Kaspero Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Jeśli taki temat już był prosze o odnośnik i usunięcie wątku. Jak w temacie: Czy są krótkie magi do M-16 A1 Cyber Guna??? Jeśli tak to proszę o link. :| Link to post Share on other sites
melon Posted August 9, 2006 Report Share Posted August 9, 2006 Ja z takimi się nie spotkałem,ale myślę że przy odrobinie wolnego czasu i umiejętności można by samemu takiego maga zrobić. Link to post Share on other sites
Kaspero Posted August 10, 2006 Author Report Share Posted August 10, 2006 Hmm... też o tym myślałem, ale nie moge wydumać jak no i... "Mam dwie lewe ręce" :lol: Link to post Share on other sites
melon Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 Wydaje mi się,że mozna by wziąc takiego zwyklego maga do M16,rozkręcić,wydlubać sprężynkę i to co tam jeszcze jest (nie mam pojęcia,nie mialem takiego maga).Potem samego maga przeciąć rowno w dwóch miejscach,tak aby byly trzy części.Środkową część wywalić,górną i dolną ladnie do siebie dopasować,wsadzić bebechy i skręcić/skleić. Proponuję poćwiczyć najpierw na jakiejś chińskiej tandecie. Dodaję obrazek wlasnej roboty (Picasso to ja nie jestem) abyś mial jasno,o co mi chodzi. Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 hmm wg mnie łatwiej by bylo kupic krotkiego real capa stara i miec z niego obudowe a ze swojego dlugiego maga pokombinowac i poskracac szyjke itp Link to post Share on other sites
melon Posted August 10, 2006 Report Share Posted August 10, 2006 Ale tak będzie taniej no i satysfakcja będzie :mrgreen: Link to post Share on other sites
Kaspero Posted August 15, 2006 Author Report Share Posted August 15, 2006 Hmm... mozna sprobowac z tym przecinaniem, to wcale nie jest takie dziwne jak sie wydaje :twisted: Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 To nie wypali magazynek jest pozawijany w środku tzn ta "rurka" na kulki i po takiej operacji możesz mieć max 10 kulek w magazynku Link to post Share on other sites
Kaspero Posted August 15, 2006 Author Report Share Posted August 15, 2006 Hmm... o tym nie pomyślałem. Trudno... Temat do zamkniecia :| Link to post Share on other sites
melon Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 No w końcu jak krótki mag to i mniejsza ilość kulek,realizm się klania :mrgreen: Chyba sam sobie coś takiego zrobie w MP5. Link to post Share on other sites
Deimos Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Długie magazynki do M16 nie są proste - są wygięte. Z tego powodu z wycinaniem i dopasowywaniem może być problem. Natomiast 'max 10 kulek' w magazynku to nie jest żaden realizm. Krótkie magazynki 'real steel' mają pojemność 20. Jeszcze jedna kwestia - krótkie magazynki są u dołu ścięte pod kątem. Tego tak łatwo nie uda się zrobić samemu, mając do dyspozycji magazynek długi. Link to post Share on other sites
Recommended Posts