru z umową".[/quote'] Ja po prostu niemiałbym czasu na to. Ale jak ktoś ma chęć lub potzrebę to powinien się upominać o swoje - jak najbardziej. Cytat:Ogólnie rękojmia wg. Unii Europejskeij obejmuje 2 lata gwarancji. Rękojmia jak najabrdziej obowiązuje! A więcej obowiązuuje w całej Unii Europejskiej tak samo. No to jest bez sensu bo rękojmia to rękojmia a nie gwarancja. Nie można mieć 2 lat gwarancji z tytułu rękojmi. :roll: W Polsce zniesiono "rękojmię" a wprowadzono "odpowiedzialność za wady" - dlatego twierdzę, że rękojmia nie obowiązuje. Quote Link to post Share on other sites
woma Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 Było to głupie zagranie bo z wejsciem do UE i tak przyjelismy jej zasady handlowe gdzie rekojmia obowiązuje. A rekojmia to nie to samo co gwarancja, rekojmie glownie stosuje sie przy zakupie towarów używanych. Quote Link to post Share on other sites
Guest Anonymous Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 Buszujacy_W_Zbozu napisał:Nawiasem mówiąc' date=' gdyby tak działo się za każdym razem jak kupujemy tanią replikę, robiono by nas w "konia" i nie robili byśmy z tym nic, nie uważasz Fance że ktoś czuł by się bezkarny? Z myślą o tym napisałem na początku: [/quote'] Ale potem napisałeś Co prawda w moim przypadku na razie nic się nie popsuło' date=' ale i tak bym nie cudował z reklamacjami za te 40 zł.[/quote'] Ujmę to tak, nie każdego stać na super karabin, jezeli masz 15 lat i nie pracujesz a twoji rodzice nie akceptuja twojej pasji bo uważają ze to zbędny wydatek, a ty chce strzelać i skrobiesz na jakąś replikę żeby tylko z chłopakami postrzelać i żeby było fajnie, mundur zdobyłes używany za 2 butelki piwa, kompletujesz wszystko i jesteś szczęsliwy. Aż tu nagle twoja zabaweczka umiera, chcesz nową albo chociaż żeby ci naprawili, niestety maja ciebie gdzieś. A rekojmia to nie to samo co gwarancja' date=' rekojmie glownie stosuje sie przy zakupie towarów używanych.[/quote'] Oj, chyba się troszeczkę mylisz, rekojmie MOŻNA stosowac w takich przypadkach, natomiast sprzedawca decyduje czy da ci gwarancje na towar używany w takim przypadku np. komis, allegro itd. Rękojmia obejmuje wiekszość produktów (oprucz jednorazowego użytku) nowych. Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 Wracając do tematu Rewolwery STTI (Y&P) to gazówki z najniższej półki, a może nawet z podłogi. Egzemplarz, który miałem w rękach nie posiadał HU, więc zasięg miał ok 20 metrów. Zamiast beznadziejnego gaziaka, lepiej kupić przyzwoitą sprężynę, która się nie rozszczelni i nie wymaga wydatków na gaz. Quote Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 Na razie mam zasięg 40 m. a celnie sie strzela tak do 30 -tu. Próby były w pomieszczeniu zamkniętym. Może mam jakiś wyjątkowy egzemplarz? Glównym powodem nabycia go była potrzeba wyrobienia w żonie przeświadczenia, że te "zabawki są tanie" - paragon na 35 zł najlepszym dowodem. Ten "rewolwer" kosztuje mniej niż gumka HU w moim RPK :D W razie czego będzie słuzył jako tłuczek do mięsa. Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted August 4, 2006 Author Report Share Posted August 4, 2006 a czy gdzies w polsce mozna jakies w miare tanie (do 150zl) gaziaki rewolwerowe dostac? niestety moj brat to maniak rewolwerow ;) Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted August 4, 2006 Report Share Posted August 4, 2006 Nie. Quote Link to post Share on other sites
przemo76suw Posted October 2, 2006 Report Share Posted October 2, 2006 Mam taki za 35zl ,narazie dzala . Jest naprawde mocny, dzurawi take plastikowe przermioty na ktorych sprerzynowy M 16 z hfc nawet nie zostawia sladu Quote Link to post Share on other sites
ARC Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 Mnie Krakman mówił, że nie mają te rewolwery żadnych braków. A żeby było śmieszniej, Taniemilitaria tydzień temu kupiły na Allegro od niego 19 sztuk http://allegro.pl/item127153883_127153883.html (patrz na dole strony) i teraz wystawiają dwa razy drożej... http://www.allegro.pl/item132176233_mocny_...ti_asg_amo.html Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 Zarobić chce każdy :wink: A co do tych gnatów- widziałem toto w akcji i strzela..nawet znośnie, ale od razu pojawiły się problemy z magiem, szczelnością etc Quote Link to post Share on other sites
ARC Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 Zarobić chce każdy :wink: Tak, ale czy teraz kupujący je na T.Militariach powinni uważać, że są to porządne repliki, bo są dużo droższe? Nieszczelność w każdym może się pokazać, repliki TM też padają ;-). Tu jeśli się rozleci, po prostu mniejsza strata. Mnie też kurek dociska do zaworka powodując uciekanie gazu, ale to nic, czego by się nie dało naprawić ;-). Quote Link to post Share on other sites
pkf Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 Mam jednego i ostatnio miałem z nim małe problemy :) mianowicie zaczął puszczać gaz z każdego możliwego miejsca, raz z lufy, raz z otworu na magazynek. Rozkręciłem go na części pierwsze, przesmarowałem i wsio działa :P więc jeśli zaczyna 'przeciekać' to nie panikować, zresztą strata 35zł to nie taka katastrofa xD Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts