Fear Factor Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_175_176&products_id=8256&name=BFT_-_Kolimator_TI_1x24_-_Red/Green_Dot Ten może być ok, ale sam nie sprawdzałem. Swoją drogą jestem ciekaw opinii na temat XM8 od SRC z III generacji bo zamierzam nabyć jeden dla siebie. Kumpel w teamie ma G36k od SRC i ma jakieś problemy z HU bo mu kulki skręcają nieco w prawo. Jak wygląda praca HU w XM? Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 (edited) Replika kolimatora T1 z G&P + montaż tajwangunu - http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_montaze_szyny_montazowe/wysoka_szyna_montazowa_podwyzszajaca_optyke_shs-2288.html replika wygląda tak Na razie nie mam z nią żadnych problemów - wszystko jest OK. Jedynie co mam zastrzeżenie to rączka transportowa nie jest wypukła do góry co widać na zdjęciu :( Edited June 7, 2011 by konradd Quote Link to post Share on other sites
Bezim Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 a moim zdaniem tandeta, nawet plastik jest mhmmm plastikowy? w g od jg co całkiem inna bajka, jak dla mnie porażka- w sensie- wykonanie Quote Link to post Share on other sites
Fear Factor Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Dobry pomysł z tą szyną podwyższającą, będę musiał skorzystać. Swoją drogą jak spisują się inne magazynki z karabinem SRC? Wejdą low capy CA? Quote Link to post Share on other sites
Sten Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 To pozwolę sobie odkopać temacik :D Czy też macie problem z wyrobioną blokadą kolby ? Bo u mnie się wyrobiła i mimo gruntownych przeróbek nie jestem w stanie zrobić tak by przy ciut mocniejszym oparciu sie na kolbie mi sie nie wsuwała ... Macie już jakieś przetestowane i sprawdzone rozwiązania ? Quote Link to post Share on other sites
Sten Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Nie można edytować wczorajszego posta, więc dopiszę że mam rozwiązanie na problemy z kolbą więc jeśli ktoś cierpi jak ja cierpiałem z powodu wyrobionej blokady kolby to walcie do wujka Stena na priv po gotowe, tanie ( i bardzo mocno trzymające kolbę ^^ ) rozwiązanie ;) A co do pytania o kolimator to AimPoint CompM2 na montażu skośnym zamontowanym w drugą stronę niż się zwykle montuje wygląda bardzo fajnie :maniak_luzik: Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Wie ktoś może jaką długość ma stockowa dysza w XM8 lub mógłby zmierzyć? Quote Link to post Share on other sites
anymorez Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Wie ktoś może jaką długość ma stockowa dysza w XM8 lub mógłby zmierzyć? Tyle co standardowa dysza G36, tj. 25mm, jest ona uszczelniona (przynajmniej w III gen.) Niedawno dostałem moją XM'ke, jest ona III gen. + środek (normalnie cudownie, kolorowo i szczelnie) + wygląd + przyrządy celownicze + znikome luzy + w zestawie sprężyna M120 - ten plastik jest słabej jakości... - praca selektora do poprawy Godny polecenia. Jak za tą cenę jestem w pełni zadowolony. EDIT: Chciałbym dodać po czasie użytkowania, że jest jeden problem. W Xm8 jest dystanser, tak jakby..., ale metalowy. Pogorsza to lot kulki, bardzo. Do lepszej pracy należy go przypiłować i dać zwykły dystanser. Piłujemy do momentu aż przy zastosowaniu nowego dystansera w lufie gumka nie wystaje na położeniu zero HU. Poprawiło to pracę hop'a bardzo i nie lecą kulki po 2, jak to poprzednio. Tak u mnie wygląda spiłowana część. Można zastosować tą samą część z komory od G36 JG. Quote Link to post Share on other sites
Sten Posted September 18, 2013 Report Share Posted September 18, 2013 Takie pytanko odnośnie mocy, mianowicie mam wszystko prawie w 100% doszczelnione- małe straty na tłoku, sprężyna podobno M140 - twarda jak cholera :) i do tego zasięg na poziomie M110 -,-' Moje podejrzenia nakierowały się na dyszę - stockowa mówicie ma te 25 mm, ale może jakaś dedykowana do innej repliki jest lepsza ? Ktoś miał podobny problem ? Bo wydaje mi się że mam olbrzymie straty mocy na komorze i nie wiem może czy to nie wina dyszy. Ktoś to mocniej tuningował i pomógłby :) ? Quote Link to post Share on other sites
anymorez Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Nie sądzę, żeby stockowa dysza wywoływała tyle strat. Jest uszczelniona i wygląda na dobrą. Sądze że wina leży po stronie samej komory. A lepszej nie znajdziesz, bo z typowych gietek ponoć nie pasuje (możesz spróbować). Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 A moja XM8 nie lubi się z gumką hop-up Systemy co chwila się zacina kulka w komorze hop-ap, wracam do stokowej gumki... Quote Link to post Share on other sites
Sten Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Sprawdzone , nie podchodzi komora od JG , mimo piłowania komory i części body kulki się zacinają i nie podają także nie ma większego sensu wymiana komory :) Co do gumki to sprawdzałem na 5 różnych i nadal to samo... Teraz stawiam na śrubę w chwycie pistoletowym która dociąga GB na miejsce w dolnym body, może ją dokręcam za mocno i GB się przekrzywia, zmienia się kąt wejśca dyszy w komorę przez co są straty ? Gdzieś czytałem że w Mkowatych jak się niekiedy za mocno dokręci śrubę mocującą kolbę to prowadnica sprężyny wygina się i jest znaczny spadek mocy. Quote Link to post Share on other sites
anymorez Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Non stop problemy z tą komorą... U mnie zielona G&G, dystanser H po przeróbce tego stockowego i taśma teflonowa i jest Ok. Chciałem dodać, że po zamontowaniu opóźniacza popychacza zaczynają się problemy ze strzelaniem, krótko mówiąc odradzam montażu tej części. Quote Link to post Share on other sites
ZAPI Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 Już jest na tanie militaria Quote Link to post Share on other sites
paprom Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 Jaki akumlator do tej repliki? Ten wejdzie:http://allegro.pl/lipo-turnigy-nano-tech1800mah-2s-20-40c-airsoft-i4660119469.html ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts