Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Glock 18C [CYMA]

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 910
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...

@Rzuf_

http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p...p3s850bl-xtreme

Tylko musiał byś pogadać z serwisantem żeby 1 cele wyjąć i przerobić złącze prądowe na mini dean i banacera na takie jakich używasz.

3 cele to za dużo ale 2 wymiarowo trzymają i jest jeszcze trochę luzu na długość, mają też tej samej firmy 500mAh 3.4v ale z tego wymiarowo można zrobić jedynie pakiet 7.4v 500mAh.

Dzisiaj akurat byłem i zamówiłem 3 takie pakiety co z tego wyjdzie zobaczymy.

Cały czas szukam ogniw LiIon w formie AAA lub krótszych o pojemności większej niż 300mAh, 11.1v może i fajne jest i szybkie i w ogóle ale 300mAh na długo nie starczy... inna sprawa czy takim napięciem nie zajedzie się repliki.

Aha, to dobrze wiedzieć ;]

W takim razie pakiet 7.2 LiPo czy LiIon będzie na granicy "użyteczności".

Musze jeszcze raz ściągnąć cały internet żeby zobaczyć gdzie widziałem LiIon ogniwa AAA i czy mają więcej niż 0.85Ah. Swoją drogą nie mogę się już doczekać jak to to ciągnie na LiPo 7.2 i na ile powiększonych magów starcza ;]

PS. Kocur tą maskę Brass Shadow/Stalker kupowałeś gdzieś w Polsce?

Edited by shamoth

@Krogul

Teraz już wiem kto mi zgarnął dawcę organów :P

Teraz z bańki wymiarów Ci nie podam ale jak położysz 4 paluszki AAA obok siebie w konfiguracji 2 kolumny po 2 ogniwa to będziesz miał mniej więcej wymiar baterii razem z przyłączem, sklej takie coś to zobaczysz że niewiele brakuje żeby na długość to weszło.

@Rzuf_

Można wszystko ale na pewno odbije się to na żywotności ogniw jeśli będziesz je ładował razem/w pakiecie bez balansera, więc lepiej zrobić pakiet tak żebyś mógł ładować każde ogniwo z osobna a do użytku łączyć je szeregowo.

Bez balansera może ci się szybko zrobić poduszka i za którymś razem pożar pod zamkiem repliki;]

Zresztą włożenie złącza serwisowego w pakiet 2c nie jest takie trudne... gorzej jak masz pakiet 6c ;]

http://scriptasylum.com/rc_speed/_lipo.html

Teoretycznie do 500mAh ogniwa nie rozjeżdżają się bardziej niż 0.05v w którymś tam cyklu jeśli były na początku dobrze zbalansowane i zazwyczaj ludzie nie dają do takich małych pojemności złącz serwisowych tylko katują takei pakiety do spuchnięcia/samozapłonu "P

@krogul

Ja swojego sam przerabiałem i nawet mosfet wlazł ;]

@toni

Raczej nigdzie go nie ma, pozostają używki.

Sporo dobrego słyszałem o cm.122 czyli sig 226, bebechy podobne jak w glocku ale nieco poprawiony bo ponoć wyciąga 220-240 fps w stocku... jak mi się glock rozsypie to kupię to to ;]

• 2 weeks later...

Sporo dobrego słyszałem o cm.122 czyli sig 226, bebechy podobne jak w glocku ale nieco poprawiony bo ponoć wyciąga 220-240 fps w stocku... jak mi się glock rozsypie to kupię to to ;]

Dobrze słyszałeś, mam takiego a miałem kiedyś 2 Glocki.

Moim subiektywnym odczuciem lepiej strzela i ma ciut większy rof, na tej same baterii co Glock.

Wykonanie zewnętrzne też wygląda na lepsze.

Ale wagowo i wymiarowo, szczególnie szerokość, to nie ma co porównywać do Glocka.

Bym zapomniał, magazynki z Glocka, w tym też 100 kulkowy TM pasują, TM trzeba było lekko podszlifować żeby zaczep złapał ale działa idealnie.

Edited by GZ
  • 2 months later...

Sprawdzilem lipole (te do lamy 850 mAh 11,1 v).

Z 11.1 zrobilem dwa pakiety - jeden 3,7 a drugi 7,4.

Na 7.4 jest taki rof ze nie zawsze pobiera kulki - dodatkowo ciezko wcisnac batke do glocka (za to do mp7 wchodzi idealnie).

Co ciekawe na jednym ogniwie - strzela (testowane w domu w temperaturze pokojowej) dosc wolno (musialbym sprawdzic rof na chrono - ale moge jak ktos chce) za to pobiera idealnie kulki ;)

• 1 month later...

Nie za bardzo znam się na elektryce dlatego spytam:

Czy podłączenie do glocka lipola o napięciu 7,4V (i pojemności w granicach 800-1500mAh, ale to chyba nieistotne) będzie wymagało dodatkowych kombinacji? Innych niż poprowadzenie kabelka (z tym sobie poradzę). Chcę osadzić akumulator w odpowiednio spreparowanej atrapie lasera/latarki pod lufą. Czy mogę się spodziewać problemów z za dużym ROFem, nie podawaniem kulek...czy to w ogóle będzie działało? Niby normalna bateria ma 7,2V i lamerskim okiem to minimalna róznica ;)

Chodzi mi o takiego przykładowego lipola:

http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=13924

Edited by szafa

Lipo o pojemnosci 850 mAh (niektore) mieszcza sie w srodku.

Ustawiasz je w ksztalcie V.

Sam mam tak wewnatrz glocka i strzela swietnie.

Rof jest ladny - ale co wazne w zime pakiet nie zdycha.

Szukam intensywnie w internetowych sklepach modelarskich i nie mogę znaleźć takowego. Królestwo za pomoc, gdzie dostać tak małe lipo :) (coś tam najwyżej zeszlifuję ;))