Kacper14 Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 Witam. Zwracam sie do właścicieli karabinków sprężynowych m16a2 uhc. Co o tym sprzęcie myślicie? czy warto go kupić? :) oraz jakie ma zalety :) i wady :( . Prosze o pomoc w dokonaniu wyboru i czekam odpowiedzi. :| Quote Link to post Share on other sites
jogurt Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 To HFC czy UHC? Quote Link to post Share on other sites
komora Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 O ile się nie myle to UHC nie produjuke M16A2, produkuje je jedynie HFC. Też zakładałem temat o nim, ale powiedziano mi, że nie polecają. Wad ma wiecej niż zalet. Odpuśc sobie. Quote Link to post Share on other sites
Ungeziefer Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 HFC jest takie sobie, co do dlugich sprezyn goruje CG. Cena nieznacznie wieksza a osiagi i wytrzymalosc napewno sie przydadza. Quote Link to post Share on other sites
gunmaniak Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 Miałem M16 A1 i A2 z hfc. Niskie osiągi, słaba powtarzalność strzału oraz dość szybko ułamany ząb tłoka(służący do odciągania tłoka). Ogólnie badziew,przerabiałem go i udoskonalałem(metalowy tłumik płomienia a la XM177e2 mam do dzisiaj)potem oddałem go za darmo. Jeżeli przśni mi się ten model to tylko jako koszmar,AAAAAAA!!!!!!! Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 HFC to straszna porażka a zwłaszcza rodzina m16.polecam xm z CG miałem 2 lata i zadnego problemu a przeżywał ze mna horror:P energie ma 0,7j zasięg około 40m najlepsza długa spręzyna jaka widziałem po mp5 TM Quote Link to post Share on other sites
sniper932 Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Popieram wypowiedź Mario w całej rozciągłości. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts