Saxon Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 hej mam problem z moją m6 dzisiaj ją dostałem i jej zasięg maksymalny wynosi ok 20m co mam zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 Jest nasmarowana ? jakich kulek używasz ? dobrze szystko skręciłeś ? jak masz ustawiony HU ? :| Zawsze możesz dać M6 na gwarancje by ją sprawdzili :F Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted August 7, 2006 Report Share Posted August 7, 2006 Nie grzeb.....wyslij na gwarancje....jak zasieg maksymalny ma tylko 20m to musi byc powazna wada. Quote Link to post Share on other sites
Saxon Posted August 8, 2006 Author Report Share Posted August 8, 2006 nasmarowana niewiem czy jest jak ją dostałem tak ją poskładałem włożyłem kulki 0.25g a hop up niezależnie jak ustawisz to kulki lecą na 20m [ Dodano: 08 Sie 2006 07:54 ] a powiecie mi jak sie to wysyła czeba z paczke zapłacić jak sie ją tam posyła i czy czeba do paczki wsadzić jakąś kartke z napisem na niej co sie stało?? Quote Link to post Share on other sites
denoch90 Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 pewnie tu ją zamawiałeś: http://military.pl/_info.php?info=gwarancja cyt: ''Jeżeli w rzeczy ujawniły się wady, gwarant zobowiązany jest do: * usunięcia wady * lub wymiany produktu na wolny od wad.'' weś wymiane :P ale na początku wyślij email bron@military.pl i opisz sprawe z m6 zaczynam się bać żeby tylko moja m6 wadliwa nie była (bo ja zamawiam za ok 4tyg. bo wtedy ma byc dostawa) bo nie chce mi się bawić w paczki i gwarancję bo mam słabe nerwy :roll: Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 Ja juz mam dosc mojego M6. Na poczatku byla krzywa lufa to wymienilem na precyzyjna SRC. Teraz gumka hopa sie poszarpala. Zlozylem Hopa tak zeby miescil koncowke lufy SRC z wycieciem na hopa i gumke Guardera na to , i co mi to dalo, bron praktycznie dziala jak zwykly krotki sprezyniak. Jednym slowem M6 to marna inwestycja z uwagi na brak zaplecza czesci do niej, ja juz nie mam do niej nerwow! Pomozcie! Jest ktos kto doprowadzilby to cos do ladu bo ja juz nie mam sily? Moze jakis sklep albo ktos z okolic krosna.Oczywiscie nie za darmo. Quote Link to post Share on other sites
Saxon Posted August 8, 2006 Author Report Share Posted August 8, 2006 ja moją m6 odsyłam jutro na wymiane i też mnie to wkurzyło bo powinni testować pistolety zanim je poślą Quote Link to post Share on other sites
denoch90 Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 no ale nie wszyscy posiadacze stockowej m6 (CG) mają takie problemy :| ale czy jest jakaś tania snajperka z którą nie ma malutkich problemów typu poszarpana gumka hupsiupa :P nie zbyt sie znam ale to ale być morze (jest głębokie i szerokie - Medi) to wina tej nowej lufy :idea: :?: ja w swojej m6 nic nie zmieniam jedynie co będe ja smarował i zbierał kase na tajemnicze upg przygotowanego przez specjalistów bodajże z CG. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 Po pierwsze: Czy się nauczycie szukac i pisac w odpowiednich miejscach ?? W tym dziale są już ze 3 albo i 4 tematy o M6 z czego połowa ma tytuł "problem z M6" Czy tak wielkiego wysiłku umysłowego wymaga dołączenie swoich problemów do istniejących już tematów ?? Czy w ten sposób się dowartościowujecie ??? Po drugie: Jak się ktoś zabiera za grzebanie w replice niemając pojęcia o podstawach to potem takie są wyniki jak poszarpane gumki HU czy spadek osiągów. Saxon napisz maila alob zadzwoń do military/cyberguna i ustal procedure odesłania repliki do naprawy/wymiany. Żeby potem nie było że wysłałeś a to nic nie dało. Quote Link to post Share on other sites
Mamut Posted August 8, 2006 Report Share Posted August 8, 2006 Z tego co mi wiadomo po przeczytaniu kilku wątków, wszystkie M6 nie są przesmarowane w cylindrze, podobno wystarczy wlac trochę oleju silikonowego przez dyszę, rozruszac tłok i szafa gra. Przynajmniej taka była procedura przy takich objawach. Quote Link to post Share on other sites
Saxon Posted August 9, 2006 Author Report Share Posted August 9, 2006 Już tam dzwoniłem i kazali przysłać m6 żeby serwisant ją mogł sprawdzić. Quote Link to post Share on other sites
Jackson44 Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Z M6 to wogóle jest zabawa... to tłok za wolno chodzi to powietrze ucieka... trzeba mieć niezłą smykałkę do tego zeby M6 było normalne... u mnie technicznie wszystko ok ale strzela na 30m maks... i jest strasznie niecelna Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 No i po problemie u mnie w koncu! Zmienilem uklad hopa stosujac lufe SRC i na to gumke Guardera, teflon fix i Bije zasiegiem i celnoscia M4S maruja bezproblemowo. Meki bylo sporo ale dziala pieknie. Do Thora: miales racje z ta gumka, zrobilem blad montujac stockowa gumke z plasticzanym czyms na preclufe, blad okolo 0,5mm i temu sie poszarpala. Ale teraz nie mam zadnych problemow. Quote Link to post Share on other sites
big shit Posted August 12, 2006 Report Share Posted August 12, 2006 ja miałem to samo po kupnie strzelała na 20 m po nasmarowaniu na 60 : )) :P dziwna wada tego modelu zwykłe smarowanie wystarczy dobrze napsikać do cylindra i gitara : )) Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted August 19, 2006 Report Share Posted August 19, 2006 to raczej nie wada tylko zaleta :D poza tym powinno się chyba od razu smarować replike po zakupie (dla bezpieczeństwa) Quote Link to post Share on other sites
Saxon Posted September 7, 2006 Author Report Share Posted September 7, 2006 hej posłałem do sklepu military.pl już 3 tygodnie temu moją m6 na reklamację i jeszcze nic niewiadomo piszę do ni odpowiadają " tak replika doszła ale paczki są rozpatrywane w kolejności nadsyłania " lub " cześci będą za tydzień" już mnie to wkur... i niewiem co zrobić:( Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted September 7, 2006 Report Share Posted September 7, 2006 W military normalką jest, że trzymają repliki na serwisie ~miesiąca... Quote Link to post Share on other sites
Saxon Posted September 13, 2006 Author Report Share Posted September 13, 2006 to oni sobie robią jaja z ludzi jak idzie w miesiąc pistoleta niewymienić. Quote Link to post Share on other sites
seplenik Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 Panowie ja tez ma problem poniewaz chce zakupic APS 2 ale mam problem poleccie mi kulki do tej giwery bo qumpel mi mówił ze najlepsze to 0,33 bede wdzieczny za odp Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 Do M6 powinno się stosować 0,25 i cięższe, do APS2 nie wiem...a różnica może być... (lufa robi swoje, części niby te same lecz nie dokońca identyczne itp) Quote Link to post Share on other sites
Saxon Posted September 22, 2006 Author Report Share Posted September 22, 2006 hej ten sklep military jest tak do dupy że ch** posłałem do nich moją m6 miesiąc temu na reklamacje i musze jeszcze 2 miesiące cczekać czyli do listopada bo niby wtedy przyjdą części i m6.. to jest normalnie śmieszne Quote Link to post Share on other sites
Dinus_ Posted September 22, 2006 Report Share Posted September 22, 2006 to może się zgadzać...pisałem do nich (Military) ostatnio z zapytaniem, kiedy dostawa...odpisali że nie dostawy narazie nie będzie i sami nie znają powodu... Quote Link to post Share on other sites
obas Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 Ja posiadam APS2 i strzelam kulkami 0.33, radzi sobie świetnie przy dobrym ustawieniu HU wali na jakieś 60m cel skuteczny to 40-45m. Apropo APS2 słyszałem że po wstawieniu sprężyny 380% będzie jakieś 720fps http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=184 tylko problem w tym jak to rozebrać żeby to włożyć może ktoś wie??? :x Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 Apropo APS2 słyszałem że po wstawieniu sprężyny 380% będzie jakieś 720fps http://www.asg.com.pl/product_info.php?...cts_id=184 tylko problem w tym jak to rozebrać żeby to włożyć może ktoś wie??? Już kilkanaście razy pisano że to nie są części do APS2 DE ani do M6 CG tylko do APS-a Maruzena ehhh :ściana: Quote Link to post Share on other sites
obas Posted October 1, 2006 Report Share Posted October 1, 2006 czyli rozumiem że to nie będzie pasować do DE http://www.specshop.pl/product_info.php?pr...9d8433eb38a7d1d Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts