Foka Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Zasięg nie będzie taki mały, z reszta, zależy ile to dla Ciebie "dużo" a ile "mało" ;) AFAIR rekord Polskie w lotach RC Cam to ok 6 km ;) Ale takiego nie planuję. Na moje potrzeby do 1 km wystarczyłoby. Rozpoznanie w promieniu 150m mija się z celem, a czyste przekazanie obrazu TV na większą odległość nie będzie już proste i tanie. Taka rakieta nie będzie prymitywna, słabej jakości. Nie mam zamiaru robić kijanki na S&C ;) :DNie mówiłem o rakietach tylko o kamerach i przekazie. Wibracje... Nie będą aż takie żeby najtańsza kamerka (lub mały ładunek/granat/flara itd.) nie wytrzymały. Na spadochronie będzie, w najgorszym wypadku, lekki ruch obrotowy.Nie, mówię o starcie, nie o opadaniu. Popatrz na YT na tego typu filmy. Wbrew pozorom tani sprzęt elektroniczny nie jest przystosowany do takich warunków. Kilka startów i ryzykujesz powstawanie zimnych lutów, odklejanie się ścieżek itp. Link to post Share on other sites
texwillerxxx Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 (edited) AFAIR rekord Polskie w lotach RC Cam to ok 6 km ;) Ale takiego nie planuję. Na moje potrzeby do 1 km wystarczyłoby. Rozpoznanie w promieniu 150m mija się z celem, a czyste przekazanie obrazu TV na większą odległość nie będzie już proste i tanie. 1 km to nie problem :) Nie mówiłem o rakietach tylko o kamerach i przekazie. Ups, nie zrozumiałem, przepraszam. Nie, mówię o starcie, nie o opadaniu. Popatrz na YT na tego typu filmy. Wbrew pozorom tani sprzęt elektroniczny nie jest przystosowany do takich warunków. Kilka startów i ryzykujesz powstawanie zimnych lutów, odklejanie się ścieżek itp. Nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałem, ale fakt, może się zdarzyć. [Poprawnie stosuj cytowanie.] Edited May 11, 2011 by Foka Link to post Share on other sites
tranox Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 Ja bym zrzucał nasiona konopi i po paru miesiącach robić scenariusz antyterrorystyczny z niszczeniem upraw narkotyków;D oczywiście żartuje! Link to post Share on other sites
texwillerxxx Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 Ja bym zrzucał nasiona konopii i po paru miesiącach robić scenariusz antyterrorystyczny z niszczeniem upraw narkotyków;D oczywiście żartuje! :biggrin: Gratuluje pierwszego posta... Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 Ja bym zrzucał nasiona konopii i po paru miesiącach robić scenariusz antyterrorystyczny z niszczeniem upraw narkotyków;D oczywiście żartuje! :biggrin: Hahahahaha...? Link to post Share on other sites
mothzart Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 (edited) a ja powiem jedno: DRONY Z KAMERKAMI :icon_biggrin: http://allegro.pl/no...4598015404.html ...i oczywiście obowiązkowy zakaz stosowania broni przeciwlotniczej :D ...bo tak co strzelankę dwie stówy to nie bardzo ;P Edited September 15, 2014 by mothzart Link to post Share on other sites
guzio29 Posted September 17, 2014 Report Share Posted September 17, 2014 Majster! Górnik z Ciebie pierwsza klasa.... Weź popatrz na daty, bo to nie pierwsze Twoje wykopaliska w tym dziale.... Link to post Share on other sites
Recommended Posts